ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Θ. Μπίζας: Οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πρέπει τώρα να αντιληφθούν τις ευθύνες τους

Φωτογραφία Αρχείου.


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αναστέλλεται η απεργία καθώς το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δεν πορεύτηκε μαζί τους
Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών από απόψε εκ μέρους των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της κατά της διαθεσιμότητας. Διαμηνύει πάντως ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με δράσεις, με βάση τις εξελίξεις των επόμενων ημερών.
Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στους δήμους, τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας, της Πάτρας και των μεγάλων πόλεων  σχηματίζουν σορούς.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία, αναφέρθηκε πως οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δέχθηκαν «έναν ανελέητο πόλεμο, άνευ προηγουμένου, τόσο από την τρικομματική συγκυβέρνηση όσο και από τα συμφέροντα (επιχειρηματικά-εκδοτικά) που την υποστηρίζουν».
Επισημάνθηκε ακόμη πως το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δεν πορεύτηκε μαζί τους, ενώ έγινε λόγος και για ορισμένους αιρετούς «που επιχείρησαν να εμβολίσουν τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συντασσόμενοι και αυτοί με την κυβερνητική πολιτική».


Μπίζας:  Δεν είναι μάταιοι οι αγώνες μας

Θωμάς Μπίζας
Μιλώντας στη συγκέντρωση των υπαλλήλων της ΑΔΕΔΥ σήμερα στην πλ. Κλαυθμώνος, ο Θωμάς Μπίζας από την ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είπε ότι οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι και εγκαλώντας τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αξιολόγησε την κατάσταση ως εξής:
«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση απαιτείται συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων των συνταξιούχων των επαγγελματιών των εμπόρων, των αγροτών, όλου του λαού.
Εμείς οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είμαστε ενάμιση μήνα στους δρόμους, στις απεργίες και στις καταλήψεις.
Δεν δώσαμε στοιχεία στον κύριο Μανιτάκη. Υποχρεώσαμε και την μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων  να μην στείλουν τις λίστες.
Δεν τους αφήσαμε σε χλωρό κλαρί.
Μας είπε τρομοκράτες ο κ. Σαμαράς για να μας στοχοποιήσει. Να απολύσει συνδικαλιστές που τους χαλάνε τα σχέδια.
Δεν τους φοβόμαστε και  δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Όμως κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση, κανένας δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του αυτή τη μάχη.
Οι ευθύνες στις πλειοψηφίες του Συνδικαλιστικού Κινήματος για την έλλειψη συντονισμού του αγώνα,  είναι μεγάλες.
Απέναντι σε ένα αντιδραστικό μέτωπο που σχεδιάζει τα πάντα με ακρίβεια, χρειάζεται να υπάρξει οργάνωση και συντονισμός των αγώνων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Οι πλειοψηφίες της  ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πρέπει τώρα να αντιληφθούν τις ευθύνες τους, να βγουν  και να οργανώσουν την άμυνα αλλά και την αντεπίθεση των εργαζομένων .
Δεν είναι μάταιοι οι αγώνες μας.
Οι αγώνες των εργαζομένων αποτελούν τη  μοναδική ελπίδα.
 Ανοίγουν το δρόμο για να μπει φρένο σε αυτή την επίθεση και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική.
Η ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν θα έρθει μέσα από δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα αλλά με σκληρές ταξικές συγκρούσεις.
Για να σταματήσει η κρίση και για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα θέλει δουλειά πολλή.
 Θέλει αγώνες σε κάθε κοινωνικό χώρο, σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.
 Θέλει  όλες τις δυνάμεις που μπορούν να επιστρατευθούν.
Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν ριζικά καινούργιο κόσμο.
 Σε έναν κόσμο αλληλεγγύης, σε έναν κόσμο  δημοκρατίας,  ισότητας και ελευθερίας.  Η ευθύνη για την οικοδόμηση αυτού του νέου κόσμου, είναι ευθύνη και του συνδικαλιστικού κινήματος.
Δηλαδή είναι και δική μας ευθύνη».

Το Πρωτοδικείο Πατρών

Στο μεταξύ προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 34 εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή του σχετικού καθεστώτος. Υπέρ των εργαζομένων κατέθεσε ο δήμαρχος Πατρέων, ενώ συνήγορός τους ήταν ο δικηγόρος Πρωτοδικείου Πατρών Δημ. Ρήγας, γνωστός για τις γνώσεις του περί των εργατικών υποθέσεων.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για τις 13 Φεβρουαρίου 2013. Μέχρι τότε, οι προσφεύγοντες θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά χωρίς καμία μεταβολή, εργασιακή και οικονομική. Αντίστοιχη διαταγή εξέδωσε πριν λίγες μέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης για 14 δημοτικούς υπαλλήλους και το Πρωτοδικείο Κοζάνης για 17.

Δεν υπάρχουν σχόλια: