ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Από ώρα σε ώρα αναμενόταν το τηλεφώνημα Ζάεφ

Στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είχε συνάντηση 1,5 ώρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το «Μακεδονικό». Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ν. Κοτζιάς έκανε την εκτίμηση ότι θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα από τον Ζόραν Ζάεφ. Και όντως έγινε.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζ. Ζάεφ είπε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση στο θέμα του ονόματος. Μετράμε μέρες είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι μόλις μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό  θα ενημερωσει τον λαό της χώρας του.

Υπενθυμίζεται ότι στα Σκόπια, πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών επεχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για ρήγμα στις μεταξύ τους σχέσεις, ως εκ τούτου είναι κάτι που μένει να φανεί αν όντως υπήρχε ρήγμα και κυρίως, αν όντως αυτό γεφυρώθηκε.

Απάντηση στην Μαρία Σπυράκη που έκανε λόγο για «μυστική διπλωματία» στο «Μακεδονικό» δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αφού η κ. Σπυράκη ανησυχεί τόσο πολύ για τη «μυστική διπλωματία», δεν είναι καιρός να πει ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με την ΠΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε αναφέρει:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες.  Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα. Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: