ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Και νέες απολύσεις εργαζομένων έρχονται στην εφημερίδα του ΚΚΕ «Ριζοσπάστης»

Στις 9 Μάη του 2012 εξηγούσε γιατί δεν είναι φιλολαϊκή η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά δεν έγινε καμιά απόλυση στην εφημερίδα ΑΥΓΗ για να κατηγορήσει το κόμμα. Τώρα υπενθυμίζει ως επιχείρημα την προσφυγή στο επαίσχυντο άρθρο 99, περί προστασίας από τις διεκδικήσεις εργαζομένων που απολύονται.


Δικαιολογούνται ως «αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το Όργανο της ΚΕ»
Με σημερινό ανώνυμο δημοσίευμά του, υπό το μονόγραμμα «Π»  ο «Ριζοσπάστης» προαναγγέλλει νέες απολύσεις ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που διέρχεται το ΚΚΕ, καθώς η εκλογική καθίζησή του το υποχρεώνει σε αναδιάταξη εξόδων.
Στο άρθρο μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι:
«Η μείωση του αριθμού όσων εργαζόμαστε στο “Ριζοσπάστη” προκύπτει σαν αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το Όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Για να μπορεί η εφημερίδα του ΚΚΕ να παίζει τον αναντικατάστατο ρόλο της στην υπεράσπιση του δίκιου της εργατικής τάξης και του λαού, στην αποκάλυψη της αλήθειας, που κρύβουν οι αστοί και τα Μέσα τους, στην πλατιά προβολή των θέσεων του Κόμματος, που αποκρύπτονται ή κακοποιούνται συνειδητά από όλα τα άλλα ΜΜΕ».
Και παρακάτω, αναφέρει:
«Την αναγκαιότητα αυτή είμαστε σίγουροι ότι δεν την αναγνωρίζουν, πολύ περισσότερο δεν τη συμμερίζονται, οι εχθροί και οι άσπονδοι φίλοι, που, με αφορμή τη μείωση του προσωπικού στο “Ριζοσπάστη”, βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Από αυτήν τη σκοπιά, η επίθεση που ξεδιπλώνεται πάλι από Μέσα Ενημέρωσης και γνωστές σελίδες του διαδικτύου δεν μας ξαφνιάζει. Είμαστε έτοιμοι να την απαντήσουμε πολιτικά, ξέροντας ότι μας χωρίζουν αντίπαλα ταξικά συμφέροντα με όλους εκείνους που φόρεσαν την προβιά του φίλου των εργαζομένων και του όψιμου υπερασπιστή του δικαιώματος στη δουλειά».
Αναρωτόμενος μάλιστα ο ανώνυμος αρθρογράφος, που δικαιολογεί τις νέες απολύσεις, γράφει:
«Πού στοχεύει η επίθεση στο ΚΚΕ, άλλοτε με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, άλλοτε τα οικονομικά του Κόμματος και άλλοτε με τα κομματικά ΜΜΕ και τώρα με το “Ριζοσπάστη”; Να παρουσιάσουν το ΚΚΕ σαν κόμμα του συστήματος και τις επιχειρήσεις του σαν καπιταλιστικές επιχειρήσεις»
Και διευκρινίζει ότι:
«Ο “Ριζοσπάστης”, ο “902”, η “Τυποεκδοτική” δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Δε λειτουργούν με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος. Είναι επιχειρήσεις και Μέσα προπαγάνδας της πολιτικής και των θέσεων του ΚΚΕ. Το εκδοτικό του Κόμματος έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η φωνή του θα ακούγεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αποκλεισμούς. Το ΚΚΕ έχει ενημερώσει και με δημόσιες παρεμβάσεις για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που οδήγησε στην υπαγωγή της “Τυποεκδοτικής” στο άρθρο 99, στο κλείσιμο του τηλεοπτικού “902”».
Φυσικά ο αρθρογράφος του ΚΚΕ δεν αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει ότι το επαίσχυντο άρθρο 99, θεσπίστηκε από το αστικό σύστημα για να προφυλάξει τις επιχειρήσεις από τις απαιτήσεις τρίτων και κυρίως των απολυμένων εργαζομένων που διεκδικούν εργατικές αποζημιώσεις.
Πάντως, όπως αναφέρεται:
«Η μείωση του προσωπικού του “Ριζοσπάστη” έρχεται σε συνέχεια άλλων αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του Κόμματος, που αφορούν πρώτα και κύρια τα επαγγελματικά του στελέχη, μέλη και στελέχη που εργάζονται στο ΚΚΕ, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη δράση του».
Και τονίζεται:
«Το ΚΚΕ δεν έκρυψε ότι τα οικονομικά του επιδεινώθηκαν, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο».

1 σχόλιο:

Καντριανιώτης είπε...

Το κκε σαν συνεπής καπιταλιστής που είναι με τις επιχειρήσεις του,απολύει και απο την κομματική του εφημερίδα εργαζόμενους.Προηγήθηκαν οι απολύσεις στην τυποεκδοτική και το κλείσιμο του τηλεοπτικού 902.Το κόμμα που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του όσον αφορά 'τα λαικά συμφέροντα',όταν πρόκειται για τα κέρδη του στις επιχειρήσεις του,αποδεικνύεται ο πιό σκληρός και βάρβαρος καπιταλιστής.Το σταλινικό κκε,πρέπει να το αντιμετωπίζουμε όπως ακριβώς είναι.Ένας οργανισμός στην υπηρεσία του αστικού κράτους.