ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Τελικά τι γίνεται με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, τον Αχαιό Ν. Τσούκαλη;

Το δημοσίευμα της σημερινής εφημερίδας «Πελοπόννησος» με την αναφορά Τσούκαλη. Κάνετε κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει και να διαβάσετε.


Είναι υπέρ της Προανακριτικής Επιτροπής για Παπακωνσταντίνου, που συγκαλύπτει το σκάνδαλο ή όχι;
Για «κακή» διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ από την ελληνική πλευρά έκανε λόγο ο αχαιός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση λίστα Λαγκάρντ, μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Και πρόσθεσε με έμφαση: «Κάποιος έβαλε το χεράκι του για να αλλοιωθεί η λίστα».
Πάντα κατά την εφημερίδα εκτίμησε ότι:

«Οι εξελίξεις επιβάλλουν να συνεχιστεί η έρευνα της υπόθεσης –και- προς άλλες κατευθύνσεις». Μίλησε για παρωχημένες καταθέσεις όσων ατόμων παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το προηγούμενο διάστημα και υπενθύμισε για να υποστηρίξει την θέση του περί εκτεταμένης έρευνας, ότι π.χ. ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος: «Δεν ανέφερε στην Επιτροπή το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, σχετικά με τα 500 εκατ. ευρώ που αναγράφονται στη λίστα».

Τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τα υποστηριχθέντα χθες αργά το βράδυ στην ΕΤ3, από το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Χατζησωκράτη, ότι δεν πρέπει να ακολουθήσει έρευνα που θα επεκταθεί πέραν του προσώπου του υπόπτου τέως υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου και αυτή η θέση υποστηρίχθηκε παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει μελετηθεί η δικογραφία από τα κόμματα που την παρέλαβαν μόλις χθες.
Επέμενε δε ότι η επέκταση της έρευνας και  προς άλλες κατευθύνσεις θα οδηγούσε σε ξεστράτισμα της υπόθεσης και  σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δμ. Χατζησωκράτη «εμείς ενδιαφερόμαστε να επικεντρωθεί η αναζήτηση ευθυνών που προκύπτουν από το συγκεκριμένο πρόσωπο».  
Αντιθέτως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης υποστήριξε πως:

«Η νέα γραμμή που είδαμε να εκπέμπεται χθες από την σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, “πασπαλισμένη” ασφαλώς με πολλές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι “φταίει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά όχι ο Βενιζέλος”. Κι αυτή θα καταρρεύσει σύντομα», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποιείται με την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν σε απόλυτο συντονισμό, Μαξίμου, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ οι οποίοι με κατάθεση αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής επιχειρούν να προσωποποιήσουν και να “στεγανοποιήσουν” το σκάνδαλο στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, υπενθυμίζεται, χθες διεγράφη και από το ΠΑΣΟΚ.

Είναι προφανές ότι Μαξίμου, Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου επιθυμούν να σταματήσει το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση -αν δηλαδή ο Ευ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ξαναμπούν στο κάδρο-, θα κινδυνεύσει σοβαρά η κυβερνητική συνοχή. Για τον λόγο αυτό, οι τρεις αρχηγοί συνομίλησαν χθες το βράδυ και αποφάσισαν από κοινού να καταθέσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου. Πριν ληφθεί από κοινού η απόφαση, τη σύσταση προανακριτικής μόνο κατά του πρώην υπουργού είχε ζητήσει δημόσια ο Φ. Κουβέλης. “Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ.”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία.     
Πέραν των παραπάνω, η θέση που παίρνει ο Ν. Τσούκαλης, μάλλον βρίσκεται εκτός ΔΗΜΑΡ. Ή μήπως είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα για τα μάτια των Αχαιών της ιδιαίτερης πατρίδας του, προς άγραν αδέσποτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: