ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΠΑΣΟΚ: Αμφιβολία εκφράζουν για την ψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων

Προβληματισμός Βενιζέλου για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για της ΔΗΜΑΡ.


Αναρωτιούνται  ακόμη και για την αντοχή της ΔΗΜΑΡ στη λαϊκή πίεση
Ανησυχητική ένδειξη διάλυσης η διαγραφή Νικολόπουλου

Στη λογική της αντοχής της κυβέρνησης Σαμαρά κινείται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι θέλει να διατηρήσει την αντιπολιτευτική «εικόνα» ενός κόμματος του 12%, σήμερα, φοβούμενη για παραπέρα πτώση των ποσοστών του.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μετά τις πρόσφατες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών κατέληξε στη γραμμή Στουρνάρα «εδώ και τώρα» να δώσουμε «δείγματα γραφής» για την εφαρμογή των υπεσχημένων.
Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» σήμερα, συμφώνησε με την πρόταση και ο Φ. Κουβέλης, δηλώνοντας όμως στο... παρά πέντε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα δεύτερο κύμα εφεδρείας πανομοιότυπο με το πρώτο.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει άλλωστε στους συνομιλητές του ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει:

«Αν δεν διασφαλίσει έναν ισχυρό πυρήνα κοινωνικής αποδοχής και στήριξης, και πρωτίστως ικανότητα πειθούς σε σχέση με τους βουλευτές των τριών κομμάτων που θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα η κυβέρνηση θα βρεθεί προ δύσκολων καταστάσεων», λέει.

Μάλιστα συνεργάτες του, που σπεύδουν να πουν ότι όλες οι προτάσεις του υπηρετούν τον στρατηγικό στόχο της εξάντλησης της τετραετίας τούτης της κυβέρνησης, εκφράζουν απορίες, χωρίς να αποφεύγουν τους χαρακτηρισμούς: «Απορούμε με τον επιπόλαιο και αβαθή τρόπο με τον οποίο αντιδρούν διάφοροι κύκλοι που υποτίθεται ότι στηρίζουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση».

Σε αυτό το σημείο οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, κάνοντας αναφορά στον Αχαιό Ν. Νικολόπουλο, υπενθυμίζουν με νόημα ότι η πρώτη διαγραφή βουλευτή ήρθε στο κόμμα της ΝΔ.
Οι ίδιοι συνεργάτες, τέλος, δεν περιορίζονται στον σχολιασμό των ανοιχτών εσωκομματικών μετώπων εντός του ΠΑΣΟΚ, αλλά αναρωτιούνται για την αντοχή της ΔΗΜΑΡ.

«Έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη δύσκολη εμπειρία της λήψης κυβερνητικών αποφάσεων, σχετικών με τη διαχείριση της κρίσης μέσα σε περιβάλλον εντεινόμενης πανευρωπαϊκής αμηχανίας» σημειώνουν.

Οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του μια δύσκολη πορεία, που θα ακολουθήσει ελπίζοντας ότι θα υπερβεί το πολιτικό αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: