ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΠΑΤΡΑ: Σχεδιάζουν κλείσιμο της Μονάδας Νεογνών του «Άγ. Ανδρέας»

Τ. Γεωργακόπουλος.

Του Τάκη Γεωργακόπουλου(*)
           Από την avgi.gr 

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ εδώ και χρόνια τη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" στην Πάτρα, που λειτουργεί με ανυπολόγιστο προσωπικό κόστος γιατρών και νοσηλευτών, και τώρα απεργάζονται τη διακοπή λειτουργίας της με τη μεθόδευση της συγχώνευσης που έχει βάλει μπροστά το υπουργείο Υγείας.
Σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Πελοπόννησος" (26/7/12) αναφέρεται ότι ο διοικητής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου "Καραμανδάνειο", παιδίατρος κ. Ι. Γιαννακόπουλος, έθεσε, στην πρόσφατη σύσκεψη του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές νοσοκομείων, το θέμα της κατάργησης της Μονάδας Νεογνών του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" με στόχο να…"αναβαθμιστεί" η Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου "Καραμανδάνειο" που αυτός διοικεί και μέχρι σήμερα λειτουργεί χωρίς να μπορεί να υποστηρίξει αναπνευστικά τα νεογνά.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι -σύμφωνα με το δημοσίευμα- διευθυντές όπως ο κ. Κροκιδάς και διοικητές όπως ο κ. Γιαννακόπουλος αποφάσισαν να εισηγηθούν στην 6η ΥΠΕ, που διοικεί ο πρώην βουλευτής και νομάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Κατσικόπουλος, καθώς και στο υπουργείο Υγείας, τη διάλυση της Μονάδας Νεογνών άλλου νοσοκομείου, όπως αυτό του "Αγίου Ανδρέα", που στήθηκε με κόπους χρόνων τόσο της πρώην διευθύντριας κ. Λ. Κωστοπούλου όσο και των γιατρών που την στελεχώνουν και την κρατάνε σε λειτουργία με τεράστιο προσωπικό κόστος, και ουδείς από τους δήθεν υπεύθυνους(;) δεν ζήτησε την άποψη των επιστημονικών και διοικητικών οργάνων του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας", μιας και απώτερος στόχος είναι να ικανοποιηθούν τόσο οι προσωπικές φιλοδοξίες του διοικητή του παιδιατρικού νοσοκομείου "Καραμανδάνειο" όσο και να εξυπηρετηθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα μετακινηθεί η Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που διευθύνει ο καθηγητής κ. Μανταγός.
Με αυτό τον τρόπο όμως θέτουν σε κίνδυνο και τη λειτουργία της Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής του ίδιου νοσοκομείου, που εφημερεύει 15 μέρες τον μήνα και μαζί με τη μονάδα νεογνών καλύπτουν ανάγκες νοσηλείας νεογνών από την Καλαμάτα μέχρι την Αμφιλοχία. Προκειμένου να περάσουν όμως τα άνομα σχέδιά τους, επιστρατεύουν και ψεύτικα στοιχεία για μεγάλο αριθμό διακομιδών στην Αθήνα, αριθμοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και αντί να βρουν τρόπους να αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες μονάδες νεογνών, μεθοδεύουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις, όπως έγινε γενικότερα με τα στοιχεία της Επιτροπής Λιαρόπουλου, που τώρα χρησιμοποιεί το υπουργείο, σε συνέχεια της πολιτικής Λοβέρδου, για να προχωρήσει στις συγχωνεύσεις κλινικών και ολόκληρων νοσοκομείων.

(*) O Tάκης Γεωργακόπουλος, πνευμονολόγος ιατρός, είναι
εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: