ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Κόμμα από... ανεξάρτητους των Ανεξάρτητων (Ελλήνων) με απόντα τον Ν. Νικολόπουλο

Τι δουλειά έχω εγώ σε αυτό το σχήμα, φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του στην Πάτρα, ο Ν. Νικολόπουλος, αναφερόμενος στον νέο κόμμα που κατασκευάζουν με υπόδειξη της ΝΔ οι αποχωρήσαντες από τους ΑΝ.ΕΛΛ.


Σε δυο μήνες η ίδρυση της κίνησης, με χαρακτήρα αντιμνημονιακό αλλά και... αντιΣΥΡΙΖΑ
 Κοινό πολιτικό βηματισμό, αλλά και κοινές φιλοδοξίες, ενώνουν τους αποχωρήσαντες από τους ΑΝ.ΕΛΛ. του Π. Καμμένου, καθώς εντός δύο μηνών θα έχει συγκροτηθεί νέος πόλος με ένα βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό: την αντι-ΣΥΡΙΖΑ φυσιογνωμία του. Απόντες από αυτό το προσκλητήριο είναι οι διαγραφέντες από τη ΝΔ, ο αχαιός Ν. Νικολόπουλος, που έχει συστήσει δική του πολιτική κίνηση χρστιανοδημοκρατικού χαρακτήρα και οι Θ. Σολδάτος και Γ. Κασαπίδης, που δεν θέλουν να εμπλακούν και πάλι στο παιχνίδι του Αντ. Σαμαρά, με τον οποίο ήλθαν σε ρήξη.
Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα αναμένονται πυκνές. Οι αποσκιρτήσαντες συναντώνται καθημερινά, έχουν συμφωνήσει να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους στις Γιορτές για τα σχέδιά τους και να τα ξαναπούν μετά την Πρωτοχρονιά. Στη “σύναξη του Μοναστηρακίου” αποφασίστηκε να ξεκινήσουν, μόλις μπει το 2013, να αναζητούν γραφεία για το νέο κόμμα, συζήτησαν πιθανά σενάρια για το όνομά του, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν να απευθύνονται σε στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ., προκειμένου να τους πείσουν να ακολουθήσουν στο εγχείρημα.

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής σε δημοσίευμά της χθες σημειώνει τα παρακάτω:
«Η ταχύτητα με την οποία κινούνται όσα στελέχη αποχώρησαν από το κόμμα Καμμένου, μάλλον δικαιώνει όλους όσοι έκαναν λόγο για “προσχεδιασμένη κρίση” με δάκτυλο... Μαξίμου. Αυτό προκύπτει όχι μόνο από το γεγονός ότι, εντός δύο μηνών, οι... ανεξάρτητοι των Ανεξάρτητων θα έχουν συγκροτήσει νέο κόμμα, αλλά και από το κλίμα προσδοκίας που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου για τις εν εξελίξει διεργασίες στην Κεντροδεξιά».

Σαν έτοιμοι από καιρό!

“Δεν θα πάμε σπίτι μας. Θα συνεχίσουμε αυτό τον αντιμνημονιακό αγώνα”, δήλωσε μόλις την π. Πέμπτη ο Γ. Μανώλης, αναφερόμενος στις κινήσεις των πρώην ΑΝ.ΕΛΛ. Των δηλώσεων Μανώλη είχε προηγηθεί ένα -πολυδιαφημισμένο- γεύμα των εν λόγω στελεχών σε γνωστό εστιατόριο του Μοναστηρακίου, όπου, μεταξύ τυρού και αχλαδιού, οι παρόντες συμφώνησαν να προχωρήσουν.

Στη συνάντηση βρέθηκαν όλοι όσοι έφυγαν από το κόμμα του Π. Καμμένου (Κ. Μαρκόπουλος, Χρ. Ζώης, Μ. Γιαννάκης, Γ. Μανώλης, Δ. Σταμάτης, Χρ.Λύτρας, Μπ. Αποσκίτης, Ν. Δρίτσας, Ν. Μπαλτάς, Θ. Μοσχοβίτης), αλλά και ο βουλευτής Φθιώτιδας Ν. Σταυρογιάννης, που διεγράφη προσφάτως από τον Αντ. Σαμαρά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπόλοιποι διαγραφέντες από τον Αντ. Σαμαρά, ήτοι οι Ν. Νικολόπουλος, Θ. Σολδάτος και Γ. Κασαπίδης, αν και είχαν προσκληθεί, επέλεξαν να μην παραστούν, θέλοντας να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους με τη Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση, η σύναξη του Μοναστηρακίου είχε ως βασικό μενού το νέο κόμμα. Κατά πληροφορίες, όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι “θα προχωρήσουν”, αφού συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι υπάρχει “κενό” για ένα κόμμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. Μάλιστα, τους... ανεξάρτητους των ΑΝ.ΕΛΛ. συνδέει ένα βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό: Η πολιτική τους αντιπαλότητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που χρησιμοποίησαν -όλοι- ως βασικό επιχείρημα-πρόφαση για να αποχωρήσουν από τους ΑΝ.ΕΛΛ. Καταλόγισαν, δηλαδή, στον Π. Καμμένο “μυστικό σχεδιασμό μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”.
Αυτή η θέση τους είναι που τους στέλνει βορά στο στόμα της ΝΔ, μετά την προσχεδιασμένη κρίση, που προκάλεσαν στους ΑΝ.ΕΛΛ. σε συμφωνία με το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: