ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

«Ενότητα» για τις νέες περικοπές 11,5 δισ. ζητά ο Αντ. Σαμαράς!

Από την επίσκεψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η διχαστική πολιτική δεν συγκαλύπτεται από εκκλήσεις για ενότητα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Τη βοήθεια της "Παναγιάς"  και την… ανοχή των πολιτών εν όψει της οριστικοποίησης του  πακέτου περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ζήτησε ουσιαστικά ο Αντ. Σαμαράς, καλώντας τους πολίτες, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση.
Αυτά, για να λάβει την απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ ότι «η διχαστική πολιτική δεν συγκαλύπτεται από εκκλήσεις για ενότητα».
Ο Αντ. Σαμαράς επιδιώκει να "κλειδώσουν" τα νέα μέτρα το συντομότερο και είναι αποφασισμένος να συμπεριλάβει στη λίστα ό,τι κριθεί αναγκαίο προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει καλό πρόσωπο λίγο πριν από τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης της Τρόικας.
Αρκεί  να λάβει και τυπικά το "πράσινο φως" από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για περικοπές που φαίνεται να έχουν "κλειδώσει" και αφορούν, μεταξύ άλλων, την επιβολή πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις, τη μείωση των κύριων συντάξεων από τα 700 ευρώ και άνω και την ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 45.000 δημόσιων υπαλλήλων για τρία χρόνια με το 70% (ή 60%) των βασικών τους αποδοχών και τη μείωση του εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων κατά 22,6%.
Χθες, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο της Καλαμάτας, ο Αντ. Σαμαράς κάλεσε «όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μία ενωμένη γροθιά. Γιατί τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτε άλλο». «Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε» πρόσθεσε.
Επίσης, ανέφερε ότι ήρθε στον τόπο του για να πάρει δύναμη και να ευχηθεί «σε όλους τους Έλληνες, αυτές τις άγιες μέρες, καλή Παναγιά».
Στη συνέχεια εγκαινίασε στην Πύλο έκθεση της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων και στο σπίτι του ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα έκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συγκαλύψει τη δικαστική πολιτική του πίσω από τις εκκλήσεις για ενότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσθέτει ότι «η κατά γράμμα εφαρμογή του μνημονίου και η υποταγή στους δανειστές από την τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά βάζει “βόμβα” στα θεμέλια της κοινωνίας και διαλύει τη συνοχή της».
«Η μνημονιακή τριανδρία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του «αποδεικνύει καθημερινά ότι αυτό που ξέρει να κάνει καλά είναι να προσθέτει σκληρά μέτρα, να ξεπουλάει δημόσιο πλούτο και να αφαιρεί κοινωνικά δικαιώματα, φέρνοντας τη χώρα όλο και πιο κοντά στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και παλεύει για μια δίκαιη και δημιουργική έξοδο από την κρίση, μέσω της εφαρμογής ενός εναλλακτικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βιώσιμη ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: