ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Φτάνει πια η κοροϊδία με τα ψίχουλα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης»

Από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσει η πώληση με το κυβικό. Η τιμή τους θα επιβαρυνθεί. Ποιος θα πληρώσει το κόστος; Αυτό είναι κάτι, που οι φωνασκούντες για τις κακιές ξυλόσομπες και τα τζάκια, δεν το έχουν απαντήσει!


Το ΚΚΕ παρασυρόμενο από την προπαγάνδα των ΜΜΕ μιλά για νοικοκυριά που αναγκάζονται να ζεσταίνονται με ξυλόσομπες!
Τούτες τις μέρες που εντείνεται η συζήτηση η σχετική με την κατανάλωση πετρελαίου και το γλίσχρο επίδομα θέρμανσης, η προσοχή των ΜΜΕ στρέφεται προς την κατανάλωση εναλλακτικών υλικών θέρμανσης, που δήθεν προκαλούν μέγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος και ενοχοποιούν την χρήση τζακιών και ξυλόσομπων. Και όλα αυτά λες και η χρήση πετρελαίου δεν είναι αυτή που προκαλεί μόλυνση περιβάλλοντος. Βγαίνουν στα ΜΜΕ ειδικοί που προσπαθούν να μας πείσουν πόσο όμορφη είναι η βρομιά του πετρελαίου, που ειδικά σε κάποιες πολυκατοικίες όταν μπαίνεις στην είσοδό τους πρέπει να πιάνεις τη μύτη σου για να αντέξεις την μπόχα από αυτό!
Ξεχνούν ότι η χρήση ξύλου είναι ο παραδοσιακός τρόπος θέρμανσης που κράτησε την ισορροπία στη φύση επί χιλιάδες χρόνια. Ισορροπία που ανατράπηκε τα τελευταία 50 χρόνια στις καπιταλιστικές χώρες, με αποτέλεσμα επιπροσθέτως, την δέσμευσή μας στην ισορροπία τρόμου που προκαλούν οι πολεμικές εντάσεις για τον έλεγχο των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.
Εκείνο που προκαλεί όμως εντύπωση είναι ότι ακόμη και ένα παραδοσιακό κόμμα, το ΚΚΕ, φαίνεται να παρασύρεται από την προπαγάνδα περί αιθαλομίχλης δήθεν προκαλούμενης από την χρήση καυσόξυλων, ενώ επιστήμονες (π.χ. ο Μιχ. Πετράκης, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «δεν εξαρτάται από το πόσο είναι αναμμένο ένα τζάκι, αλλά από το τι καίει» Αυγή 23-12-12) υποστηρίζουν ότι δεν είναι το καθαρό καυσόξυλο που προκαλεί την ρύπανση, αλλά τα εμπλουτισμένα καυσόξυλα με τοξικά υγρά ή ελαιοχρώματα κ.α.
Ας μην ξεχνούμε ότι δεν είναι άσχετα τα παραπάνω με το γεγονός ότι από 1ης Ιανουαρίου ο τρόπος  διάθεσης καυσόξυλων αλλάζει. Θα πωλούνται με το κυβικό, που σημαίνει δεματοποίηση και είναι ζητούμενο ποιος από αυτούς που σήμερα στις μάντρες πωλεί ξύλα για κάψιμο θα έχει τη δυνατότητα δεματοποίησης και κυρίως ποιος θα επιβαρυνθεί γι αυτήν;
Και εντέλει, μήπως ανοίγεται μέσω του ορυμαγδού δηλώσεων περί μόλυνσης του περιβάλλοντος, ο δρόμος για την επιβολή ενός ακόμη φόρου, στο όνομα της Καθαριότητος;
Ας είναι. Παραθέτω την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ:
  «Η δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων και η ταυτόχρονη μεγάλη άνοδος της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν φέρει τα λαϊκά νοικοκυριά σε απελπισία. Για τα παγωμένα, χωρίς θέρμανση σπίτια, για την ολοένα και διογκούμενη φτώχεια που μαστίζει το λαό, ευθύνεται η πολιτική της ΕΕ για τα κέρδη των μονοπωλίων, που εφάρμοζαν όλα τα κόμματα του ''ευρωμονόδρομου'' τα προηγούμενα χρόνια και εφαρμόζει σήμερα και η συγκυβέρνηση», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του.
Στο σχόλιο του κόμματος αναφέρεται επίσης ότι «φτάνει πια η κοροϊδία με τα ψίχουλα του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης» και τονίζεται ότι «ας σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την αιθαλομίχλη εκείνοι που έχουν αναγκάσει τα λαϊκά νοικοκυριά να ζεσταίνονται με τις ξυλόσομπες».
«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανέχονται να ζουν το 2013 σε συνθήκες προηγούμενων αιώνων. Πρέπει να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει, να συσπειρωθούν και να απαιτήσουν την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας, των φτωχών αγροτών», αναφέρει, τέλος, το ΚΚΕ.

Το ΠΑΣΟΚ μιλά για κοινωνική συνοχή

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει άμεσα το ΠΑΣΟΚ εξέτασαν σήμερα τα στελέχη του κόμματος, ενώ στη σύσκεψη έλαβε μέρος και ο Ευ. Βενιζέλος, μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Ιπποκράτους το ΠΑΣΟΚ με τροπολογίες και προτάσεις νόμου θα επιχειρήσει την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, την οποία όμως μέχρι τώρα δυναμιτίζει με τις φιλομνημονιακές πολιτικές του!
Όπως έγινε γνωστό το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τροπολογία για να ψηφιστεί μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο, η οποία θα προβλέπει την εξαίρεση των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ, σε μία προσπάθειά του να φιλοτεχνήσει το νέο φιλοκοινωνικό πρόσωπό του, που ίσως το αποτρέψει από το εκλογικό βάραθρο που οδηγείται εν όψει ενδεχομένου εκλογών.
Ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ θα εστιάσει στον καλύτερο πολιτικό συντονισμό τόσο με την αξιοποίηση όλων των μελών της κυβέρνησης, όσο και των γενικών γραμματέων που έχει υποδείξει το κόμμα ιδιαίτερα στα παραγωγικά υπουργεία, για να ξεχωρίσει έναντι της ΝΔ και την ΔΗΜΑΡ που τώρα βρίσκεται σε διάσταση. Το επόμενο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα προετοιμάσει και τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

2 σχόλια:

Kαντριανιώτης είπε...

Όλη αυτή η εκστρατεία περί 'αιθαλομίχλης',έχει να κάνει με την προετοιμασία για να μπεί κάποιος φόρος στα τζάκια και στις καμινάδες.Αφού ο λαός απέφυγε το πετρέλαιο και στράφηκε στα ξύλα για θέρμανση,οι φωστήρες της τροικανής συγκυβέρνησης ψάχνουν τρόπους για ένα ακόμα χαράτσι.Το θέμα είναι τι δουλειά έχει η αλεπού(κκε)στο παζάρι.

Γιώργος Μόσχος είπε...

Οφείλουμε να γνωρίζουμε πάντως, ότι αυτού του είδους φόρος μπορεί να μπει εύκολα από τη στιγμή που και στο διαδίκτυο υπάρχουν χρήστες που επιπόλαια συναινούν στην προπαγάνδα περί αιθαλομίχλης και λοιπά. Μάλιστα στη Μελβούρνη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση των Εργατικών, εδώ και κάμποσα χρόνια, αποφάσισε ότι πρέπει να πουλιέται το αυστραλιανό πετρέλαιο και αέριο (για ΙΧ και θέρμανση) ξεκίνησε μία εκστρατεία σαν και τη δική μας εδώ, το ΚΚ Αυστραλίας και το ελληνικό αριστερό κόμμα ευρισκόμενα σε άμυνα άφησαν να περάσει η προπαγάνδα φοβούμενα την κοινή γνώμη που την πρέσαραν κάθε μέρα τα ΜΜΕ για καθαρό περιβάλλον κλπ και στράφηκαν στις δικές τους πετρελαιοπηγές (που έχουν μερίδιο καιοι αγγλοαμερικάνοι) και έτσι σήμερα ακόμη λένε αρκετοί πολίτες: "δεν ανάβουμε τζάκι γιατί μπορεί ο γείτονας να έχει άσθμα". Τα ξύλα από τα κλαδέματα του δήμου μένουν στην άκρη για να τα πάρει δωρεάν, όποιος... ήρωας κατόρθωσε να αντισταθεί στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και οι χρήστες του πετρελαίου και του αερίου πληρώνου τιμές Ελλάδος παρ' όλο που ΄χρησιμοποιούν αυστραλιανό καύσιμο! Στη θέση των τζακιών προβάλλει έπιπλο που είναι σόμπα αερίου!