ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι απολύσεις στον "Ριζοσπάστη" είναι αποτέλεσμα της εκλογικής συρρίκνωσης του ΚΚΕ



Η ηγεσία του κόμματος θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για την πολιτική που ακολουθεί όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στον ίδιο τον κόσμο της
 Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ
Η απόφαση για απολύσεις που ανακοινώθηκε στον "Ριζοσπάστη", όπως και προ μηνών οι απολύσεις στην "Τυποεκδοτική" μαζί με το αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και η διακοπή λειτουργίας του 902 TV, δείχνουν το αδιέξοδο της πολιτικής απομονωτισμού που έχει επιλέξει η ηγεσία του ΚΚΕ σε μια περίοδο που η κοινωνία δέχεται τα μεγαλύτερα χτυπήματα μετά τον εμφύλιο - αν εξαιρέσουμε την περίοδο της χούντας.
Οι κινήσεις στα Μέσα Ενημέρωσης του ΚΚΕ δεν είναι παρά οι αναγκαίες προσαρμογές που οφείλουν να γίνουν, μετά τη ραγδαία συρρίκνωση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ, ιδίως μετά τις τελευταίες εκλογές: Το κόμμα αναδιοργανώνεται περικόπτοντας δομές χρόνων και λειτουργίες, προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα μεγέθη, όπου το οδήγησε η πολιτική της ηγεσίας του: Στο περιθώριο των κοινωνικών αγώνων και στο περιθώριο του πολιτικού συστήματος.
Οι δραματικές περικοπές στις κομματικές επιχειρήσεις, όμως, είναι η πιο εμφανής πλευρά της συρρίκνωσης του ΚΚΕ. Έχουν προηγηθεί και συνεχίζονται ακόμα μεγάλης κλίμακας περικοπές κυρίως μεσαίων στελεχών του κόμματος που "ήταν χρεωμένα" σε χώρους όπου το ΚΚΕ είχε μεγάλη δύναμη: Στη Βουλή και στο προεδρείο της Βουλής, στα συνδικάτα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η απομείωση των δυνάμεών του σε όλο το φάσμα της αιρετής εκπροσώπησης έχει οδηγήσει τον τελευταίο χρόνο σε μία ένα άνευ προηγουμένου "σφαγή" των επαγγελματικών στελεχών, που βρίσκονται πλέον χωρίς αντικείμενο, μετά από δεκαετίες κομματικής εργασίας. Μπροστά σε αυτή την τραγωδία, το ΚΚΕ αναγκάζεται να χρησιμοποιεί επιχειρήματα ("αναγκαιότητα οι απολύσεις") τα οποία χαρακτηρίζει ως "προσχηματικά" όταν τα χρησιμοποιούν "οι καπιταλιστές για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους".
Έτσι η ηγεσία του ΚΚΕ θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για την πολιτική που ακολουθεί όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στον ίδιο τον κόσμο του ΚΚΕ, στους ψηφοφόρους, στους αναγνώστες του "Ριζοσπάστη", στα μέλη του κόμματος και στα επαγγελματικά στελέχη. Να δώσει εξηγήσεις στους απολυμένους της "Τυποεκδοτικής", της τηλεόρασης του 902 και σε μερικές μέρες του "Ριζοσπάστη".
Διότι ο "Ριζοσπάστης", και όλα τα "μέσα προπαγάνδας" του κόμματος ακολουθούν την καθοδική πορεία του ΚΚΕ. Η συρρίκνωσή τους αποτελεί αντανάκλαση της συρρίκνωσης του κόμματος, το οποίο από κόμμα του 8% πλησιάζει να παλεύει για την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, όταν μάλιστα ο ελληνικός λαός έχει όσο ποτέ περισσότερο την ανάγκη υπεράσπισης.
Το ΚΚΕ δείχνει να υπερασπίζεται όμως τον εαυτό του. Δεν είναι εργαλείο στην υπηρεσία του λαού, αλλά αυτονομείται. Και λέει την αλήθεια ο "Ριζοσπάστης" όταν γράφει ότι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων είναι "αναγκαιότητα" προκειμένου το όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ "να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα". Και να υπερασπίζεται "το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού" -όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ.
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός ενός κόμματος του 8% δεν μπορεί να συντηρηθεί με το ΚΚΕ έβδομο κόμμα στη Βουλή. Μάλιστα πίσω από τις γραμμές του ολοσέλιδου δημοσιεύματος του "Ριζοσπάστη" της Τετάρτης, που επιδιώκει να αιτιολογήσει τις μαζικές απολύσεις που επίκεινται, διαγράφεται η επόμενη φάση: μείωση των μισθών σε όλο το φάσμα των κομματικών δραστηριοτήτων, από τα κομματικά στελέχη ως την εφημερίδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απολύσεις στο "Ριζοσπάστη" μπορεί να φτάσουν και τα 40 άτομα. Θα ξεκινήσουν άμεσα, κατά κύματα, σύμφωνα με απόφαση του Π.Γ. του ΚΚΕ, που ανακοινώθηκε στην ΚΟΒ του "Ριζοσπάστη" και στη συνέχεια στους εργαζόμενους της εφημερίδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι απολύσεις θα προχωρήσουν βάσει "κριτηρίων" στα οποία περιλαμβάνονται:
α) δεύτερη εργασία,
β) εργασία δύο συζύγων στην εφημερίδα ή σε άλλη θέση στο κόμμα,
γ) ολιγωρία στο ρεπορτάζ,
δ) μη αναγκαίο ρεπορτάζ κάλυψης,
ε) μη αναγκαίο - υπερβάλλον προσωπικό.

Στο δημοσίευμά του ο "Ρ" υποστηρίζει ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες για να συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα "κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες". Σημειώνει:
α) την επίθεση συκοφαντίας που δέχεται το ΚΚΕ από τα αστικά ΜΜΕ,
β) την αναγκαιότητα να διατηρηθούν οι επιχειρήσεις προπαγάνδας του ΚΚΕ,
γ) την επιδείνωση των οικονομικών του κόμματος -και την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσής του από τον λαό- με στόχο,
δ) να συνεχίσει να παλεύει για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις "για τη συνολική ανατροπή".

(Πηγή: http://avgi.gr – 23.12.12)

Δεν υπάρχουν σχόλια: