ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ε. Τσακαλώτος: Τέτοια διαστρέβλωση στοιχείων δεν έχω συναντήσει



«Τέτοια διαστρέβλωση στοιχείων και στατιστικών δεν έχω συναντήσει. Και δεν έχω συναντήσει τέτοια απόσταση ανάμεσα στη συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για την Ελλάδα. Δεν έχετε καταλάβει τίποτα από ό,τι γίνεται», υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών και συνέχισε:
«Έχει αποφασιστεί η έξοδος. Δεν θα είναι προληπτική γραμμή για να λέτε τέταρτο μνημόνιο. Δεν έχετε δε ότι θα είναι ενισχυμένη παρακολούθηση χωρίς νέα μέτρα και χωρίς χρήματα. Δεν έχετε παρακολουθήσει την συζήτηση για το χρέος που πηγαίνει όλο και καλύτερα και θα το δείτε την 21η Ιουνίου. Δεν παρακολουθείτε τι γίνεται στην ανάπτυξη. Δεν βλέπετε την αύξηση των εξαγωγών. Λέτε για τις επενδύσεις του πρώτου τριμήνου. Όμως τον Γενάρη του 2017 είχαμε αυξημένες επενδυτικές δαπάνες και γι’ αυτό προέκυψε η μείωση το 2018 σε σχέση με το 2017. Δεν μιλάτε για τον ΕΡΓΑΝΗ όπου, μετά τον Απρίλιο, ξανασπάσαμε τον Μάιο το ρεκόρ με 109.000 νέες θέσεις εργασίας και συνολικά 265.000 νέες θέσεις εργασίας από την αρχή του έτους. Βλέπετε την τάση; Αυτή είναι η καταστροφή;»

«Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα»
 
Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας φώναξε ότι ο υπουργός τα περιγράφει ρόδινα. «Όχι, δεν είναι όλα ρόδινα, αλλά δεν είναι καταστροφή», του απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και συνέχισε: «εμείς δεν πουλάμε φούμαρα. Να πάτε στις 5.000 περισσότερες επιχειρήσεις που άνοιξαν και στους 265.000 που βρήκαν δουλειά και να τους πείτε ότι δεν σας νοιάζει».'

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών στην κριτική για τα πλεονάσματα και τον δημοσιονομικό χώρο ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο έξτρα». «Γιατί υπάρχει έξτρα δημοσιονομικός χώρος; Διότι μειώνεται η ανεργία και πάει καλά ο ΕΦΚΑ και μειώνεται η φοροδιαφυγή και πάνε καλά τα έσοδα», τόνισε και υπογράμμισε ότι «ο στόχος του πλεονάσματος είναι 3,5% και εκεί θα φτάσουμε. Ότι παραπάνω προκύψει θα είναι αυτό που θα το διαθέσουμε. Θα περίμενα τουλάχιστον από το ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν προτάσεις. Εμείς λένε το 2019 να υπάρχει μείωση φορολογίας και είναι 700 εκατ. και τα επόμενα χρόνια ένα μείγμα με κοινωνικές δαπάνες».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης

«Στη νέα μεταμνημονιακή φάση, προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος & την οικονομία που ενισχύουν τη διαφάνεια & καταπολεμούν τη διαφθορά» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

«Η συζήτηση για τις δημόσιες συμβάσεις και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που τις διέπει είναι μια ευκαιρία για να μιλήσουμε για τις προτεραιότητες κατά τη νέα μεταμνημονιακή φάση, στην οποία θα εισέλθουμε και τυπικά μετά τον Αύγουστο» είπε ο ίδιος κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου «Δημόσιες Συμβάσεις - Ν. 4412/2016 - Ερμηνεία κατ' άρθρο" των Δ. Ράικου, Ε. Βλάχου και Ε. Σαββίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: