ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ηλ. Γρηγόρης: Μας περιμένουν μέρες εφιαλτικές, μέρες κατοχικές

Ηλ. Γρηγόρης, εκπρόσωπος στην ΚΕΔΕ Δ. Ελλάδος.


Την ερχ. Τρίτη αποφασίζουν κλιμάκωση αγώνων οι δήμοι της Δυτ. Ελλάδος

Ζοφερό το μέλλον για τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Μετά τις περικοπές του υπ. Οικονομικών Στουρνάρα, στο πλαίσιο της εξασφάλισης χρημάτων για πληρωμές στους δανειστές-τοκογλύφους  και προκειμένου να δείξει καλό πρόσωπο προς την Τρόικα εξωτερικού η κυβερνητική Τρόικα των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη εν όψει της συνάντησης με τους ευρωπαίους, οι δήμοι ωθούνται σε στάση πληρωμών.
Η αφαίρεση ζωτικών οικονομικών πόρων για την λειτουργία τους, σε συνδυασμό με την ακραία οικονομική ύφεση του 6,3%, που μπορεί να συγκριθεί μόνον με αυτήν που επικρατούσε κατά την Κατοχή της χώρας μας από τους Γερμανούς ναζί, οδηγούν τους δήμους στα άκρα της απελπισίας και ήδη αυτοί της ΚΕΔΕ, περιοχής Δυτ. Ελλάδας συνέρχονται την ερχόμενη Τρίτη στην Πάτρα για να αποφασίσουν κλιμάκωση των διεκδικήσεων έναντι της τριμερούς Κυβέρνησης της συμφοράς.
Ισχύουν δηλώσεις του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά, ότι:

«Θα ενημερώσω φορείς και βουλευτές και θα προτείνω στο Σώμα, εν όψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου (το οποίο εκτιμώ ότι έπρεπε να έχει οριστεί νωρίτερα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης) να λειτουργήσει η πόλη από την ημέρα της συνεδρίασης και μετά και  μέχρι το Συνέδριο, όπως θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο, αν δεν ανατραπεί η απόφαση περικοπής των 680.000 ευρώ το μήνα.
Γιατί χωρίς να έχουμε τα χρήματα για τα άμεσα λειτουργικά έξοδα, ούτε δημοτικός φωτισμός θα ανάβει, ούτε η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται, ούτε όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία μιας πόλης θα υπάρχουν, κι αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά από την σύσταση των Δήμων έως σήμερα».

Η στάση πληρωμών που άτυπα εφαρμόζεται στη χώρα, έγινε αντικείμενο κριτικής σήμερα και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη και μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση της σεμνοτυφούσας κυβερνητικής τριανδρίας δια ανακοινώσεων της ΝΔ.
Η αλήθεια όμως είναι ότι το κόστος της εσωτερικής στάσης πληρωμών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση προσπαθεί να το φορτώσει στους ώμους των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχόντων, οι οποίοι ενπροκειμένω στην Δυτ. Ελλάδα το αρνούνται.
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων στην ΚΕΔΕ Ηλίας Γρηγόρης ερωτώμενος και απαντώντας στο ISTOLOGIO ξεκαθάρισε:

«Θα προτείνω να κλείσουν οι δήμοι. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Μας περιμένουν ημέρες εφιαλτικές, ημέρες κατοχικές. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να πνίξει οικονομικά όλους τους δήμους και να τους υποχρεώσει να αυξήσουν τα τέλη. Αυτό δεν το δεχόμαστε. Υπάρχουν οικογένειες που βρίσκονται στο έσχατο σημείο της φτώχειας».

Σύμφωνα με πληροφορίες  του ISTOLOGIOU ήδη ο δήμαρχος Πατρέων έχει ενημερώσει το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο ότι θα πληρωθούν έναντι αντί εξόφλησης του μισθού τους. Επίσης στον Οργανισμό του Καρναβαλιού Πάτρας παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο 17 εργαζόμενοι, ενώ από τον Σεπτέμβρη είναι πολύ πιθανό να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου, καθ’ ότι το οικονομικό κόστος δεν του το επιτρέπει. Ήδη σε πανελλαδικό επίπεδο γύρω στις 53 χιλ. παιδιά δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στους οποίους κάθε χρόνο φιλοξενούνταν μικροί γόνοι φτωχών οικογενειών!
Στα παραπάνω να προσθέσουμε και το ενδεχόμενο κατά τον Δήμαρχο Πατρέων να σταματήσει η τακτική αποκομιδή απορριμμάτων, να κλείσει ο δημοτικό φωτισμός και να διακοπεί η λειτουργία κοινωνικών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: