ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Και τώρα εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ και όσους ευθύνονται για το σκάνδαλο

Στους απόντες Γ. Ραγκούση (φωτογραφία) και Γ. Παπακωνσταντίνου προσπαθούν στο ΠΑΣΟΚ να περιορίσουν τις ευθύνες. Φωτογραφία αρχείου.


Λ. Γρηγοράκος: «Οι παραλείψεις είναι συγκεκριμένες και βαρύνουν συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένη παρέα» - Γ. Ραγκούσης: «Νομίζει ότι έτσι θα προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν προστατεύεται έτσι»
Μετά την αποκάλυψη των αλλοιώσεων και την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, ο Ευ. Βενιζέλος διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ τον προκάτοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε χθες το blog και όλα τα διαδικτυακά μέσα.
Όμως η αντίστροφη μέτρηση για τον Γ. Παπακωνσταντίνου είχε αρχίσει, καθώς ο Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να βγει από το κάδρο των υπόπτων, αφού θεώρησε ‘ότι αρκετά κράτησε στο απυρόβλητο τον τ. υπουργό Οικονομικών, φυλάσσοντας  την «πειραγμένη» λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του γραφείου του επί ένα χρόνο. Ήδη από προχθές, το ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβε την προσπάθεια του Ευ. Βενιζέλου να φορτώσει όλο το σκάνδαλο στον Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς άφηνε αιχμές για όσους «δήλωσαν ότι έχασαν τη λίστα», όπως είπε πει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Είναι λυπηρό ότι προκύπτουν σαφείς ενδείξεις πως υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD», σημειώνεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Ιπποκράτους. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ βάλλει με πυρ ομαδόν και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να... ζητήσει «συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του”». Κάτι που προκάλεσε την απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με λακωνικό τρόπο, «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι».
Και το ερώτημα που προκύπτει: Για το γεγονός ότι κρατούσε επί ένα χρόνο στο γραφείο του Υπουργείου του το στικάκι, ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος δεν θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες τι χρειαζόταν αυτή η προστασία; Ή μήπως πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι φανατικός συλλέκτης;

Και τώρα εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ;

Πάντως πριν την ανακοίνωση της διαγραφής, σύμφωνα με το www.avgi.gr είχε ξεκινήσει εσωκομματικός εμφύλιος “βενιζελικών”- “παπανδρεϊκών”. Μάλιστα, ο “βενιζελικός” βουλευτής Λ. Γρηγοράκος τόνισε πως “οι παραλείψεις είναι συγκεκριμένες και βαρύνουν συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένη παρέα”. “Δεν μπορεί να έρχεται αυτή η παρέα και να ζητάει και τα ρέστα από τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Μιλάω για την παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου”, είπε στον φιλοκυβερνητικό ρ/σ ΒΗΜΑ. Μάλιστα, διερωτήθηκε με νόημα “αν ο καθένας έκανε του κεφαλιού του στην κυβέρνηση Παπανδρέου” και αν “είχε ενημερωθεί ο τότε πρωθυπουργός”.
Οι δηλώσεις Γρηγοράκου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γ. Ραγκούση, ο οποίος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα τη λίστα Λαγκάρντ και την εμπλοκή του Ευ. Βενιζέλου σ’ αυτήν. Ο Γ. Ραγκούσης καταλόγισε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ “εμετική προσπάθεια συκοφάντησης” και τού επισήμανε πως “νομίζει ότι έτσι θα προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν προστατεύεται έτσι”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Εκεί που μας χρωστάγανε...”

Οξύτατη ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για “ετεροχρονισμένη απομάκρυνση του Γ. Παπακωνσταντίνου”, η οποία “δεν αναιρεί τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, αλλά και συνολικά του ΠΑΣΟΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ”. “Είναι αδιανόητο, αυτοί που ευθύνονται για την υπόθεση, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω. Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”, κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμές Παπακωνσταντίνου κατά Βενιζέλου

“Εξιλαστήριο θύμα” δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε καμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία και ότι δεν γνώριζε πως στη λίστα υπάρχουν λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων. Επιστρέφοντας, αργότερα, τα βέλη στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός τόνισε: «Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου. Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: