ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Μπουζουριάσανε τον ακροδεξιό Χίο για τις χυδαιότητες!


 «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο» της Ένωσης για διαγραφή του


Συνελήφθη, πριν από λίγο, ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό», στην Καλλιθέα, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μέσα στις προθεσμίες της αυτόφωρης διαδικασίας, για δημοσίευμα σχετικά με την συμφωνία με την ΠΓΔΜ. 

Ο δημοσιογράφος κρατείται αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Παράλληλα «το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αμέσως μόλις έλαβε γνώση των δημοσιευμάτων της 13.6.2018 αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο» της Ένωσης.

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με την τήρηση της διαδικασίας του Αυτοφώρου σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «Μακελειό» διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο του εντύπου.

Ο κ. Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με εντολή να διαπιστωθεί άμεσα αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της «προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων» κ.ά. και την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας.

Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε η πρώτη σελίδα της εφημερίδας με αφορμή την συμφωνία Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την ονομασία της γείτονος. Το πρωτοσέλιδο απεικονίζει φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφανίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος. 

Κάτω από τη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου γράφει: «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας». Ο κύριος τίτλος είναι «στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή» ενώ αναφέρεται σε «παράδοση της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους».  Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα, «υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αμέσως μόλις έλαβε γνώση των δημοσιευμάτων της 13.6.2018 της καθημερινής εφημερίδας “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” σχετικά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, καθώς και του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα “makeleio.gr” αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των τηλεφώνων όλων των βουλευτών της χώρας, αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας να ελεγχθούν για τυχόν παραβιάσεις του Καταστατικού και των Αρχών Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Το Δ.Σ. τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος να εκφράζουν με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα την είδηση τηρώντας κατά γράμμα τους νόμους και τις Αρχές Δεοντολογίας. Η στάση αυτή πρέπει να τους διαπνέει σε κάθε περίσταση, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για εθνικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: