ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Κίνηση ανθρωπιάς από τον πρόεδρο Σάντσεθ, για τους 626 μετανάστες

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με το πλοίο «Aquarius», που έχει ναυλώσει η ΜΚΟ SOS Mediterranee και μετέφερε 629 μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης. Η Ισπανία προσφέρθηκε σήμερα να δεχθεί το πλοίο διάσωσης μεταναστών που παρέμενε σε κατάσταση αναμονής στη Μεσόγειο μετά την άρνηση της Ιταλίας και της Μάλτας να του επιτρέψουν να αγκυροβολήσει στα λιμάνια τους.


Το πλοίο Aquarius περισυνέλεξε τους μετανάστες, στους οποίους περιλαμβάνονται 123 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 11 παιδιά μικρότερης ηλικίας και επτά έγκυες, από λαστιχένιες λέμβους ανοικτά των ακτών της Λιβύης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις πριν από μία εβδομάδα, έδωσε οδηγίες προκειμένου το πλοίο να γίνει δεκτό στη Βαλένθια (ανατολική Ισπανία), ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του.

Η Ιταλία επέλεξε τελικά να ακολουθήσει σκληρή γραμμή στο προσφυγικό

Η Ρώμη δεν έπετρψε στους 629 μετανάστες και πρόσφυγες να αποβιβασθούν σε κάποιο από τα λιμάνια της. Είναι απόφαση που έλαβε προσωπικά ο νέος υπουργός Eσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι και γραμματέας της Λέγκας.

Ο Σαλβίνι ζητά από την Μάλτα να δεχθεί το πλοίο της MKO SOS Mediterranèe σε δικό της λιμάνι αλλά μέχρι τώρα οι αντιδράσεις των αρχών τηςΜάλτας είναι αρνητικές. Διότι, όπως τονίζουν, οι επιχειρήσεις διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο συντονίσθηκαν (όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα) από την Ιταλία.

Πρόκειται για  μια σοβαρή αντιπαράθεση. Ως γνωστόν η Λέγκα θεωρεί ότι όλες οι χώρες της EE πρέπει να σηκώσουν το βάρος του μεταναστευτικού και απορρίπτει την μέχρι τώρα πολιτική αλληλεγγύης που θέλησε να εφαρμόσει η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι.

Η Μάλτα αρνήθηκε να δεχθεί το πλοίο, λέγοντας ότι είναι ευθύνη της Ιταλίας καθώς η διάσωση έγινε υπό την επίβλεψη της ιταλικής ακτοφυλακής. Η νησιωτική χώρα λέει πως ήδη δέχεται, αναλογικά, περισσότερους πρόσφυγες από την Ιταλία.

Με πληροφορίες ΑΜΠΕ - DW - avgi.gr


"Η κίνηση της νέας ισπανικής κυβέρνησης να δεχτεί το πλοίο Aquarius κ τους 626 μετανάστες αποτελεί έμπρακτο δείγμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, δείχνοντας το δρόμο για την Ευρώπη που θέλουμε" έγραψε η Ρ. Σβίγκου 

Την απόφαση της Ισπανικής κυβέρνησης, και πιο συγκεκριμένα την απόφαση του Πέδρο Σάντσεθ, να δεχθεί το πλοίο  που μετέφερε 629 μετανάστες και πρόσφυγες, χαιρέτισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Στο λογαριασμό της στο Twitter, έγραψε συγκεκριμένα «η κίνηση της νέας ισπανικής κυβέρνησης να δεχτεί το πλοίο Aquarius κ τους 626 μετανάστες αποτελεί έμπρακτο δείγμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, δείχνοντας το δρόμο για την Ευρώπη που θέλουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: