ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Στα παλιοσίδερα η ένδοξη Ιστορία του πλοίου-σήμαντρου του ελληνισμού

Έλλη, το καταδρομικό που δολοφονήθηκε διπλά.


Το εύδρομο «Έλλη» που πουλήθηκε για το μετάλλευμά του

Εορτή της μνήμης της Κοίμηση της Θεοτόκου σήμερα και το μυαλό  των περισσότερων Ελλήνων πάει ασφαλώς στην Τήνο αλλά και στον τορπιλισμό της «Έλλης» από το υποβρύχιο του ιταλικού φασισμού στις 15 Αυγούστου 1940.
Υπήρχε μέχρι πριν δύο χρόνια μυστήριο στο τι απέγινε το τορπιλισμένο εύδρομο πλοίο, αλλά από ένα βίντεο πού ανέβασε το διαδίκτυο, στις 2 Απριλίου του 2010 ο δύτης Αλ. Παπαδόπουλος, ένας από αυτούς που κατέβηκαν στο βυθό της Τήνου και παρουσιάστηκε στον Σκάι, μάθαμε για το ιστορικό έγκλημα που διαπράχθηκε από Έλληνες μετά από αυτό ου ιταλικού φασισμού κατά του εύδρομου «Έλλη»! 
Δόθηκε εντολή σε δύτες να το κόψουν στον βυθό για λογαριασμό ξένης εταιρείας και να το πουλήσουν για σκραπ, χωρίς να κρατήσουν ούτε ένα ιστορικό ενθύμιο.
Το έγκλημα αποτελειώθηκε όταν η εταιρεία απεσύρθη αφού  ανέσυρε τα χοντρά κομμάτια που ήσαν από  χαλκό και ορείχαλκο και τα απομεινάρια του εύδρομου τα μάζεψαν οι έλληνες δύτες και τα πούλησαν για λογαριασμό τους, κατόπιν αδείας του Υπουργείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: