ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πλανάται «φάντασμα» προανακριτικής για τους Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου

Άφωνα έμειναν τα παπαγαλάκια Πορτοσάλτε κλπ που υποστήριζαν τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε ο πρώην υπ. Οικονομικών, του οποίου συγγενείς έτυχαν κάλυψης και ήσαν στη λίστα της τότε ομολόγου του κας Λαγκάρντ!


Ειδικά εάν αποδειχθεί ότι η πρώτη λίστα είχε «πειραχτεί» από τους τότε διαχειριστές της!
Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί μείζον το ζήτημα της διαλεύκανσης της υπόθεσης, με το «φάντασμα» μιας προανακριτικής επιτροπής για τους Ε. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου να πλανάται πάνω από το ελληνικό κοινοβούλιο, ειδικά αν αποδειχθεί ότι η πρώτη λίστα είχε «πειραχτεί».

Την ώρα που η νέα «γνήσια» λίστα έφτασε από τις γαλλικές αρχές στην Ελλάδα την προηγούμενη Παρασκευή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, και εξετάζεται από το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς ο ΣΥΡΙΖΑ, διά των βουλευτών Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσα, Π. Λαφαζάνη, Π. Κουρουμπλή και Σ. Κοντονή, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία καλεί τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να απαντήσει «για ποιο λόγο καθυστέρησε επί 3 μήνες η ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας από τις γαλλικές αρχές, πότε ακριβώς περιήλθε στην κατοχή των ελληνικών αρχών, σε ποια ακριβώς μορφή παραδόθηκε, από ποιον υπάλληλο της Γαλλίας και σε ποιον Ελληνα αξιωματούχο. Επίσης, με ποιον τρόπο διασφαλίστηκε το περιεχόμενό της, ποια πρόσωπα, από ποιες υπηρεσίες και σε ποια χρονική στιγμή ήρθαν σε άμεση επαφή με την πρωτότυπη λίστα».

Όταν η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (Οκτώβριος 2012)

Ευθύνες στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, επέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, κατηγορώντας τους ότι δεν προχώρησαν σε έρευνα ενώ ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου είχε αποφανθεί ότι τα στοιχεία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για φορολογικό έλεγχο.

Αξίζει να θυμηθούμε επίσης τι υποστήριζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών όταν είχε κληθεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. 

«Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το UBS.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: