ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Σταθερά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ένα τρίτο ζητά άμεση προσφυγή στις εκλογές

Φωτογραφία αρχείου.


Νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research
Σταθερά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΔΝ και στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, ενώ οι πολίτες τάσσονται με 70,7% υπέρ αναλογικού συστήματος για τις επόμενες εκλογές. Πάντως οι προτιμήσεις των πολιτών σε ποσοστό περίπου του ενός τρίτου είναι υπέρ συμμαχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και άμεσων εκλογών!
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 1,1% της ΝΔ. Στην ερώτηση αν σήμερα είχαμε νέες βουλευτικές εκλογές εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5 έναντι 22,6 του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ 6,2, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8, η Χρυσή Αυγή 9,8, η ΔΗΜΑΡ 5%, το ΚΚΕ 5,2% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 14,5%.
Πάντως οι πολίτες φαίνεται ότι εμπιστεύονται σε μεγαλύτερο βαθμό την κυβέρνηση Σαμαρά από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 43,6% θεωρεί ότι μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία και η οικονομία τα επόμενα χρόνια. Το 33,5% δηλώνει ότι εμπιστεύεται μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Από τη δημοσκόπηση φαίνεται ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές και ζητούν σε ποσοστό 58,6% να δοθεί περισσότερος χρόνος στην σημερινή κυβέρνηση, ενώ το 28,3 θέλει να γίνουν άμεσα εκλογές. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό.
Ο Αντ. Σαμαράς συγκεντρώνει το 46,1% έναντι 31,4 του Αλέξη Τσίπρα ενώ το 20,1 δηλώνει κανένας από τους δυο.
Οι πολίτες ζητούν κυβερνήσεις συνεργασίας, το 70,7% επιθυμεί ένα εκλογικό σύστημα αναλογικό που να αναγκάζει τα κόμματα να συνεργαστούν. Το 22,2% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που να δίνει ισχυρές κυβερνήσεις. Ακόμη χειρότερο περιμένουν το 2013 οι Ελληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: