ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Προς νέα σύνθεση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρώπης, χωρίς ΧΑ

Φωτογραφία Αρχείου από την κινητοποίηση της; 15 Δεκεμβρίου.

Φαίνεται να συμφωνούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με δεδομένο τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο θέμα της εξαίρεσης της Χρυσής Αυγής από την Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφέρονται τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, με ανακοινώσεις τους. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με τις άλλες παρατάξεις που δεν δέχονται τη συμμετοχή -στον κατ’ εξοχήν δημοκρατικό θεσμό που είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης- κομμάτων που προσβάλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν ως κύρια ιδεολογία τους το ρατσισμό και  τη μισαλλοδοξία».
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:
«Με ανακοίνωση του, το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM) δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του EGAM, τοποθετήθηκε υπέρ μιας νέας σύνθεσης της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δεν θα συμπεριλαμβάνει εκπρόσωπο της “Χρυσής Αυγής”.
Επειδή δεν έχει επιβεβαιωθεί, μέχρι αυτή την στιγμή, από τη Ν.Δ. η θέση αυτή και διακινούνται αντιφατικές πληροφορίες, καλούμε την επίσημη Ν.Δ. να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατόν τη θέση της.
Εφόσον επιβεβαιωθεί η θέση της, όπως την ανακοίνωσε το EGAM, θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, αφού η Ν.Δ. θα δηλώνει σύμφωνη με την σχετική πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και με την αντίστοιχη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.
Όπως έχουμε επισημάνει από την έναρξη της πρωτοβουλίας μας κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας, έχουμε κινήσει διαδικασία προκειμένου να μην συμμετέχει μέλος της Χρυσής Αυγής στην ελληνική αντιπροσωπεία, στον κατ’ εξοχήν διεθνή οργανισμό προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η θετική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, σε αυτό το θέμα, θα δημιουργήσει ένα ευρύτερο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού.
Τώρα είναι η ώρα της Βουλής των Ελλήνων να αποφασίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την σύνθεση μιας νέας αντιπροσωπείας».

(Πηγή: http://www.ert.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: