ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Επικήδειος λόγος του Προέδρου Ρώρου για τον Η. Παυλίδη


«Ηλία, ήρθαν σήμερα φίλοι σου από όλη τη χώρα να σε τιμήσουν»

Στον επικήδειο λόγο, που εκφώνησε σήμερα 12-6-2018, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών  Γιώργος Ρώρος, για την απώλεια του αποθανόντος εμπόρου της Πάτρας Ηλία Παυλίδη, είπε τα παρακάτω:

«Φίλε Ηλία,

Αυτή τη φορά μας ξεγέλασες. Άλλα σχέδια και οράματα είχαμε για το εμπόριο, την πόλη, την κοινωνία και σ’ αυτά δήλωνες παρών. Τώρα μας έβαλες σε άλλα μονοπάτια που ούτε καν είχαμε διανοηθεί, παρότι γνωρίζουμε ότι η ζωή έχει τη δική της ροή και πολλάκις ο άνθρωπος δεν μπορεί να παρέμβει, παρά ελάχιστα για να την αλλάξει. Το μυαλό δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον θάνατο. Αφήνεις την καρδιά να οδηγεί το χέρι για να γράψει τα δικά της λόγια. Λόγια καρδιάς. Έτσι θα σε αποχαιρετήσουμε, Ηλία.

Ο Ηλίας έγινε μέλος του Συλλόγου μας στις 18 Δεκεμβρίου του 1987. Παιδί εμπορικής οικογένειας αποτέλεσε για τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας τη νεότερη γενιά των συνδικαλιστών. Ο Ηλίας ήταν διεκδικητικός, ετοιμόλογος, μαχητικός, με ισχυρή επιχειρηματολογία, με αρχές και ηθικές αξίες. Βρεθήκαμε για ένα διάστημα σε διαφορετικούς δρόμους για να συναντηθούμε σύντομα για το καλό της εμπορικής οικογένειας, όπως χαρακτηριστικά έλεγε. Από τότε ακολουθήσαμε κοινό βηματισμό, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα, με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μόνιμή μας διένεξη ήταν το κάπνισμα και η διατροφή μέχρι που πριν από 3 χρόνια έκοψε το τσιγάρο.

Ο Ηλίας ήταν ονειροπόλος, οραματιστής, ευρυμαθής, με καλό χειρισμό της γλώσσας, διαρκώς ανήσυχος χωρίς αγκυλώσεις σε μια εποχή που κυριαρχεί ο εγωιστικός ωφελιμισμός, υπηρέτης αρχών και αξιών. Είχε τα στοιχεία προσφυγικής οικογένειας, αναδυόταν από τη στάχτη, άνοιγε μονοπάτια που σύντομα γίνονταν δρόμοι, λεωφόροι. Τολμούσε. Δεν φοβήθηκε την κρίση. Μάλλον την νίκησε και μαζί με τα αδέρφια του άνοιξε 4 νέες επιχειρήσεις σε διαφορετικές πόλεις.

Υπηρέτησε τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών από απλό Μέλος, ανεβαίνοντας όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας. Εκλέχτηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2006 Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών. Μέλος, εν ενεργεία του Διοικητικού Συμβουλίου του τριτοβάθμιου οργάνου, της ΕΣΕΕ,  διετέλεσε 6 χρόνια  από τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα.  Παράλληλα το 2015 ανέλαβε Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, καθαρίζοντας άρρωστες και παθογενείς καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί. Σαν Μέλος της Επιτροπής του ΟΑΕΕ υπερασπίστηκε με σθένος τα προβλήματα των συναδέλφων που τα «ζούσε» σαν δικά του προβλήματα.

Δημιούργησε μια υπέροχη, αξιοσέβαστη και αξιοπρεπή οικογένεια. Κοινωνικός και φιλότιμος βοηθούσε χωρίς τυμπανοκρουσίες, αθόρυβα. «Ασ’ τον να ζήσει» έλεγε, με ένα πλατύ χαμόγελο ευτυχίας. Λάτρης της πόλης επαναλάμβανε και διόρθωνε το ιστορικό εμπορικό κέντρο γιατί χαρακτηριστικά τόνιζε «την Πάτρα, έμποροι την έφτιαξαν».

Φίλε, με όλα αυτά τα προτερήματα, πως έγινε και έχασες τη μάχη για τη ζωή; Πώς δεν βρήκες επιχειρήματα να τον πείσεις; Πώς δεν σκέφτηκες έναν συνδικαλιστικό ελιγμό να τον ξεγελάσεις; Εσύ ξέρεις, Ηλία…

Η πίκρα και η θλίψη είναι αποτυπωμένη στους οικείους σου, στην οικογένειά σου, αλλά είναι αποτυπωμένη και στους φίλους σου, στην εμπορική σου οικογένεια, στην κοινωνία. Ηλία, δίχως εσένα, είμαστε πιο φτωχοί. Γνωρίζω τις αγωνίες σου να αναδειχθούν νέα παιδιά στον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία και να συνεχίσουν ενωμένοι όπως εμείς. Έτσι μου έλεγες στις εκλογές του Συλλόγου το 2016, για να σέβονται όλοι τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών. Σε αυτά τα βήματα θα συνεχίσουμε.

«Να είστε περήφανοι που είστε έμποροι» έλεγες. «Να μάθετε την ιστορία μας στους μικρούς» όπως χαϊδευτικά τους αποκαλούσες.  Διαβάζω απόσπασμα της ομιλίας σου όταν έγινες Πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών: «Η ομοψυχία και η ενότητα που υπάρχει στον Εμπορικό Σύλλογο, επανέφεραν τον σεβασμό και τον κατέστησαν άξιο κοινωνικό εταίρο, επίσημο συνομιλητή της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και αναβάθμισαν τον ρόλο του. Δεν είμαστε ένα απλό πρωτοβάθμιο όργανο, αλλά ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος  Εμπορικός Σύλλογος, θεματοφύλακας αρχών και αξιών».

Ηλία,
Ήρθαν σήμερα φίλοι σου από όλη τη χώρα να σε τιμήσουν. Αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία είναι εδώ για να τιμήσουν τη διαδρομή σου. Όσο υπάρχουν ακέραιοι, μαχητικοί και ανιδιοτελείς συνδικαλιστές όπως ο Ηλίας, η κοινωνία θα προχωρά μπροστά, θα προοδεύει και θα προκόβει. Γιατί η κρίση είναι και κρίση αξιών.

Φίλε Ηλία,
Σε αποχαιρετώ, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του εμπορικού κόσμου και της κοινωνίας. Σε αποχαιρετώ με ένα κλωνί βασιλικό που ήθελες να έχουμε στο παράθυρο του Συλλόγου. Συνεχίζουμε στα κοινά βήματα.

Φίλε Ηλία, Μαχητή, Καλό σου ταξίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: