ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Απολύουν συμβασιούχους στην ΕΡΤ, αλλά προσλαμβάνουν τα «γαλάζια παιδιά» της ΝΔ

Φωτογραφία αρχείου, από το φεστιβάλ ΣΥΡΙΖΑ 2012, στην Πάτρα.
Από δεξιά Μ. Κανελλοπούλου, Β. Χατζηλάμπρου.


Μαρία Κανελλοπούλου και Βασ. Χατζηλάμπρου μεταξύ των 30 επερωτώντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Μεταξύ 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν επερώτηση για την επιλεκτική δυσμενή μεταχείριση 61 δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ, περιλαμβάνονται και οι Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, βουλευτές Αχαΐας του κόμματος.
Η δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ, προσλαμβάνει Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, με μισθούς υπέρτερους των ΣΣΕ, που αγγίζουν τις 3.000 έως 3.500 ευρώ μηνιαίως. Την ίδια ώρα οι 61 συμβασιούχοι δημοσιογράφοι ορισμένου χρόνου της ΕΡΤ παραμένουν ξεκρέμαστοι, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν στις 7 Ιανουαρίου. Έτσι καταρρίπτεται ο ισχυρισμός περί έλλειψης κονδυλίων ή πλεονάζοντος προσωπικού.
Αυτό το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον αρμόδιο υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου. Ακόμη αναφέρονται επερωτώντας στην αντικατάσταση των επί χρόνια συμβασιούχων με "ενοικιαζόμενους" εργαζόμενους σε εξωτερικές ή μικτές παραγωγές της ΕΡΤ, κάτι που συρρικνώνει τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μάθει:

α) Τι μέλλον επιφυλάσσεται για τους 61 συμβασιούχους και πώς συμβιβάζεται η απόλυσή τους με την πρόσληψη με ειδικό καθεστώς.
β) Για ποιο λόγο δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις για τις εργασίες που επιτελούν επί σειρά ετών.
γ) Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάδειξη του ρόλου της ΕΡΤ.

Επίσης ζητούν να κατατεθούν:

α) Οι εκθέσεις σκοπιμότητας και τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΕΡΤ από τα οποία προκύπτουν οι ανάγκες που καλύπτουν τα άτομα που προσελήφθησαν ως ΠΕΘ και οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από προσωπικό της ΕΡΤ.
β) Το όποιο σχέδιο στρατηγικής αναβάθμισης της ΕΡΤ ή τον στρατηγικό σχεδιασμό για την οργάνωσή της.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ε. Αγαθοπούλου, Ν. Αθανασίου, Ν. Βαλαβάνη, Γ. Βαρεμένος, Ν. Βούτσης, Δ. Γάκης, Ο. Γεροβασίλη, Κ. Δερμιτζάκης, Η. Διώτη, Ρ. Δούρου, Θ. Δρίτσας, Κ. Ζαχαριάς, Γ. Ζερδελής, Μ. Κανελλοπούλου, Σ. Κοντονής, Β. Κυριακάκης, Κ. Μπάρκας, Μ. Μπόλαρη, Δ. Στρατούλης, Ε. Ουζουνίδου, Σ. Παναγούλης, Θ. Πετράκος, Σ. Σακοράφα, Σ. Σαμοΐλης, Γ. Σταθάς, Α. Σταμπουλή, Ν. Συρμαλένιος, Δ. Τσουκαλάς, Β. Χατζηλάμπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: