ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ημερίδα: «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης»


Το προεδρείο της ημερίδας για την κάνναβη.



Με τις γνωστές αντιεπιστημονικές θέσεις του ΚΚΕ περί στεγνών προγραμμάτων... ξόρκισαν το θεριό και καθάρισαν την πολιτική θέση τους!


Ημερίδα με θέμα: «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης», πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγορά Αργύρη από το Δήμο Πατρέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας και ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Ακολούθησαν οι εξής ενδιαφέρουσες ομιλίες:

* «Η επίδραση της κάνναβης στην ψυχική υγεία», με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας,  

* «Το προφίλ του χρήστη κάνναβης», με την Άννα – Μαρία Βιέρου, ψυχολόγο – θεραπεύτρια ΚΕΘΕΑ – Οξυγόνο και

* «Οι κοινωνικές επιπτώσεις από την νομιμοποίηση της κάνναβης», με την Γεωργία Ροδοπούλου, γιατρό, Γ.Γ. ΕΣΥΝ Πάτρας.

Μετά τις ομιλίες, ακολουθεί διάλογος με παρεμβάσεις και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Προηγουμένως ομιλία απηύθυνε ο Δήμαρχος Πατρέων, που αναφέρθηκε στο θέμα με άκρως αντιεπιστημονικό, αλλά λαϊκίστικο τρόπο, ως  το πρόβλημα των ναρκωτικών να προέκυψε στις μέρες μας. Και η πρότασή του για την επίλυση του προβλήματος παρουσιάστηκε ως νεωτεριστική, ενώ για όσους γνωρίζουν δεν είναι άλλη από αυτή την τετριμμένη της «στεγνής» αντιμετώπισης, που προωθεί το ΚΚΕ, εδώ και δεκαετίες, σε συνδυασμό με την πολεμική  ενάντια στον διαχωρισμό ουσιών.

Μόνον, που την ίδια πρόταση επί πολλά χρόνια «σέρβιρε» και το αστικό κατεστημένο και μάλιστα την διάνθιζε με κρατική καταστολή, εξευτελισμό χρηστών, άρνηση διαχωρισμού ουσιών και εντέλει έμμεση ώθηση των παραβατών, αφού πρώτα τους... εκπαίδευε στα «πανεπιστήμια» των ανωτάτων σχολών της... μαστουρικής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Και με την αποφυλάκισή τους, τούς  έστελνε στα δίκτυα των εμπόρων, που επωφελούντο από την γενική απαγόρευση, εν είδει ποτοαπαγορεύσεως στην Αμερική του 1930, ακόμη και της μπύρας και αύξηση της τιμής των ουσιών και θάνατοι από την ανεξέλεγκτη διάθεσή τους!

Μεγάλο το θέμα που καλό θα είναι  να μην υποβαθμίζεται στο όριο του πολιτικού κέρδους και σίγουρα δεν είναι οι καλύτεροι, οι ειδικοί επί θεμάτων κομματικών και αυτοδιοικητικών!

Και  σίγουρα,  πέραν του ότι επιβάλλεται να επανεξετάσουμε την αποτελεσματικότητα  των ασκουμένων πολιτικών των διαφόρων αντιναρκωτικών ιδρυμάτων, στην αντιμετώπιση του προβλήματος, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν αφορά τις πληττόμενες οικογένειες η επίδοση του κάθε Δημάρχου στην δημοτική του πορεία.

Υπό αυτή την έννοια δεν αφορά κάθε οικογένεια  -διότι οικογένειες διαλύουν τα ναρκωτικά, εκτός από τον χρήστη-  οι αντιπολιτευτικές Πελετίδειες κορόνες του τύπου:

«Γνωρίζουμε ότι η κρίση του σημερινού κοινωνικοοικονομικού συστήματος που είναι σε περίοδο σήψης και παρακμής, με ισοπέδωση, καταρράκωση οραμάτων και αξιών, ευνοεί την διάδοση των ναρκωτικών». «Τα στεγνά προγράμματα υποχρηματοδοτούνται. Στην πόλη μας δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο "κλειστό" πρόγραμμα θεραπείας και επανένταξης».

Ποιος του είπε του κ. Πελετίδη, ότι τα "στεγνά" προγράμματα είναι πανάκια;

Τέτοια πολιτική, ψήφους μπορεί ίσως να φέρνει, μαζί με τον... κομπογιανιτισμό και την παγανία, σύγχρονες προτάσεις όμως, όχι!

«Σήμερα, η κεντρική αντιναρκωτική πολιτική, είναι η συντήρηση του χρήστη με την υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ε.Ε., με τα υποκατάστατα» καταγγέλλει ο κ. Πελετίδης, αλλά αν και γιατρός, έχει μεσάνυχτα για τα αποτελέσματα που έχουν παραχθεί με τα υποκατάστατα σε χώρες της Ευρώπης που παλιότερα κυριολεκτικά δεινοπάθησαν από την μάστιγα των ναρκωτικών!

Και επιτέλους, στην Ελλάδα ευτυχώς ο θεσμός της οικογένειας ακόμη παραμένει ισχυρός και παράγοντας αντιναρκωτικής εκπαίδευσης του νέου. Κι ευτυχώς ως χώρα δεν καταλήξαμε στο έλεος του αρμαγεδόνα των ναρκωτικών.

Φτάνουν πια οι αντιναρκωτικές οιμωγές για πολιτικό όφελος. Πήξαμε από... ειδικούς! Διότι το ζητούμενο δεν είναι εάν φέρνουν βλάβες οι ουσίες, μεταξύ αυτών και η κάνναβη, αλλά το πως αντιμετωπίζονται οι χρήστες για να απαλλαγούν από την επίδρασή τους!

Διότι αντιθέτως έμμεσα επιβραβεύουμε το... μπεκρούλιασμα υπό την κοινωνική ανοχή, την χρήση νικοτίνης με την αντίληψη του... θεριακλή, την κατάποση βαρβιτουρικών, την κατανάλωση ναρκωτικών δισκίων. Κια έχι ο Θεός μπόλικα ακόμη. LSD, μαριχουάνα, κραχ κλπ.

Και κυρίως, ο και γιατρός κ. Πελετίδης, παρέλειψε αναφορά στην απηνή δίωξη των λαθρεμπόρων ναρκωτικών... 




Δεν υπάρχουν σχόλια: