ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο σοβαρός(;) κύριος Παπαχρίστου των ΝΕΩΝ και ο κιτρινισμός της δημοσιογραφίας του

Γιώργος Παπαχρίστου, δημοσιογράφος που προαγάγει την φιλομνημονιακή πολιτική του κυβερνητικού τύπου.


Ή πως μία αντίδραση από την επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λ. Αμερική προδηλοί πανικό από τους Μερκελιστές της χώρας μας
Αντί περαιτέρω σχολίων παραθέτω το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ και τον σχολιασμό του από το σάιτ της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης ΕΔΣΝΑ, που δείχνουν την ταραχή που διακατέχει τους αργυρώνητους του μνημονιακού Τύπου δημοσιογράφους, που αντιμετωπίζουν πικρόχολα την εναλλακτική πρόταση διεξόδου από τα μνημόνια του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων Μερκελιστών, που καταδείχτηκε από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, Αργεντινή και Βραζιλία. Δηλαδή εκεί όπου οι φίλιες δυνάμεις του ελληνικού λαού, προερχόμενες από την λατινική αριστερά βρίσκονται στο τιμόνι της εξουσίας, αφού με διαφορικές και τελείως αντίθετες πολιτικές από αυτές που εφαρμόζουν οι δικοί, μας δεξιόστροφοι πολιτικοί, κατόρθωσαν να ανακάμψουν και σήμερα να είναι από τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου!

«Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 1623

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το νέο δημοσίευμα του «επί παντός επιστητού» Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα
«ΤΑ ΝΕΑ» (20-12-2012) και λαμβάνοντας υπόψη τις συνδικαλιστικές παροτρύνσεις παρεμβάσεις του πολύπειρου δημοσιογράφου σε σχέση με την προάσπιση του κλάδου της 
Τοπικής 
Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξετάζει πολύ σοβαρά  να υποβάλει σύσσωμη την παραίτησή της από τις θέσεις που οι 
εργαζόμενοι τους έχουν εκλέξει. Λόγω όμως του ότι το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί σε δυόμιση χρόνια, κατατέθηκε η πρόταση ορισμού προσωρινής 
Διοίκησης, στην οποία χρέη Προέδρου θα αναλάβει ο Γιώργος Παπαχρήστος και μέλη της θα 
είναι η λοιπή μνημονιακή συνομοταξία των Μ.Μ.Ε. Η προσωρινή Διοίκηση θα βγάλει το κλάδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει από τις αποφάσεις του σημερινού Προέδρου της και των υπολοίπων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, με την υπευθυνότητα, την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και προπαντός την ανεξαρτησία που τη διακρίνει.

Η νέα σύνθεση της Προσωρινής Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΑΡΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ:  ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΚΑΨΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ:  ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ:  ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΠΑΣΧΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ:  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΜΕΛΟΣ:  ΚΥΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ:  ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Β. ΜΑΚΑΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ:  ΜΑΚΡΗ ΚΑΤΙΑ

Ο διορισμός θα πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης δεν θα έχει εκδώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για την ανάθεση της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε τριμελή επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους κ.κ. Γιάννη Σγουρό, Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη. 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις  ο κλάδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος !!! 

Οφείλουμε δε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Προσωρινής Διοίκησης, πως οι υπηρεσίες των συμμετεχόντων στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προσφέρονται «αμισθί»!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.».


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Στίγμα
Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Ο Αλέξης και ο Ορενόκος...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ πριν από λίγες ώρες η επίσκεψη του προέδρου Αλέξη στη Βραζιλία, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, όπως κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου. Ως προς τα πολιτικά. Γιατί ποδοσφαιρικά, η επίσκεψη πήγε άπατη! Παρά το γεγονός ότι ως βαμμένοι Πράσινοι τον είχαμε εξουσιοδοτήσει να παίξει και ρόλο σκάουτερ στην ποδοσφαιρομάνα Βραζιλία μήπως και φέρει κανέναν καλύτερο του Λάζαρου (Χριστοδουλόπουλου), που τον ξαποστέλλει άρον άρον ο Γιάννης Αλαφούζος από τον καθημαγμένο ΠΑΟ, το αριστερό αγόρι Αλέξης απέτυχε παταγωδώς. 

ΤΩΡΑ, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην Αργεντινή, όπου μεταβαίνει σήμερα. Ευκαιρίας δοθείσης, να αναφέρω ότι δεν πρόκειται να καταγράψω κάτι "βίζιτες" (όπως περιγράφει κατά κυριολεξία το σχετικό πρόγραμμα) που έκανε ο πρόεδρος Αλέξης σε ορισμένους ανθυποϋπεύθυνους διάφορων κοινοβουλευτικών επιτροπών της φίλης χώρας. Το θεωρώ χαμένο χρόνο...    
... και τα tweets του Πάγκαλου

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, δεν αντέχω στον πειρασμό να μην καταχωρίσω, έστω και αν αναλώνω πολύτιμο χώρο της στήλης μου, χθεσινά tweets (τιτιβίσματα στα ελληνικά Αλέξη), του ανεπανάληπτου Θεόδωρου Πάγκαλου. Κινούνται στην ίδια άποψη με τη δική μου, ότι καλόν είναι που ο πρόεδρος Αλέξης ταξιδεύει. Ιδού τι τιτίβισε, ο Θεόδωρος:   

«ΚΑΤΩ τα χέρια από τον Αλέξη Τσίπρα. Πώς θα επιμορφωθεί το παιδί; Ας κάνει μερικά ταξίδια. Να μη νομίζει ότι ο Ορενόκος είναι αρχηγός συνιστώσας»! 
Αργότερα ευχήθηκε να έχει μαζί του μεταφραστή «διότι απ' ό,τι ξέρω, από γλώσσες den...», και έκλεισε με το ακόλουθο: «Δεν ξέρω γιατί θυμήθηκα κάτι παλιά βλαχοlatin. "Στο Τσουμποτσάμπο χορεύουνε μάμπο", "Θά 'ρθω να σε κλέψω Μαριγούλα Μαριγώ να πάμε στο Μεξικό"». Αγνοώ πότε χορεύανε μάμπο στο Τσουμποτσάμπο. Φαντάζομαι στην εποχή της Μαντουβάλας. Πολύ νωρίς για να τα θυμάμαι εγώ, αλλά όχι ένας Πάγκαλος που είναι από μόνος του μια κινητή εγκυκλοπαίδεια...

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ στον Πάγκαλο και, επειδή υποθέτω ότι του έχει διαφύγει, αισθάνομαι την υποχρέωση (για να βγάλω  κι εγώ το ψωμί μου αύριο) να τον ενημερώσω ότι ο αρχηγός του κόμματος (ή ό,τι τέλος πάντων έχει απομείνει από αυτό) "Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Έλληνες" Π. Καμμένος με το όνομα, μιλώντας στη Βουλή, έκανε λόγο για θιάσους με ροζ ρόμπες στη Βουλιαγμένη. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η δική του ρόμπα ήταν κόκκινη (του γαύρου και της φωτιάς), είναι προφανές ότι αυτόν αφορούσε το σχόλιο του Πανοκαμμένου. Αναμένω...
«Ούτε αλαζόνες ούτε νταβατζιλίκια»
Εχω την αίσθηση ότι ο πρόεδρος Πάνος επιτέθηκε στον Πάγκαλο (πολύ κακή έμπνευση, όπως θα αντιληφθεί λίαν συντόμως...), για να στρέψει μακριά τα φώτα από την πρώτη  συνάντηση όσων διέγραψε ή αποχώρησαν από το κόμμα του. Δεν δίνω άλλη εξήγηση. Αλλά φευ, απέτυχε. Διότι τα παλικάρια μαζεύτηκαν χθες το μεσημέρι στου "Θανάση" στο Μοναστηράκι, που έχει κατά γενική ομολογία τα καλύτερα κεμπάπ στην πόλη, τα είπαν διεξοδικά, έφαγαν και ήπιαν με την ψυχή τους, και έπειτα ανανέωσαν το ραντεβού για  μετά τις γιορτές. 
-Δεν βιάζεστε βλέπω, παρατήρησα στον σε ρόλο οικοδεσπότη Κώστα Μαρκόπουλο (μικρή φωτογραφία).
- Οχι, δεν βιαζόμαστε. Αλλά αποφασίσαμε να μην πάμε σπίτι μας, να συνεχίσουμε, και να συνεχίσουμε "μαζί", όλοι όσοι διαχωρίσαμε τη θέση μας.
- "Μαζί"; Θα κάνετε το βήμα δηλαδή; 
- Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι  θα πάμε στις περιφέρειές μας, θα ακούσουμε τον κόσμο τι λέει για μας, θα κατασταλάξουμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Ολοι μαζί.
- Εχω την αίσθηση ότι παρ' όλα αυτά, έχετε ένα προβάδισμα έναντι των υπολοίπων...
- Θα σας διαψεύσω. Μετά την περιπέτεια που περάσαμε, μεταξύ μας δεν χωρούν ούτε αρχηγιλίκια ούτε αλαζόνες ούτε νταβατζιλίκια. 
Κάηκαν στον... Καμμένο και φυσάνε και τον Μαρκόπουλο...

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ  στην παρέα του "Θανάση" την παρουσία του διαγραφέντος από τη ΝΔ  Νίκου Σταυρογιάννη (μαζί με τους λοιπούς Χρήστο Ζώη, Γιάννη Μανώλη, Γιάννη Κουράκο, Μιχάλη Γιαννάκη, Δημήτρη Σταμάτη και άλλους καμιά δεκαριά).
- Συμβολίζει κάτι; ρώτησα μετέχοντα στη σύναξη.
- Οτι θα θέλαμε πολύ να έρθουν μαζί μας και οι τέσσερις μετεκλογικά διαγραμμένοι από τη Νέα Δημοκρατία.
Θυμίζω πλην Σταυρογιάννη: Θόδωρος Σολδάτος, Γιώργος Κασαπίδης και Νίκος Νικολόπουλος, ο τεράστιος. Αλλά ο Νικολόπουλος, αν θυμάμαι καλά, είχε ξεκινήσει κάτι επαφές για συνεργασία με τον Πανοκαμμένο. Μύλος...
12.978 οι παράνομες συντάξεις

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, απ' ό,τι κατάλαβα χθες, ακούγοντας τον πρώην εφοριακό, ξακουστό σε ολόκληρες τις Κυκλάδες υπουργό Εργασίας Βρούτση, βρέθηκε άκρη με το πόσοι είναι οι συνταξιούχοι της χώρας. Είναι ακριβώς 2.952.082, και συνταξιοδοτούνται από 91 διαφορετικά Ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης. Θεωρώντας εξαιρετικά παρήγορο το γεγονός αυτό καθεαυτό, αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, διοικητή του ΙΚΑ:
- Εσείς βρήκατε πόσοι είναι  εκείνοι που εισέπρατταν παρανόμως σύνταξη χωρίς να δικαιούνται;
- Τους βρήκαμε, ναι. Χρειάστηκαν δύο απογραφές, αλλά τους βρήκαμε.
-Και;
- Είναι ακριβώς 12.978.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ που έπαιρναν θα γίνει καμιά κίνηση να τα επιστρέψουν; Αυτό έχει σημασία.    
Σωθήκαμε από τα σκουπίδια

ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΟ της χθεσινής ημέρας είναι ότι οι  εργαζόμενοι τερμάτισαν "σε αυτή τη φάση" τις κινητοποιήσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τηρήθηκε κατά γράμμα η παράδοση που μας θέλει να κάνουμε Χριστούγεννα με σκουπίδια. Αυτή τη φορά, όμως,  υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στις κινητοποιήσεις την οποία επιθυμώ να αναδείξω: χαρακτηρίστηκαν από ακραίες εκδηλώσεις (επίθεση στον γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, επιθέσεις σε γερμανούς δημάρχους στην Αθήνα, καταλήψεις γραφείων, προπηλακισμοί δημάρχων και ''αντιφρονούντων'') οι οποίες όχι μόνο δεν έφεραν  αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως αμαύρωσαν τον αγώνα των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ των κινητοποιήσεων αλλά κυρίως για την αποτυχία τους υπάρχουν υπεύθυνοι, δηλαδή ο εξής ένας: ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Που παρέσυρε ολόκληρο τον κλάδο στην καταστροφή και αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες του ακόμη και χθες έβριζε το  υπόλοιπο... συνδικαλιστικό κίνημα που δεν τον ακολούθησε (στις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες του), την κυβέρνηση, τους δημάρχους, τα... συμφέροντα, και δεν ξέρω ποιον άλλον. 

ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (φωτογραφία) ονομάζεται ο λεβέντης, πρώην πασόκος και νυν στον ΣΥΡΙΖΑ (φυσικά), αλλά πάντα επαγγελματίας συνδικαλιστής. Και καθόλου εύθικτος  φυσικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: