ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Με θλιβερούς μουσικούς ήχους γέμισαν το δωμάτιο του Νικόλα, πριν το τελευταίο ταξίδι

Αριστερά το καλώδιο τηλεόρασης μαρτυρεί το θλιβερό συμβάν. 


Ιερωμένος προσήλθε στην οικεία του και διάβασε το σκήνωμα, παρά την αρχική άρνηση

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Τυλιγμένοι στα μαύρα χρώματα της τραγωδίας συντρόφευσαν από το πατρικό του σπίτι, με θλιβερούς μουσικούς ήχους, πριν το τελευταίο του ταξίδι, το πατρινόπουλο που το χάραμα προχθές Τρίτη, έθεσε τέρμα στη ζωή του, αρνούμενο να υποκύψει στην οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση.
Συγγενείς, φίλοι, πάρα πολλοί συνομίληκοί του και γνωστοί ήσαν παρόντες για στερνό κατευόδιο στον Νικόλα, που παρηγοριά του ήταν το αρμόνιο και το μπουζούκι, στις δύσκολες στιγμές της ανεργίας που τον έσπρωξε στο απονενοημένο διάβημα, όταν πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του.
Το χάραμα προχθές ο 21χρονος ανέβηκε στην ταράτσα του πατρικού του, στην οδό Παύλου Παυλοπούλου και κρεμάστηκε χωρίς να τον αντιληφθούν οι δικοί του. Τρεις ώρες μετά γειτόνισσα που τον είδε αιωρούμενο, ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία με την σειρά της γνωστοποίησε το θλιβερό συμβάν στους οικείους, που μέχρι τότε δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.
Το τυπικό της ορθόδοξης Εκκλησίας που αρνείται την εξόδιο ακολουθία σε αυτούς που θέτουν τέρμα στη ζωή τους, ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν το τελικό ταξίδι προς την Αχερουσία των αθανάτων.
Η εκκλησία πιστή στο δόγμα της αρνείτο, ώσπου βρέθηκε η χρυσή τομή, μετά από διαμαρτυρίες συγγενών προς τον τοπικό Δεσπότη.
Έδωσε την άδεια και ιερωμένος προσήλθε στην οικεία του αείμνηστου Νικόλα για να διαβάσει το σκήνωμά του.
Οι κραυγές απελπισίας, οι οιμωγές και το κλάμα  σκέπαζαν τα λόγια του ιερέα, καθώς πλήθος από συγγενείς είχαν κατακλύσει την οικία στα Εβραιομνήματα Πάτρας.   
Και οι συγγενείς ήσαν αυτοί που δήλωναν πιστοί ορθόδοξοι, γι αυτό και το παράπονό τους ήταν «αφού είμαστε χριστιανοί θέλαμε να μην πάει αδιάβαστο το παλικάρι  μας». Και έτσι έγινε αφού ενέδωσε ο σεβ. Πατρών.
Τα χώματα του Αγ. Μηνά σκέπασαν τη σωρό του 21χρονου Νικόλα στις 12 και κάτι, το μεσημέρι σήμερα. Ήταν ο υπ’ αριθμόν 3.126 νεκρός για οικονομικούς λόγους, από την ημέρα που άρχισε η εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: