ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Όχι στις 150.000 κηδείες στο δημόσιο λόγω απόλυσης» είπαν οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΔΥ

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν το βάζουν κάτω το κεφάλι και συνεχίζουν μετά τις γιορτές. Σήμερα επιχείρησαν είσοδο στο Υπουργείο του του υπουργού της ΔΗΜΑΡ Αντ. Μανιτάκη, αλλά βρήκαν την πόρτα φραγμένη από τα ΜΑΤ.


Θ. Μπίζας: Επιχειρούν να γκρεμίσουν και το τελευταίο οχυρό που είναι οι σταθερές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο
Με συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος αντέδρασαν οι υπάλληλοι του Δημοσίου. Εκεί όπου συγκεντρώνονταν διαμαρτυρόμενοι και έκλαιαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο παρελθόν, όταν ήσαν υποχείρια της κάθε κυβέρνησης, εκεί σήμερα συγκεντρώθηκαν και έτσι σηματοδότησαν την απόφαση της κυβέρνησης, που ελήφθη καθ’ υπόδειξη της τρόικας.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ Ν. Κακκαβάς, μεταξύ άλλων δήλωσε την πρόθεση των υπαλλήλων και απαίτησε: «Όχι στις 150.000 κηδείες στο δημόσιο λόγω απόλυσης. Καμία απόλυση αλλά και καμία αδιαφορία για όσους απολύονται», ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση:

«Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα για ακόμη μια φορά πως σε καμία περίπτωση ο Ελληνικός δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος δεν χειροκρότησε ποτέ τους αναλογικά λίγους επίορκους, το σύστημα όμως των πολιτικών ήταν αυτό που τους κάλυπτε με πέπλο ασυλίας προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει τα τελευταία τρία χρόνια σαν σημαία τελικής απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου τομέα και των λειτουργών του συνολικά. Με σημαία αυτούς, που αποτελούν ξένο σώμα στον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο το σύστημα διακυβέρνησης διέλυσε και ανέτρεψε τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα οδηγώντας τους συνταξιούχους μας στην ανέχεια και την εξαθλίωση στα πλαίσια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. Είναι το ίδιο σύστημα που διέλυσε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας καταργώντας ακόμη και αυτό το δικαίωμα στην δίκη προκειμένου να αποδειχθεί η ενοχή κάποιου. Είναι πραγματικά πρωτοφανής η αντισυνταγματική ρύθμιση του συνταγματολόγου κυρίου Αλιβιζάτου, με την συνεργασία της τρόικας και της τριχρωματικής κυβέρνησης, για άμεση αποπομπή εργαζομένου με μια απλή και μόνο καταγγελία χωρίς να υπάρξει προηγούμενα όχι δίκη αλλά ούτε καν κάποια διοικητική διαδικασία απολογίας. Είναι όλα τα παραπάνω που έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο μεσαίωνα στα πλαίσια υποτίθεται της φιλελευθεροποίησης της Ελληνικής οικονομίας και του Ελληνικού δημόσιου τομέα.

Ομιλία του Θωμά Μπίζα

Το μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θωμάς Μπίζας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Δικαιώματα δεκαετιών ακυρώθηκαν και ακυρώνονται, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, η κοινωνία αποσυντίθεται, η δημοκρατία περιστέλλεται, η οικονομία οδηγείται στα βράχια .
Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που είναι απολύτως υποταγμένο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα  προωθεί με όλα τα μέσα την καταστροφή.
Σήμερα επιχειρούν να γκρεμίσουν και το τελευταίο οχυρό που είναι οι σταθερές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο.  Οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων σε συνδυασμό με τις βίαιες συνταξιοδοτήσεις θα εκτινάξουν την ανεργία που ήδη αγγίζει το 30% σε πρωτοφανή ύψη.
Ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος καταρρέει .
Η υγεία η παιδεία η κοινωνική πρόνοια η τοπική αυτοδιοίκηση απαξιώνονται και ιδιωτικοποιούνται.
Νέα καταιγίδα έρχεται με το νέο φορολογικό, τα χαράτσια τις αυξήσεις στις τιμές προϊόντων  και σε αγαθά που παρέχουν δημόσιες υπηρεσίες.
Μοναδικός στόχος αυτών των πολιτικών είναι η σωτηρία των τραπεζιτών και των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου».

Ψήφισμα των συγκεντρωμένων

Στο τέλος της συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι ενέκριναν το παρακάτω ψήφισμα:
«Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της συμμετέχοντας στην σημερινή, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, 24ωρη απεργία εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους απέναντι στην ακραία και αντισυνταγματική πολιτική των απολύσεων που προωθεί η τρικομματική Κυβέρνηση με την πρωτόγνωρη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και ενάντια στην νέα φοροεπιδρομή που θα εξαερώσει ακόμα περισσότερο τις ελάχιστες απολαβές που απέμειναν από τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς.
Η επιτυχία της απεργίας, που διαμορφώνει νέες προοπτικές για δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων στο Δημόσιο και το επόμενο διάστημα, επιτεύχθηκε με την σημαντική υποστήριξη των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων και των Ομοσπονδιών - μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που αντιστέκονται στην μέτρα συρρίκνωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και αγαθών και το ξεπούλημα τους στους ιδιώτες, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας που εφαρμόζει με ευλαβικό τρόπο η τρικομματική Κυβέρνηση του μνημονίου.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο Δημόσιο Τομέα, στέλνουν μήνυμα σε Κυβέρνηση και Τρόικα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, όσο συνεχίζεται η ανάλγητη πολιτική των απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, όσο η πολιτική της ύφεσης θα τροφοδοτεί την ανεργία, καταστρέφοντας και την κοινωνία και την οικονομία. Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται. Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση μέχρι την ακύρωση των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών που υπαγορεύουν οι δανειστές – κερδοσκόποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: