ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Πάτρα: Αναστάτωση με τα ειδοποιητήρια ανασφάλιστων




 
Το αδιαχώρητο στις εφορίες της πόλης από ιδιοκτήτες οχημάτων, που έσπευσαν με τα παράβολα και τα έγγραφα ανά χείρας για να αποδείξουν ότι δεν έπρεπε να λάβουν ειδοποιητήριο για ανασφάλιστο ι.χ. ή μοτοσικλέτα.
 
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει 1,1 εκατομμύρια ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες, που φέρεται να μην έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους, ενώ περίπου 200.000 εξ αυτών φέρεται να είναι λάθος, καθώς σε περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής οχήματος, ενημερώνεται η αστυνομία και όχι το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο ασφαλιστής Νίκος Κανελλάκης μίλησε « Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τονίζοντας ότι «υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με προβλήματα, που έχουν προκύψει είτε με αυτοκίνητα, που έχουν αλλάξει πινακίδα , είτε με ι.χ. που είναι σε δυο ονόματα ή έχουν κλαπεί και περιπλέκουν την διασταύρωση των στοιχείων». Αυτό, που προτείνουν από την πλευρά τους οι ασφαλιστές είναι «να δοθεί μια παράταση για να μπορέσουν να γίνουν οι εκκαθαρίσεις αυτές και να είναι πιο καθαρό ποιος είναι να πληρώσει και ποιος όχι».
 
Οι ασφαλιστικές εταιρείες προτρέπουν τους πολίτες, που έχουν ανασφάλιστα οχήματα και τα κυκλοφορούν να πάνε να πληρώσουν, διότι, όπως σημειώνουν, «κάποια στιγμή θα το πληρώσει ο ιδιοκτήτης και πιθανόν να πιστοποιηθεί κανονικά με βάση την παράβαση από την νομοθεσία». Μάλιστα ο κ. Κανελλάκης επισημαίνει ότι «εάν σε κάποιον έχει πάει το παράβολο, καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να εκδώσει ασφαλιστήριο , εκτός κι αν προκύψει κάτι καινούργιο στην νέα ανακοίνωση του Υπουργείου και απελευθερώσει το θέμα της έκδοσης του συμβολαίου».
 
Ως βασικότερες αιτίες των λαθών, που έχουν γίνει κατά την διασταύρωση είναι οι περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής του αυτοκινήτου ή η μη έγκαιρη καταχώρηση περιπτώσεων κατάθεσης πινακίδων, φαινόμενο, που εντοπίζεται έντονα σε κάποιες περιφέρειες, με συνέπεια ένας σημαντικός αριθμός κατόχων αυτοκινήτων, αν και έχουν καταθέσει πινακίδες φαίνεται να εμφανίζεται ακόμη ότι κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του.
«Αυτοί,  που έχουν πρόβλημα, είτε γιατί η ασφαλιστική εταιρεία έχει καθυστερήσει να ενημερώσει , είτε, που έχουν χάσει το αυτοκίνητό τους , το έχουν δηλώσει, αλλά δεν έχει περάσει στο σύστημα , είτε έχουν χάσει και έχουν αλλάξει την πινακίδα και έχει βγει πρόστιμο στην παλιά , αυτοί όλοι θα εκκαθαριστούν, κι όσοι δεν βρεθούν να εκκαθαριστούν από το σύστημα θα πρέπει να πάνε με τα αντίστοιχα παραστατικά στη εφορία ή στο Υπουργείο για να βγάλουν το παράβολο από πάνω τους. Απλώς περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείο για το ποιο θα είναι το διάστημα αυτό κι εάν θα είναι πάγωμα ή πάγωμα σε σχέση με αυτούς , που υπάρχει η διαφωνία. Όλοι οι άλλοι εάν κυκλοφορούν θα πρέπει να έχουν ασφαλιστήριο» ξεκαθάρισε ο ασφαλιστής. 
 
Βεβαίως υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία ιδιοκτητών οχημάτων για την οποία δεν υπάρχει διευκρίνιση από το υπουργείο. «Όσοι έχουν ασφαλιστήρια στα χέρια τους, που πιθανόν βγήκαν 1-2 ημέρες κατά την διάρκεια του ελέγχου θα πρέπει να δουν εάν το παράβολο θα αφαιρεθεί ή θα πρέπει ανεξάρτητα, εάν έχουν ασφαλιστήριο , εφόσον το παράβολο είναι προγενέστερο, να πληρώσουν το παράβολο. Μπορεί ασφαλιστήρια να βγήκαν στις 12-13/6 , αλλά δεν είχε περάσει στο σύστημα το παράβολο, όμως η διενέργεια του ελέγχου είχε γίνει από τις 6/6. Αυτό δεν είχε διευκρινιστεί αν θα το πληρώσουν εκ των υστέρων. Δηλαδή αν θα το χρεωθούν ή εφόσον έχουν το ασφαλιστήριο παύει να υπάρχει η απαίτηση» ανέφερε ο κ. Κανελλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: