ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Σκουρλέτης: Περιμένω τα επιπλέον αιτήματα των Δήμων


Από την συνάντηση του υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.



«Επαναλαμβάνω ότι πρόθεση της κυβέρνησης στον τομέα της καθαριότητας, είναι να καλύψει τις ανάγκες με μόνιμο τακτικό προσωπικό», είπε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ - Κι ο Δήμος Πατρέων το... βιολί του!


«Ήδη έχουν δρομολογηθεί τέτοιες προσλήψεις, περίπου 2.500 ατόμων και περιμένουμε και τα επιπλέον αιτήματα από τους Δήμους, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά» «Επαναλαμβάνω ότι πρόθεση της κυβέρνησης στον τομέα της καθαριότητας, είναι να καλύψει τις ανάγκες με μόνιμο τακτικό προσωπικό», τόνισε ο Υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης , σήμερα στην συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ωστόσο τα δελτία του Δήμου Πατρέων, θέλοντας να κλιμακώσουν ανύπαρκτη ένταση, μιλούν για εισβολείς, καταχθόνια τέρατα και ερινύες, που απειλούν τον Δήμαρχο και το έργο του!  Κι ο Δήμος Πατρέων συνεχίζει το... βιολί του!

Υπό αυτή την έννοια διαβάστε και το παρακάτω δελτίο του Δήμου:

«Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Παν. Μελά, επισκέφτηκε χθες και ενημέρωσε τον Δήμαρχο Δωρίδος, Γιώργο Καπεντζώνη για το θέμα των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων που όπως υποστήριξε πρέπει άμεσα, με νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση, να διασφαλίσει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους Δήμους.

Ακόμη τον ενημέρωσε για τη νέα παρέμβαση των Δημάρχων της Αχαΐας, μέσω της οποίας ζητούν και συνάντηση, άμεσα, με τον αρμόδιο Υπουργό Π. Σκουρλέτη».

Αυτά αναφέρονται σε δελτίο ενημερωτικό των ΜΜΕ που εκδόθηκε από τον Δήμο Πατρέων.

Και για κερασάκι στην τούρτα της διαμαρτυρίας:

«Συζήτησαν επίσης το θέμα των υψηλών διοδίων που καταβάλλουν οι πολίτες για να διέλθουν τη Γέφυρα και η ανάγκη να υπάρξει κοινή πρωτοβουλία των Δήμων ώστε να υπάρξουν ελαφρύνσεις στο κόστος διέλευσης».

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Τουλάχιστον αυτό πιστοποιεί το ρεπορτάζ:

«Συζητήσαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων το θέμα που έχει προκύψει, μετά την εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεών τους. Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαντήσει σε αυτή την κατάσταση πρώτα από όλα με τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μετά από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ).

«Ήδη έχουν δρομολογηθεί τέτοιες προσλήψεις, περίπου 2.500 ατόμων και περιμένουμε και τα επιπλέον αιτήματα από τους Δήμους, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά» ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι αυτή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «δεν σχετίζεται με άλλες κατηγορίες συμβασιούχων, όπως κακώς έχει αναφερθεί σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι αναζητά μία ρύθμιση για τους συμβασιούχους οι οποίοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δουλεύουν σε διάφορα Προγράμματα είτε σε νοσοκομεία είτε σε Πανεπιστήμια ή και στους δήμους.

Όσον αφορά στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα κοιτάξουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις του μόνιμου, τακτικού προσωπικού. Υπάρχουν δυνατότητες για δίμηνες συμβάσεις, για να μην υπάρχει κανένα ζήτημα.

Τέλος, είναι πάρα πολύ σοβαρό, και το αντιλαμβάνεστε, το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα. Σχετικά με τα δεδουλευμένα τους, εκτιμούμε ότι τα Κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα κρίνουν την εισήγηση της Ολομέλειας, δεν θα φτάσουν στο σημείο να αφήσουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για δουλειά την οποία έχουν κάνει. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε, «Ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα, των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί, και που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διακοπής της σύμβασής τους - που ήταν μέχρι 31/12/2017 - με βάση την Εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι περίπου στις 6.500, λίγο παραπάνω. Δεν είναι μικρός ο αριθμός. Από κει και έπειτα οι διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών. 

Επαναλαμβάνω ότι πρόθεση της κυβέρνησης στον τομέα της καθαριότητας, είναι να καλύψει τις ανάγκες με μόνιμο τακτικό προσωπικό», για να καταλήξει, «Θέλω να σας πω και είναι απολύτως σαφές, ότι η Δικαστική Εξουσία στην Ελλάδα είναι μία διακριτή Εξουσία, η οποία έχει την δική της αυτονομία. Κατά συνέπεια, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις όποιες αποφάσεις της και να κάνουμε αυτό που πρέπει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και την αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά προφανώς να μετριάσουμε και τις όποιες επιπτώσεις από την συγκεκριμένη απόφαση».

Και φυσικά ο κ. Πελετίδης επιμένει στην γραμμή του ΚΚΕ, ως παρωχημένος άρχοντας της αστικής εποχής, στις ημέρες της ηλεκτρονικής ταχύτητας:

 Δήλωση Δημάρχου Πατρέων για τις απολύσεις των συμβασιούχων στους Δήμους και τη στάση της ΚΕΔΕ

«Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων. Με την πρόσφατη απόφαση του, το  ελεγκτικό συνέδριο οδηγείς στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων,  ενώ μένει να αιωρείται η  απειλή της μη πληρωμής ακόμη και αυτών των δεδουλευμένων τους. Η κυβέρνηση μας προτείνει ως μέτρο την αντικατάσταση τους από 2μηνα και η ΝΔ  ανακοινώνει “πληρώστε τους και απολύστε τους”. 

Την ίδια ώρα,   η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ υπό την ηγεσία του Κου Πατούλη, για μια ακόμη φορά, συνεχίζει  το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και των ψεύτικων εντυπώσεων και μάλιστα την ημέρα που κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων. 

Καλεί τα δημοτικά συμβούλια σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Πέμπτη στις 10 το πρωί.  Μετά τις φωτογραφίες, ο  κος Πατούλης  θα φύγει για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη στις 11! Ποιον επιτελούς κοροϊδεύουν με τέτοιες στημένες συνεδριάσεις; Με ποια θέση η  πλειοψηφία της  ΚΕΔΕ και ο κος Πατουλης θα πάει στον Υπουργό;  Το κυρίαρχο  αίτημα  εργαζομένων και πολλών ήδη δημοτικών συμβουλίων είναι ένα: διασφάλιση  των εργαζομένων στις θέσεις τους για να λειτουργήσουν οι δήμοι μας  και νομοθετική ρύθμιση τώρα για  μετατροπή των συμβάσεων  σε αορίστου χρόνου. 

Τα στημένα σκηνικά που εναλλάσσονται μεταξύ  κυβέρνησης – ΚΕΔΕ – ΝΔ  έχουν πια αποκαλυφτεί στα ματιά όλων,  υπογράφουν τις νέες  απολύσεις  χιλιάδων εργαζόμενων και τορπιλίζουν την λειτουργία των δήμων. Στρεψοδικίες και κορώνες της ΚΕΔΕ  του τύπου “Στόχος και προτεραιότητά μας είναι: να διασφαλίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση” είναι λόγια γενικά, που κοστολογούνται  όσο και ένα κάλπικο τάλιρο. Αποφεύγει ο Κος Πατούλης  το συγκεκριμένο πρόβλημα και αίτημα και το στέλνει  στις Ελληνικές καλένδες παρέα  με την κυβέρνηση.    
   
20/6/2017, Ο Δήμαρχος Πατρέων  Κώστας Πελετίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: