ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Για κάποιους μικρούς ο Άη-Βασίλης ήρθε νωρίς, καλεσμένος στο Γηροκομειό, δώρα φορτωμένος

Η δασκάλα Νίκη Λέφα μιλά για τη σημερινή δράση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δράση αλληλεγγύης στους οικονομικά ασθενέστερους, από τον ΣΥΡΙΖΑ ανατ. διαμερίσματος Πάτρας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Ο μικρούλης που σήμερα το πρωί, 30-12-12, μαζί με την μητέρα του και τα άλλα δύο αδέλφια του επισκέφτηκε το κιόσκι στην πλατεία Απ. Κυδωνιάτη, στο Γηροκομειό, πήρε το δώρο του πριν έρθει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο Άη-Βασίλης φρόντισε για αυτόν. Δεν χρειάστηκε να ανέβει σε κεραμοσκεπές, να περάσει στο εσωτερικό της καπνοδόχου κι από κει να κατέβει στο τζάκι, το τόσο… δυσφημισμένο αυτές τις μέρες, για να  φτάσει στο παραγώνι του σπιτιού, όπου συνήθως άφηνε τα δώρα για τα μικρά παιδιά. Άλλωστε δεν είναι σίγουρο ότι φέτος θα προλάβει τις τόσες πολλές ανάγκες που δημιούργησαν τα απανωτά μνημόνια, που πρώτα έπληξαν τις φτωχές οικογένειες. Και πράγματι, είναι πολλές αυτές.  
Η συντρόφισσα περιμένει τον μικρό που θα του χαρίσει τον Τουΐτι.
Στο κιόσκι της πλατείας Απ. Κυδωνιάτη, του πρώτου οικιστή του Γηροκομειού, εκεί που οι σύντροφοι του Ανατολικού Διαμερίσματος ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας διαμόρφωσαν τον χώρο για την υποδοχή του, ο Άη-Βασίλης πήγε και ήρθε πολλές φορές. Και κουβάλησε αρκετά δώρα. Για μικρούς και μεγάλους. Δώρα πιο πρακτικά αυτά των μεγάλων, πιο κοντινά στις ανάγκες επιβίωσης, όπως όρισε η απόφαση του κόμματος στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη, με το σύνθημα «κανείς μόνος στην κρίση».
Λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, αλλά και είδη ρουχισμού, που το συνεργείο της οργάνωσης ταξινόμησε στον χώρο, όπου το κιόσκι, ήσαν οι προσφορές των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Με το τσουχτερό κρύο να διαπερνά το σώμα, την ντραμουντάνα να ανεμίζει τα ρούχα και την υγρασία να περονιάζει τα κόκαλα, αυτοί που είχαν βάλει στο πρόγραμμα να ανέβουν κατά το Γηροκομειό, έδωσαν παρών αγωνιστικό ως μία πολιτική πράξη ύψιστης ευθύνης. Κανείς μόνος στην κρίση! Οι μέρες το καλούν ιδιαίτερα.
Αλλά εάν αυτά αφορούν μόνον τους μεγάλους και οι μικροί μπόμπιρες έχουν τις ανάγκες τους, πιο δελεαστικές, περισσότερο εντυπωσιακές, όπως αυτή του μικρού που αναφέρεται στην αρχή τούτου του σημειώματος. Ένα μεταλλικό πατίνι, καινούργιο και γυαλιστερό, ήταν το δώρο του, προσφορά συμπολίτισσας, που μόλις είχε αποχωρήσει! Όμως και οι συνομήλικοί του δεν έμειναν παραπονεμένοι.
Παιδικά βιβλία, τσάντες, είδη γραφής, αλλά και παιχνίδια μικρά και μεγάλα ήσαν οι προσφορές των ευαίσθητων Άη-Βασίληδων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Κι αυτή η δράση αλληλεγγύης ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οικογενειάρχες της Πάτρας, που συγκαταλέγονται στον λεγόμενο μεσαίο χώρο των νοικοκυραίων, αυτούς που ονομάζουμε νεόπτωχους. Μέρος της βοήθειας μοιράστηκε σε όσους προσήλθαν, άλλο μέρος εστάλη κατ’ οίκον σε αυτούς που δίσταζαν και το υπόλοιπο, ώρα 2 μ.μ., φορτώθηκε για να παραδοθεί στην Τράπεζα του Δήμου Πατρέων.  
Σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν και η βουλευτής του κόμματος Μαρία Κανελλοπούλου. Υπενθυμίζω ακόμη ότι 20% της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μηνιαίως κατατίθενται στο ταμείο του κόμματος και διανέμεται σε δράσης αλληλεγγύης, στους έχοντες ανάγκη.   

Από αριστερά: Ανδρέας Σουρούνης, Τάκης Γεωργακόπουλος, Γιώργος Αποστολόπουλος, παρόντες στη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: