ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση Rass: Μονομαχία αντιπάλων. Στο 0,7% το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ από Ν.Δ.

Φωτογραφία αρχείου.



Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 25,5% και η Ν.Δ. 24,8%


Προβάδισμα 0,7% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον «Τύπος της Κυριακής». Έτσι αναδεικνύεται το σκηνικό μονομαχίας αντιπάλων για την επικράτηση. Από την μία πλευρά η ΝΔ με την δεδηλωμένη προσήλωσή της στο γερμανικό κεφάλαιο και το ΔΝΤ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για απεξάρτηση από τις εμμονές που βυθίζουν στη φτώχεια τη χώρα.  
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 25,5% και η Νέα Δημοκρατία 24,8%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 9,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και το ΚΚΕ με 4,8%. Σημαντική πτώση παρουσιάζει το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων που υποχωρεί στο 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,7%.
Σε ποσοστό 49,6% οι ερωτηθέντες θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι του 28,8% των προτιμήσεων που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 20,6% απαντά «κανένας».
Το 63,3% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ πάση θυσία. Το 45% δηλώνει πως για την αντιμετώπιση της κρίσης θα εμπιστευόταν τη σημερινή κυβέρνηση, το 23,75 θα εμπιστευόταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και 28,4% απαντά πως δεν θα εμπιστευόταν καμία κυβέρνηση.
Ακόμη, σε ποσοστό 43,7% οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως αν ήταν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ήταν χειρότερο, το 32,4% πιστεύει ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο και το 19,8% εκτιμά πως θα ήταν καλύτερο.
Το 73,8% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, έναντι του 24,7% που πιστεύει το αντίθετο.
Το 47,7% αξιολογεί θετικά το έργο του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, έναντι του 47,1% που το αξιολογεί αρνητικά.
Πηγή: ΑΜΠΕ - http://www.naftemporiki.gr

Υπέρ της απλής αναλογικής ο Φώτης Κουβέλης

Υπέρ της απλής αναλογικής από τις επόμενες κιόλας εκλογές τάσσεται ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα 6 ΜΕΡΕΣ.
Ο Φώτης Κουβέλης χαρακτηρίζει «μίζερη πολιτικά» την αντίληψη ότι η θέση αποσκοπεί στο να στερήσει από το ΣΥΡΙΖΑ το «αποκηρυγμένο και από τον ίδιο» μπόνους των 50 εδρών. Ακόμη, τονίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν χαρακτηρίζει τη ΔΗΜΑΡ μνημονιακή δύναμη.
 Ο κ. Κουβέλης δηλώνει οτι «υπάρχουν όντως οι ενστάσεις μας για την έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης και αυτός ο συντονισμός πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει με ουσιαστική συνεννόηση, με το δεδομένο ότι υπάρχουν διαφορές που αναφύονται».

(Πηγή: http://www.ert.gr)


Απογοητευμένοι οι πολίτες από το πολιτικό σύστημα

Απογοήτευση για το πολιτικό σύστημα, με τους πολίτες να αναζητούν νέα κόμματα και νέους πολιτικούς, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Marc για το "Έθνος της Κυριακής".
Σύμφωνα με μέτρηση, η οποία διενεργήθηκε την περίοδο από 17 έως 19 Δεκεμβρίου, το 54,5 % των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα για τη χώρα θα πάνε προς το καλύτερο με τη δημιουργία νέων κομμάτων. Αντίθετα, το 35,9% ζητά να βελτιωθούν και να ανανεωθούν οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί.
Επίσης, στην ίδια δημοσκόπηση το 32% των πολιτών ζητά νέα πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση σε περίπτωση ανασχηματισμού, το 24% ακαδημαϊκούς και το 23% τεχνοκράτες, με μόλις το 6,4% των ερωτηθέντων να ζητάει συμμετοχή των πρωτοκλασάτων στελεχών των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Στην ερώτηση "ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;", η σημερινή κυβέρνηση διατηρεί προβάδισμα με ποσοστό 29,4%, ενώ ποσοστό 21,3% απαντά πως προτιμά κυβέρνηση με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία από τις δύο απαντά το 49% των ερωτηθέντων.

(Πηγή:  http://www.megatv.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: