ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ξάνθη: Επίθεση ακροδεξιών με δίκυκλα κατά των μουσουλμάνων που προσεύχονταν

Τέμενος στην Ξάνθη.

Του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ
        (από την avgi.gr)

Πληθαίνουν τα περιστατικά ρατσιστικής βίας από τις περιβόητες "μηχανοκίνητες" ομάδες της ακροδεξιάς και στον νομό Ξάνθης, με τελευταίο το συμβάν που καταγράφηκε πριν από τέσσερις ημέρες σε χωριά του δήμου Τοπείρου, την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών που συμμετέχουν στο ραμαζάνι και έξω από τα τζαμιά.
Τις προκλητικές ενέργειες εις βάρος μουσουλμάνων της Ξάνθης από ομάδα "μηχανοκίνητων" ακραίων στοιχείων κατήγγειλε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Τοπείρου Στυλ. Χατζηευαγγέλου, καθώς επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος μιλώντας στην «ΑΥΓΗ» καταγγέλλει ευθέως ότι οι επιβαίνοντες στη μηχανοκίνητη "επιδρομή" φορούσαν μπλούζες με τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής.

Δήμαρχος Τοπείρου: Δεν θα τους περάσει!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Στ. Χατζηευαγγέλου, οι προκλητικές ενέργειες συνέβησαν την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών του δήμου που συμμετέχουν στο ραμαζάνι και έξω από τα τζαμιά. "Για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο" σημείωσε ο δήμαρχος Τοπείρου χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτο να εμποδίζονται οι συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση τους".
Ο κ. Χατζηευαγγέλου υπογράμμισε με απερίφραστο τρόπο ότι "αυτές οι συμπεριφορές στον δήμο Τοπείρου δεν θα περάσουν" και "προειδοποίησε" "αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους".

Χ. Ζεϊμπέκ, ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος για χειρότερα

      Τον κίνδυνο η ένταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα να λάβει πιο επικίνδυνες διαστάσεις επισήμανε ο Χ. Ζεϊμπέκ στην «ΑΥΓΗ» υποστηρίζοντας ότι αυτές οι ακροδεξιές ομάδες "βρίσκουν έδαφος" και "παίρνουν θάρρος" από το κλίμα που υπάρχει και που, όπως τόνισε, ενισχύεται και από άλλες πολιτικές όπως είναι οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του "Ξένιου Δία".
Όσον αφορά τις προκλητικές ενέργειες που κατήγγειλε ο δήμαρχος Τοπείρου, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η μηχανοκίνητη ομάδα, που αποτελούνταν, όπως δήλωσε, από αναβάτες με μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και κράνη, πέρασε από χωριά του δήμου, πριν από τέσσερις ημέρες, και "απειλούσε". "Ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν γεγονότα που να διαταράξουν τις ειρηνικές σχέσεις των δύο κοινοτήτων" υπογράμμισε.
Ο ίδιος επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς της Θράκης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στις 6 Αυγούστου, για το θέμα της μεταφοράς μεταναστών από την Αθήνα στις Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου, η Χ.Α. προκάλεσε νέα επεισόδια. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χ. Ζεϊμπέκ, μπλοκ της Χ.Α. επιχείρησε να οδηγηθεί στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, από όπου απωθήθηκε, και στη συνέχεια μετέβη στο κτήριο της τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής, όπου πέταξε μπουκάλια και εξαπέλυσε υβριστικά συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: