ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε την π. βδομάδα στην Αθήνα ο πόλεμος Google - εκδοτών που άρχισε στην Ευρώπη



Σύμφωνα με «Τα Νέα», η Google, αξιοποιώντας τα «κενά» που αφήνει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, πληρώνει ελάχιστο φόρο σε σχέση με τα έσοδά της από τις διαφημίσεις
Στην Αθήνα μεταφέρεται ο πόλεμος που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη μεταξύ εκδοτών και δημοσιογράφων από τη μία πλευρά και της Google από την άλλη, με επίδικο, συγγενικά δικαιώματα που διεκδικούν οι εκδότες από την πολυεθνική. Όπως υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι εκδότες, έχουν διαφυγόντα έσοδα από την ανάπτυξη του Internet και την αθρόα αναπαραγωγή του περιεχομένου των εφημερίδων τους που γίνεται δωρεάν.
Ιδίως η Google, η μηχανή αναζήτησης, αποκομίζει δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από διαφήμιση, από τα links που παρέχει σε ιστοσελίδες. Οι Ευρωπαίοι εκδότες διεκδικούν από την Google την καταβολή ενός τέλους στις εκδοτικές επιχειρήσεις, όταν χρησιμοποιεί ολόκληρο άρθρο ή ρεπορτάζ από το διαδικτυακό περιεχόμενο των εκδόσεών τους ή ακόμη και ένα μικρό απόσπασμα δίπλα από το link.
Ήδη η Google κατέληξε σε συμφωνία με τους εκδότες γαλλόφωνων εφημερίδων του Βελγίου. Με κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι αναστέλλουν τις νομικές διαδικασίες που ξεκίνησαν από το 2006, προκειμένου να συνεργαστούν εποικοδομητικά. Οι Βέλγοι κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Google ζητώντας ποσοστά από τα κέρδη που αποκομίζει από το δικό τους περιεχόμενο, την οποία κέρδισαν. Η Google πέρασε στην αντεπίθεση και μπλοκάρισε τις εφημερίδες από τα αποτελέσματα της αναζήτησης, αλλά στη συνέχεια τις απελευθέρωσε και πάλι.
Γαλλία και Γερμανία βρίσκονται προ του να εισαγάγουν νομοθεσία για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα του περιεχομένου των εφημερίδων στο internet, ενώ εναντίον της Google έχουν προσφύγει και Ιταλοί, Ελβετοί, Πορτογάλοι εκδότες.
Στην Ελλάδα την πρώτη "επίθεση" κατά της Google έκαναν την περασμένη  εβδομάδα "Τα Νέα" - οι εκδότες συλλογικά βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκής συζήτησης για το θέμα. Με δημοσίευμά τους αναφέρονται όχι στην κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά στην αποφυγή φόρου. Σύμφωνα με "Τα Νέα", η Google, αξιοποιώντας τα "κενά" που αφήνει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, πληρώνει ελάχιστο φόρο σε σχέση με τα έσοδά της από τις διαφημίσεις.
"Από το 2009 που ξέσπασε η οικονομική κρίση έως σήμερα έχει καταβάλει για φόρους λίγο περισσότερα από 328.000 ευρώ, όταν ο δηλωμένος της τζίρος πλησιάζει τα 7 εκατομμύρια και τα πραγματικά της -πολλών δισ. ευρώ- έσοδα από την Ελλάδα φεύγουν απευθείας στην Ιρλανδία" αναφέρει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: