ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Μ. Μπαλαούρας: Από τον Αύγουστο περισσότερη ελευθερία

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.
 
«Από τον Αύγουστο, που θα βγούμε από το μνημόνιο θα έχουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας και θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα πράγματα με μεγαλύτερη φροντίδα για τους πιο ανήμπορους, διότι εμείς θα αποφασίσουμε πια, με δικά μας κριτήρια και με δική μας στρατηγική, τι θέλουμε να κάνουμε» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Μάκης Μπαλαούρας, αναφερόμενος στο τελευταίο νομοσχέδιο, που κλείνει την δ’ αξιολόγηση και οδηγεί στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την ξένη εποπτεία των τελευταίων 8 ετών. 
 
Ο ίδιος στάθηκε στις θετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, για παράδειγμα στα εργασιακά, όπου «επαναφέρεται με σοβαρότητα ο θεσμός της διαιτησίας, επομένως έχουμε ένα τρίπτυχο για την εργασία. Την διαιτησία, την επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τον Αύγουστο και την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα γίνει σταδιακά μέχρι να φτάσουμε στα 751 ευρώ, που ήταν αρχικά και περικόπηκε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
 
Βασικό κομμάτι του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με τον κ. Μπαλαούρα, είναι αυτό, που αφορά την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, όπως ο νόμος περί αδειοδότησης των επιχειρήσεων, όπου πλέον απλουστεύονται οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. «Κάνουμε μια μεγάλη επαναστατική τομή, η οποία σταματά το αλισβερίσι και την ταλαιπωρία των ανθρώπων, που θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, είτε Ελλήνων είτε από το εξωτερικό, που τους είχαν στην μέγγενη και στη γραφειοκρατία, και έκαναν 4 χρόνια να πάρουν την άδεια. Αυτό συνεπαγόταν σε πολλές περιπτώσεις, ένας επενδυτής να φθάνει στο σημείο να λέει πόσο θα μου πάει η επένδυση και βάλε 10-20% για το «μπαξίσι» για να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα πράγματα. Σήμερα αυτά απλοποιούνται τελείως και με έναν ηλεκτρονικό τρόπο το 90% των επιχειρήσεων μπαίνει σε αυτή την διαδικασία, αλλά εξαιρούνται ακόμα οι εταιρίες, που έχουν οχλήσεις του περιβάλλοντος. Μιλάμε για μια ανατροπή για τα ελληνικά δεδομένα».
 
Πάνω σε αυτό το θέμα ο κ. Μπαλούρας, αν και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, αναφέρθηκε και στην Βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, για την οποία ανέφερε ότι «η ΒΙ.ΠΕ. της Πάτρας δεν είναι αδειοδοτούμενη. Έχουν φτιάξει μια περιοχή, η οποία δεν έχει πάρει άδεια, δεν τηρεί όλες τις προδιαγραφές, αν και είναι σε καλύτερη φάση από άλλες, που είναι χαβούζες, ότι σημαίνει η λέξη, για το περιβάλλον και για την  υγεία. Εμείς μπαίνουμε να φτιάξουμε επιχειρηματικά πάρκα και σε βάθος δεκαετίας θα έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση, που έχουμε κάνει», μέσα στην οποία εντάσσεται και η Βιομηχανική περιοχή της Αχαϊκής Πρωτεύουσας.
 
Από το σύνολο των φορολογικών μέτρων στάθηκε στις φορολογικές διατάξεις υπέρ των ανέργων, των φοιτητών, των νοικοκυριών, για τους οποίους προβλέπεται μείωση φόρου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «δίνουμε την δυνατότητα στις επιχειρήσεις εφόσον προσλάβουν άνεργους, να έχουν καλή μεταχείριση».
 
Αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2020 τόνισε ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων υπερκαλύφθηκαν (2016 και 2017) και γι’ αυτό τον λόγο υλοποιήθηκαν εφάπαξ πολιτικές στοχευμένες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για παράδειγμα κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και τα οικογενειακά επιδόματα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ (2018-2022) θα επιτευχθούν και στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμοστούν τα αντισταθμιστικά μέτρα του 2019-2020. «Το έτος 2019 ο δημοσιονομικός χώρος θα διατεθεί σε μείωση φορολογικών βαρών, το 2020 το 75% σε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις και το 25% σε κοινωνικές δαπάνες, ενώ των ετών 2021-2022 50% σε ισόποσα ποσά».
 
Ερωτηθείς για τις περικοπές των συντάξεων και για την μείωση του αφορολόγητου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας απάντησε ότι «η όποια περικοπή των συντάξεων έχει αποφασιστεί από πέρυσι, όπως και το αφορολόγητο για το 2020 έχει αποφασιστεί με τον ίδιο νόμο από πέρυσι, άρα δεν είναι κάτι, που αφορά το σημερινό νομοσχέδιο. Για αυτό το θέμα, θα έλεγα να περιμένουμε λιγάκι, διότι τα πράγματα είναι σε εξέλιξη και σας θυμίζω ότι και τα δυο αυτά μέτρα δεν τα θέλαμε καθόλου και μπήκαν μετά από επιμονή, που έφτασε σε σημείο του Βέτο από πλευράς του ΔΝΤ», καθώς ισχυρίζονταν ότι η Ελλάδα δεν θα έπιανε τα πρωτογενή πλεονάσματα και δεν θα υπήρχε ανάπτυξη, όμως όλα αυτά διαψεύστηκαν, «γιατί όσον αφορά τα πλεονάσματα είχαμε υπεραπόδοση, αλλά και στην ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: