ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Πάτρα: Πάλι συζήτηση για πλωτό κέντρο φυλάκισης μεταναστών

5-4-08. Καταυλισμός Ευρώτα. Αυτά τα Αφγανόπουλα ήσαν τυχερά, διέφυγαν στη Δυτ. Ευρώπη, τα άλλα προορίζονται για φυλακές ή εξορία στα ξερονήσια!


Αν και ο Μ. Γιομπαζολιάς της ΔΗΜΑΡ προτείνει ξερονήσια του Αιγαίου
Επιφυλακτική εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην προοπτική εγκατάστασης πλωτών «Κέντρων Κράτησης Μεταναστών», όπως πληροφορείται το thebest.gr. Ο Υπουργός Νίκος Δένδιας σε πρόσφατη σύσκεψη στο Υπουργείο, παρόντων και ανώτερων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέτασε την πιθανότητα να επιλεγούν πλωτοί χώροι Κράτησης, κατά το μοντέλο της Ολλανδίας, ώστε να υπερκεραστούν οι αντιδράσεις που καταγράφονται στη δημιουργία χερσαίων Κέντρων Κράτησης (σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα κατά κύριο λόγο), σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr δεν έχει απορριφθεί η λύση των πλωτών Κέντρων αλλά έχει μάλλον αποδυναμωθεί. Υπενθυμίζεται ότι πρόταση για την εγκατάσταση πλωτού Κέντρου στην Πάτρα έχει κατατεθεί από τον Αντιπεριφερερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την Πάτρα συνοψίζεται ως εξής: Δημιουργία ενός Χώρου Κράτησης, με δυναμικότητα 150-200 ατόμων. Οι μετανάστες που θα συλλαμβάνονται δεν θα παραμένουν επί μακρόν στον χώρο αυτό αλλά θα ενεργοποιούνται αμέσως διαδικασίες μεταφοράς τους σε κάποιο μεγαλύτερο Κέντρο, στην Αμυγδαλέζα ή στον Έβρο, και ακολούθως θα απελαύνονται.
Ο κ. Δένδιας, πάντως, έχει δώσει εντολή να μην απορριφθεί καμία ορατή λύση και αυτός είναι ο λόγος που τα πλωτά κέντρα φυλάκισης παραμένουν ακόμα μέσα στην ατζέντα του Υπουργείου.
Το απόγευμα της Τρίτης το thebest.gr συνομίλησε με συνεργάτη ανώτερου κυβερνητικού στελέχους ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει ξανατεθεί στο τραπέζι αλλά με μικρές πιθανότητες η επιλογή των πλωτών Κέντρων, χωρητικότητας 1.000 ατόμων το καθένα. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, πληροφορίες που είδαν το φως μέσα από το «Βήμα» ότι στελέχη της Αστυνομίας θέτουν με εμφαντικό τρόπο το θέμα ασφάλειας των πλωτών Κέντρων (από κακοκαιρία κ.λπ.) αλλά και το θέμα της φρούρησης των μεταναστών.
Τα παραπάνω όσον αφορά τις πληροφορίες του thebest.

Και πάντως μην ξεχνάμε την εναλλακτική λύση που εξειδίκευσε, με επιστολή του στις 31-3-12 στην εφημερίδα «Αυγή», που τον κατηγόρησε για… αριστερό ρατσισμό,  ο Μάκης Γιομπαζολιάς της ΔΗΜΑΡ, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, μιλώντας για κράτηση των… αρνησιπάτριδων μεταναστών σε ξερονήσια του Αιγαίου, ενώ λίγο μετά ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης πρότεινε στις 29-5-12, από τις στήλες της πατραϊκής εφημερίδας «Πελοπόννησος» τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδο στο παραθαλάσσιο Αχαϊκό χωριό Δρέπανο!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: