ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Βασίλης Λοτσάρης: Ε, δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση για τα μέτρα αυτά!

Εμφανή η απουσία Λοτσάρη, που έδωσε λαβές.

«Λόγοι υγείας» τον ανάγκασαν να μην παραβρεθεί στην συνέντευξη Δημαρά
Αναταραχή σήμανε στους δημοσιογραφικούς κύκλους της Πάτρας μετά την διαπίστωση ότι στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, έλλειπε ο αντιδήμαρχος Β. Λοτσάρης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Αχαΐας, στηριχθέν από το κόμμα.  Γιαυτό και οι πληροφορίες για διαφωνία του με την απόφαση του Δημάρχου έδωσαν και πήραν, καθώς εδόθη λαβή γι αυτές .
     Σημειώνω ότι ο Γ. Δημαράς έδωσε συνέντευξη χθες, συνοδευόμενος από το σύνολο των αντιδημάρχων, με αντικείμενο τα επαχθή οικονομικά μέτρα εις βάρος του Δήμου, από τον οποίο η εσωτερική κυβερνητική Τρόικα Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη αφαιρεί το ένα τρίτο των πόρων, που έρχεται ως πρόσθετο μέτρο στο 50% των πόρων που έχει από πέρυσι αφαιρέσει η κυβέρνηση.
       Εγκαίρως όμως σήμερα απόγευμα Πέμπτης της 9-8-12, ερωτηθείς από το blog ο Β. Λοτσάρης, έσπευσε να ενημερώσει ότι «λόγοι υγείας» τον ανάγκασαν να μην παραβρεθεί. Και βεβαίως «διαφωνεί με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση», χωρίς αυτή η διαφωνία, όπως είπε να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, καθώς «λογικό είναι να μην συμφωνούμε σε όλα». Γιαυτό «παίρνουμε τις ευθύνες μας στο βαθμό που μας αναλογούν».
        Τιθέμενη από το blog  η παρατήρηση ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται συμμέτοχος καθώς είναι  μέλος της τριμερούς  κυβέρνησης, η οποία παίρνει σκληρά μέτρα κατά των Δήμων, κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η απάντησή του ήταν:
         - Ε, δεν θα ρίξουμε και την Κυβέρνηση για τα μέτρα αυτά!
        Μάλιστα φάνηκε αισιόδοξος ότι «σε κάποια στιγμή θα αλλάξει η κατάσταση στην Ευρώπη, για τούτο σταθερή θέση μας είναι η παραμονή στο ευρώ. Πάντως πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, του οποίου αντιδήμαρχος είναι το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, στην χθεσινή του συνέντευξη, μεταξύ άλλων  τόνισε:

   «Η κυβέρνηση λειτούργησε σαν μια κατοχική κυβέρνηση και φαίνεται ότι έχει σχεδιάσει να μετατρέψει σε κατοχικούς και τους Δήμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Με αυτή την απόφαση για τις νέες περικοπές βάζουν ταφόπλακα στη λειτουργία των Δήμων και εξηγώ γιατί.
Ο Δήμος της Πάτρας, μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, χρειάζεται 3.390.000 ευρώ το μήνα. Το κράτος, για τη λειτουργία του τρίτου Δήμου της χώρας, του Δήμου Πατρέων, δίνει 1.256.000 ευρώ, οι δημότες, από τα δημοτικά τέλη, δίνουν 1.500.000 ευρώ, και από όλες τις άλλες πηγές, ο Δήμος προσπαθεί να συγκεντρώσει 330.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε πλέον, ούτε τη μισθοδοσία του προσωπικού!
Αυτή τη στιγμή, ως Δήμος, έχουμε έναν προϋπολογισμό μειωμένο κατά 50% από εκείνον του 2010 και έχουμε μειώσει τις ελαστικές δαπάνες κατά 83%.
Για την εκτέλεση αυτού του προϋπολογισμού χρειαζόμαστε 9,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4.020.000 ευρώ είναι οι ανελαστικές δαπάνες, δηλαδή η μισθοδοσία του προσωπικού, τα καύσιμα, η δόση των δανείων που είχε πάρει η προηγούμενη δημοτική Αρχή (τις οποίες δόσεις αν δεν πληρώσουμε αφαιρούνται από το 1.256.000 ευρώ που μας δίνει το κράτος), τα ενοίκια και οι λογαριασμοί των τηλεφώνων.
Πλέον αυτών των 4 εκατ. ευρώ, χρειαζόμαστε κονδύλια για τα ανταλλακτικά των απορριμματοφόρων, των μηχανημάτων και γενικά των αυτοκινήτων του Δήμου, χρειαζόμαστε υλικό για να κλείνουμε λακκούβες κλπ., τα οποία κονδύλια δεν υπάρχουν με τις περικοπές που έγιναν».
Πλέον αυτών των 4 εκατ. ευρώ, χρειαζόμαστε κονδύλια για τα ανταλλακτικά των απορριμματοφόρων, των μηχανημάτων και γενικά των αυτοκινήτων του Δήμου, χρειαζόμαστε υλικό για να κλείνουμε λακκούβες κλπ., τα οποία κονδύλια δεν υπάρχουν με τις περικοπές που έγιναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: