ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Θερινή ανακωχή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τα «παλικαράκια»

Ψεύτικες αγκαλίτσες άλλων εποχών!


Στην... κατάψυξη βρίσκονται οι σχέσεις Βενιζέλου με Λοβέρδο
Τα... θαύματα διαρκούν συνήθως τρεις ημέρες, αλλά η ανακωχή στο ΠΑΣΟΚ περισσότερο, συμβαδίζοντας με τους όρους των αυγουστιάτικων διακοπών.
Αν δεν μεσολαβούσε ο Αύγουστος ίσως η ενδοοικογενειακή κρίση, που έγινε γνωστή και μέσω πρωτοφανών επεισοδίων μεταξύ της ηγεσίας και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, να έφερνε ραγδαίες εξελίξεις μια ώρα αρχύτερα.
Από την άλλη πλευρά, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η φωτιά έσβησε προσωρινά κι ότι από Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα όργανα. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει «κόκκινη γραμμή» με κορυφαία στελέχη και την υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία. «Είναι και κάτι παλικαράκια του εκσυγχρονισμού που θέλουν περισσότερα μέτρα τώρα και βγαίνουν από τα δεξιά», είπε ο κ. Βενιζέλος στην τελευταία σύσκεψη της Οργανωτικής Γραμματείας (η πλειοψηφία είναι στελέχη του κλίματός του).
Συνεργάτες του δεν κρύβουν ότι το σχόλιο ήταν ευθεία βολή στον Αχαιό Ανδρέα Λοβέρδο, με τον οποίον οι σχέσεις του έχουν... καταψυχθεί. Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε, π.χ., να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι από τη στιγμή που διαφωνεί με τη στρατηγική της ηγεσίας δεν μπορεί να την εκπροσωπήσει στη Βουλή, ενώ προ ημερών καταψήφισε το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ, αντίθετα με την «ψήφο» Βενιζέλου. Ο κ. Λοβέρδος λέγεται ότι θα αρχίσει να κινείται πιο «δραστήρια» από τις αρχές του φθινοπώρου.
«Η στρατηγική κίνηση του Βαγγέλη ήταν ότι με τη στάση του μας ένωσε και τώρα επικοινωνούμε όλοι», υποστηρίζει με δηκτικό ύφος κορυφαίο στέλεχος. Ανδρέας Λοβέδρος, Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Αννα Διαμαντοπούλου, μεταξύ άλλων, είναι στελέχη που ανταλλάσσουν τακτικά πλέον απόψεις για την «επόμενη μέρα» στην Κεντροαριστερά. Συζητούν και για «νέο κόμμα»;
Το σίγουρο είναι ότι δεν βιάζονται να κάνουν βήματα πριν καταλήξουν σχετικά με τις προθέσεις του Ευ. Βενιζέλου εν όψει του Συνεδρίου. Η πρώην υπουργός Παιδείας πάντως ετοιμάζει Ομιλο Προβληματισμού, ο Μ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι «εγώ είμαι και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ από το '74», ο Γ. Ραγκούσης «επιφυλάσσεται» ενώ διαβλέπει το «ξήλωμα» των νόμων του (π.χ. για το μεταναστευτικό) και ο Ανδρέας Λοβέρδος ποντάρει στη δημοφιλία του με ισχυρές βάσεις στη Β' Αθήνας.
Ουδείς όμως σπεύδει να προβλέψει «διαζύγια» στο ΠΑΣΟΚ, ούτε όμως και εθελοτυφλεί θεωρώντας ότι η Ιπποκράτους μπορεί να ενισχύσει τάχιστα την «γκρίζα» εικόνα της, ενοποιώντας τις πολλές και διαφορετικές προτάσεις...
(Από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής – Ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: