ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στο συρτάρι η απόφαση Μαυραγάνη μετά τις αντιδράσεις για καρατομήσεις διευθυντών ΔΟΥ

 Φωτογραφία αρχείου. Εφοριακοί σε κινητοποίηση.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη μετά τις αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών
Στο «συρτάρι» μπήκε προς το παρόν η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για την «καρατόμηση» 164 επικεφαλής του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η οποία λίγο έλειψε να προκαλέσει νέα ενδοκυβερνητική κρίση. Μετά τις έντονες αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του υπουργού Επικρατείας Δημ. Σταμάτη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, τον εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Γ. Μανιάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να «παγώσει» προσωρινά η απόφαση Μαυραγάνη και το θέμα να διευθετηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς. Στη χθεσινή σύσκεψη οι κ. Φ. Σαχινίδης και Γ. Μανιάτης ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει έχει αντίρρηση για νέες τοποθετήσεις ή μετακινήσεις. Ωστόσο ζήτησαν αυτές να γίνονται στα όρια του νέου θεσμικού πλαισίου όπου τα στελέχη αξιολογούνται στη βάση κριτηρίων και επιδόσεων.

Τι λένε στο ΣΔΟΕ

Εφοριακοί και στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια και για «πραξικοπηματικού χαρακτήρα αποφάσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, με την απόφαση Μαυραγάνη, το 80% των στελεχών που τοποθετούνται σε θέσεις-κλειδιά προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε σοβαρά παραπτώματα. Ενδεικτικό του γεγονότος ότι οι τοποθετήσεις αποφασίστηκαν χωρίς να γίνει καμία αξιολόγηση είναι ότι η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, παραμένει ανυπόγραφη από το Καλοκαίρι στο γραφείο του κ. Μαυραγάνη.
Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη μετά τις αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για τις «επανατοποθετήσεις» προϊσταμένων, διευθυντών και υποδιευθυντών σε εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και ΣΔΟΕ τονίζοντας ότι οι κρίσεις αυτές επαναφέρουν πρακτικές και λογικές «Μαυρογιαλούρου».
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΔΟΥ καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και να ερευνήσει αν τηρήθηκαν το Σύνταγμα και οι Νόμοι και κυρίως αν οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ή το ιδιωτικό συμφέρον όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οι εφοριακοί επισημαίνουν ότι «είναι προκλητικό, σε μια περίοδο όπου οι φορολογικές υπηρεσίες δέχονται πρωτοφανή κοινωνική πίεση και πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα δυσβάσταχτο φορολογικό βάρος κάποιοι να επιλέγουν στελέχη, χωρίς μετρήσιμα, ενιαία, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: