ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Έφυγε ο Πατρινός πανωχωρίτης μεγάλος καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Μουρελάτος

Με τον ήρωά του πίσω από το πανί του μπερντέ.


Σε ηλικία 81 χρόνων στερνό κατεβόδιο από τους φίλους τους αύριο στις 2 μ.μ. από τον Ι.Ν Αγ. Δημητρίου
Πέθανε το βράδυ της Τρίτης χθες, προς το ξημέρωμα της Τετάρτης, στην Πάτρα, σε ηλικία 81 ετών ο μεγάλος καραγκιοζοπαίχτης Γιάνναρος (Γιάννης Μουρελάτος), που διέμενε και κυκλοφορούσε τα τελευταία χρόνια του στην άνω πόλη  της Πάτρας. Αφιερωμένο το έργο του στον ήρωα του θεάτρου σκιών, οι παραστάσεις του, οι φιγούρες του και η ιστορία που έγραψε είναι για την Πάτρα και για όλη την τέχνη αυτού του είδους θεάτρου, ένα τεράστιο κεφάλαιο.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι από τον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Πατρών.

Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων 

Η είδηση του θανάτου του μάστορα  του Θεάτρου Σκιών, του Γιάνναρου, σκόρπισε θλίψη σε όλη την Πάτρα. Ο δήμαρχος Πατρέων έκανε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ο Γιάννης Μουρελάτος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες καραγκιοζοπαίκτες φεύγει, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό, παίρνοντας μαζί του μια ολόκληρη εποχή και αφήνοντάς μας παρακαταθήκη, το τεράστιο κεφάλαιο της δουλειάς του, τις παραστάσεις του, τη σπιρτάδα του που έδινε ψυχή και μπρίο στον καραγκιόζη και τον έκανε να ειρωνεύεται, να αυτοσαρκάζεται και να ασκεί δημιουργική κριτική για καταστάσεις σημερινές και επίκαιρες, με την μοναδική φωνή του, που τον αναδείκνυε σε καταπληκτικό μίμο.
Πάνω απ΄ όλα όμως, άφησε πίσω του την αγάπη του για την τέχνη των Σκιών που πρέπει να βρει άξιους συνεχιστές γιατί αποτελεί μεγάλη κληρονομιά για την Πάτρα και για όλη την Ελλάδα και το πείσμα του να υπηρετεί με πάθος αυτό που πιστεύει, μια στάση ζωής που σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να αποτελεί για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση.
Ο Γιάννης Μουρελάτος, έγραψε τη δική του ιστορία και για αυτό θα τον θυμόμαστε πάντα, ως σημείο αναφοράς του αυθεντικού, του λαϊκού, του δημιουργικού πολιτισμού αυτής της πόλης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η  Ο.Ε. Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών

Με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών αποχαιρετούν τον πατρινό καραγκιοζοπαίχτη που έφυγε χθες από τη ζωή.
«Καλό σου ταξίδι… Γιάνναρε
Σε ευχαριστούμε γι’ αυτά που έκανες για την τέχνη και τον πολιτισμό μας.
Άνοιξες νέους δρόμους στο  Θέατρο Σκιών με την δική σου μοναδική τεχνοτροπία. Η ενεργή σου συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών υπήρξε ανεκτίμητη.
Οι φίλοι σου-Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: