ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Χωρίς ρεύμα 2 οικογένειες με 7 παιδιά που ζουν με το ΚΕΑ

 


Υπό τραγικές συνθήκες, χωρίς ρεύμα, ζουν εδώ και κάποιες μέρες δύο οικογένειες στην Πάτρα, οι οποίες αναγκάζονται να φωτίζουν το σπίτι τους με λάδι και να μαγειρεύουν έξω με ξύλα. 


Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η ομάδα εθελοντών Φωτεινό Αστέρι η μια οικογένεια έχει 4 ανήλικα παιδιά και η άλλη τρία, οι 4 γονείς είναι άνεργοι και τα νοικοκυριά ζουν, επί της ουσίας, μόνο με τον Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Οι οφειλές τους προς τη ΔΕΗ ήταν υπέρογκες, για την μια αγγίζουν τα 4.000 ευρώ και για την άλλη τις 5.000 με αποτέλεσμα η επιχείρηση, μη λαμβάνοντας υπόψη την αντικειμενική τους δυσκολία, να τους κόψει την ηλεκτροδότηση. Τώρα απαιτείται ένα ποσό περίπου 1.500 ευρώ για την επανασύνδεση, χρήματα φυσικά που δεν διαθέτουν οι δύο οικογένειες.

«Εμείς το μάθαμε όταν οι δύο οικογένειες ήρθαν να πάρουν κάτι τρόφιμα καθώς τις στηρίζουμε σε μόνιμη βάση. Ήταν να τους δώσουμε κάτι πράγματα που ήθελαν ψυγείο. Μας ευχαρίστησαν όμως μας είπαν ότι δεν θα τα πάρουν γιατί δεν έχουν που να τα βάλουν καθώς τους έχουν κόψει το ρεύμα. Έτσι είναι τα πράγματα εδώ και μια εβδομάδα. Είναι αρκετές οικογένειες που τους έχει κοπεί το ρεύμα. Χρειάζεται μια παρέμβαση της πολιτείας όταν είναι αποδεδειγμένα κάτω από τα όρια της φτώχειας κάποιοι συμπολίτες να μην τους κόβουν το ρεύμα», ανέφερε για το θέμα μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», εκπρόσωπος του Φωτεινού Αστεριού, Χρήστος Σπηλιόπουλος.

Από την πλευρά του το Φωτεινό Αστέρι κάνει έκκληση προς συμπολίτες που θέλουν να βοηθήσουν να το κάνουν ενώ ζητούν και μια παρέμβαση της πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα. Όποιος θέλει, με τον οποιοδήποτε τρόπο, να συμβάλει στην προσπάθεια μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 6981044800-2611122497 ή να ζητάει περισσότερες πληροφορίες στο email.tofoteinoasteri@gmail.com και στο http://tofoteinoasteri.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια: