ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ανησυχεί το ΔΝΤ για τους δασμούς Τραμπ - Αντίμετρα από ΕΕ

Οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ενέκριναν ομόφωνα την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα προκειμένου να αντισταθμίσουν τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον χάλυβα (25%) και το αλουμίνιο (10%), όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές.


Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι χώρες ενέκριναν το σχέδιο για την επιβολή δασμών συνολικού ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ.

Το μέτρο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της οποίας θα γίνει στις 20 Ιουνίου. Αναμένεται ότι θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε σήμερα ότι οι εισαγωγικοί δασμοί που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απειλούν να υπονομεύσουν το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, να υποκινήσουν αντίμετρα από τις άλλες χώρες και να βλάψουν τελικά την αμερικανική οικονομία.

Το ΔΝΤ, σε μια έκθεσή του για την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ, σημειώνει ότι μολονότι η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να είναι ισχυρή φέτος αλλά και το 2019, τα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα για τις δαπάνες και τους φόρους θα μπορούσαν να την θέσουν σε κίνδυνο μετά το 2020.

Ο Τραμπ έχει εξοργίσει τους συμμάχους του με τις πολιτικές προστατευτισμού που ακολουθεί και με την επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγεται από τον Καναδά, το Μεξικό και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Τα μέτρα αυτά (...) είναι πιθανόν να στρέψουν τον πλανήτη μακριά από ένα ανοιχτό, δίκαιο και βασιζόμενο σε κανόνες εμπόριο, με αντίθετα αποτελέσματα τόσο για την οικονομία των ΗΠΑ όσο και των εμπορικών εταίρων τους» αναφέρεται στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: