ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Γιατί κύριε, το ταμείο μας το χρεώσατε; Είχαμε εύρωστο ταμείο και το κάνατε προβληματικό!»




Βίντεο του Istologiou G. Mosxosu, από τη συνάντηση 
σήμερα στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδος.


Αναπάντητα ερωτήματα των απομάχων προς τον Περιφερειάρχη Αγγελάκα
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Οι γιατροί που από κοινού με τις φαρμακευτικές εταιρείες προωθούσαν την σπατάλη της υπερσυνταγογράφησης, η οικονομική ανωμαλία της υπόθεσης Ζακύνθου σχετικής με την Υγεία, η ύφεση στην οικοδομική δραστηριότητα, αλλά και η ανάγκη να υπάρξει περιστολή δαπανών, που όμως βαραίνουν μονίμως τους ασφαλισμένους προβλήθησαν από τον Περιφερειάρχη Μαν. Αγγελάκα ως αιτίες για την περιθωριοποίηση των συνταξιούχων και των εν ενεργεία.
 Τα παραπάνω ετέθησαν υπόψη των αντιπροσωπειών συνδικαλιστών, που σήμερα το πρωί στις 10 έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων Μαν. Αγγελάκα.
Οι συνταξιούχοι Πατρών και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, είχαν θέσει νωρίτερα, υπόψη του Περιφερειάρχη, τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν συνταξιούχους και εργαζόμενους, ιδιαίτερα δε αυτούς της οικοδομής, που από την έναρξη εφαρμογής των μνημονίων εκ μέρους της τριμερούς κυβέρνησης, τα βιώνουν με αρκετά έντονο τρόπο.
Ωστόσο ο Περιφερειάρχης απαντώντας στο αίτημα της αντιπροσωπείας των οικοδόμων βρήκε την χρυσή τομή υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσει πάλι η δουλειά της οικοδομής, μόνο που αδυνατούσε να απαντήσει συγκεκριμένα, ποιος θα αγοράσει διαμέρισμα όταν οι εργαζόμενοι βιώνουν οικονομικό μεσαίωνα, αφού δεν τους  περισσεύουν χρήματα και η ανεργία σημειώνει ρεκόρ.
Σε αυτό όχι μόνον συμφώνησε, αλλά και υπερθεμάτισε ο Μαν. Αγγελάκας, που μάλιστα προσδιόρισε τον αριθμό των ανέργων στο ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες και την αδήλωτη ανεργία στις τριακόσιες χιλιάδες.
Για αυτό και η απάντηση στο αίτημα για εργασία ώστε η παρούσα γενιά να αποδίδει αλληλέγγυα εισφορές για την επόμενη, δηλαδή τους συνταξιούχους, ήταν ότι τώρα που θα ξεκινήσουν τα οδικά έργα στους άξονες της χώρας αναμένει η κυβέρνηση επίλυση του προβλήματος της ανεργίας.
Φυσικά δεν ανέφερε ότι ενώ χρυσοπληρώνονται αυτά τα έργα και το δημόσιο έχει εισφέρει την συμβολή του, όπως  είχε συμφωνηθεί, σήμερα θα κληθεί να χρεωθεί και πάλι προς όφελος των κατασκευαστικών εταιριών.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των οικοδόμων του έθεσε το πρόβλημα της ανεργίας του κλάδου, που έχει επιπτώσεις στην ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, οι οποίοι σήμερα, όντας ανασφάλιστοι δεν τολμούν να διακομιστούν σε νοσοκομείο γιατί θα χρεωθούν ποσά που δεν έχουν να πληρώσουν. Ζήτησε δε την εισαγωγή των ασθενών του κλάδου σε νοσοκομεία χωρίς την προϋπόθεση ασφαλιστικών εισφορών και άνευ χρεώσεως.
Στο μέσο με τη ριγέ ο εκπρόσωπος του ΝΑΤ.
 Χαρακτηριστική ήταν δε η ερώτηση εκ μέρους του εκπροσώπου του ΝΑΤ. «Γιατί κύριε, το ταμείο μας το χρεώσατε; Είχαμε ένα εύρωστο ταμείο και το κάνατε προβληματικό!». Ακόμη η εκπρόσωπος της τετραμελούς αντιπροσωπείας συνταξιούχων ερώτησε «γιατί πρέπει να πληρώνουν συνεχώς οι συνταξιούχοι», ενώ άλλος συνδικαλιστής είπε: «Εργάστηκα κοντά 40 χρόνια και σήμερα με καλούν να πληρώσω χαράτσι, από χρήματα που δεν έχω».
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν από το ΙΚΑ οι Ν. Τζαβάρας, Μηλια Θεοφιλάτου, Παν. Λυκουρέσης και Θόδ. Ασπρούλιας, από το ΤΕΒΕ (ΟΑΕ) ο Βασ. Μαυριδόγλου, από το ΝΑΤ ο κ. Καραβάς, όπως αντιπρόσωποι από το Δημόσιο και το ΤΣΑ.
Πάντως ο Περιφερειάρχης προσπάθησε να στρέψει, με φιλικό όντως τρόπο, την συζήτησε στην  δραστηριότητα της κυβέρνησης για εξόφληση του δημόσιου χρέους λέγοντας:
 «Η Ελλάδα έφθασε να χρωστά το 2009 διακόσια σαράντα δισεκατομμύρια. Εάν δεν γινόντουσαν τα κουρέματα, με τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα αυτή την στιγμή θα είχαμε φθάσει να χρωστάμε 600 δισεκατομμύρια. Τώρα χρωστάμε 440 δισεκατομμύρια. Μπαίνει ένα ερώτημα: Δεχόμαστε ότι η Ελλάδα χρωστάει;».
Σε αυτό το σημείο εισέπραξε την απάντηση ότι: «Το χρέος δεν είναι δικό μας. Οι κυβερνήσεις σας το δημιούργησαν». Επίσης: «Αυτά που λέτε τα ακούσαμε και στην τηλεόραση, μην μας τα λέτε πάλι εδώ. Αυτά που λέτε δεν τα ακούμε γιατί θέλουμε να τα ανατρέψουμε. Εμείς θέσαμε αιτήματα, δεν κάνουμε φιλική συζήτηση. Είμαστε εκπρόσωποι απελπισμένων ανθρώπων, ζητάμε απαντήσεις, έχετε να μας δώσετε;».


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του «ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU» AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: