ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αντιδράσεις για το νέο ψαλίδισμα στους δήμους λόγω Μνημονίου

Ψάχνει για ευρώ από τους ΚΑΠ, αλλά ποιος να του στείλει;


Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας: Ούτε ένα ευρώ δεν πήρανε φέτος από τους ΚΑΠ

Δηλώνει αντίθετος με το ξεπούλημα της ΑΤΕ

  Ξεμπλοκάρουν με μεγάλη καθυστέρηση, τουλάχιστον από το υπουργείο Εσωτερικών, τα προνοιακά επιδόματα Μαΐου- Ιουνίου, συνολικού ποσού 129,3 εκατ. ευρώ, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Ευρ. Στυλιανίδη. Το "μπαλάκι" τώρα πέφτει στους Δήμους, που πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων των 183.000 δικαιούχων. Πάντως, εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δει τους πόρους της να μειώνονται σημαντικά, αφού ο υπουργός Εσωτερικών με την ίδια απόφαση μειώνει κατά 30% την τακτική επιχορήγηση των ΟΤΑ για τον μήνα Αύγουστο.
Έτσι, οι δήμοι όλης της χώρα θα λάβουν για τα λειτουργικά τους έξοδα αυτόν τον μήνα 96 εκατ. ευρώ, έναντι 135 εκατ. ευρώ. Όπως υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, "με δεδομένο τον μεγάλο περιορισμό των κρατικών πόρων, έπρεπε να επιλέξουμε τι θα προτάξουμε. Επιλέξαμε τα προνοιακά για προφανείς ηθικούς και κοινωνικούς λόγους".
Έτσι την πλήρωσαν οι Δήμοι… την νύφη του Μνημονίου. Και δεν μπορούν να αρνηθούν γιατί θα έρθουν σε σύγκρουση με τους δημότες.
Προσέχτε όμως την δικαιολογημένη αντίδραση του δημάρχου Καλαβρύτων. Σήμερα δηλώνει σε τοπική εφημερίδα της Πάτρας, «Κανένα αίτημα και καμία ανάγκη του δημότη δεν θα εξυπηρετείται» μετά από το νέο ψαλίδισμα των οικονομικών των Δήμων. Και τούτα σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από το Υπ. Εσωτερικών προς τους Δήμους.
Ίδια κατάσταση επικρατεί και σε μεγάλους Δήμους, όπως Πατρέων κλπ. Μάλιστα ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, στη συνεδρίαση της Ε.Ε. χθες το απόγευμα είπε ότι πέρυσι στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας από τους επενδυτικούς ΚΑΠ είχαν κατανεμηθεί 15,5 εκ. ευρώ, ενώ φέτος στο επτάμηνο του έτους δεν έχουν κατανεμηθεί ούτε ένα ευρώ!
Παρεπιπτόντως στην ίδια Ε.Ε. κατέκρινε την στάση της κυβερνητικής Τρόικας για το ξεπούλημα της Αγροτικής που απασχολεί όχι μόνον τους εργαζόμενους αλλά και τους αγρότες, που λέω εγώ θα δουν σε λίγο τις υποθήκες για τη γη τους να περνούν σε χέρια ιδιωτών και ουέ κι αλίμονο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: