ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Εξήντα επτά χρόνια μετά τον όλεθρο που ισοπέδωσε την Χιροσίμα

Ναγκασάκι. Πυρηνικό μανιτάρι ύψους 18 χιλιομέτρων.



Τελετή στη μνήμη των 140 χιλ. θυμάτων παρουσία 50.000 ανθρώπων

 Εξήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 6 Αυγούστου, από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας τις τελευταίες μέρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της πόλης και άφησε πίσω της περίπου 140.000 νεκρούς. Οι αρχές της πόλης τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων με τήρηση ενός λεπτού σιγής και κωδωνοκρουσίες. Τρεις ημέρες μετά, στις 9 Αυγούστου, άλλη μια ατομική βόμβα κοντά στο Ναγκασάκι σκόρπισε τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ανάγκασε την Ιαπωνία να παραδοθεί.
Η τελετή έγινε παρουσία 50.000 ανθρώπων στη μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής βόμβας, που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945. Ο δήμαρχος της πόλης έκανε έκκληση για πυρηνικό αφοπλισμό.
Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων και ο Κλίφτον Τρούμαν Ντάνιελ, εγγονός του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Χάρι Τρούμαν, που έδωσε εντολή για τη ρίψη των ατομικών βομβών, καθώς και ο Άρι Μπέσερ, ο εγγονός του χειριστή ραντάρ Τζέηκομπ Μπέσερ που βρισκόταν και στα δυο αεροπλάνα που έριξαν τις βόμβες.
Οι τοπικές αρχές ζήτησαν την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων σε όλον τον κόσμο. «Οι ηγέτες όλων των χωρών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα θα πρέπει κάποτε να επισκεφθούν τη Χιροσίμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης Καζούμι Ματσούι, ο οποίος μάλιστα έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα στις 11 Μαρτίου 2011:
«Η Ιαπωνία θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για τον αφοπλισμό, τα ατύχημα της Φουκουσίμα έδειξε ότι η πυρηνική ενέργεια ενέχει κινδύνους, ακόμα και όταν χρησιμοποιείται για ειρηνικούς σκοπούς» ανέφερε ο δήμαρχος της μαρτυρικής πόλης.
Κατά την ομιλία του ο δήμαρχος της Χιροσίμα, Καζούμι Ματσούι, αναφέρθηκε στο πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα το 2011, λέγοντας ότι κατέδειξε τους κινδύνους που ενέχει η πυρηνική τεχνολογία, ακόμα και όταν εφαρμόζεται για ειρηνικούς σκοπούς. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας να προωθήσει ένα «σίγουρο και ασφαλές» ενεργειακό μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: