ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Υπό παραίτηση ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας

Ο παραιτηθείς Νίκος Μακρής.


Ο Ν. Μακρής ισχυρίζεται ότι παρέλαβε χάος και μεγάλα χρέη

Χαοτική εικόνα στη λειτουργία του Πολιτιστικού Οργανισμού της Πάτρας, παρουσιάζει στην επιστολή παραίτησής του από τη θέση του προέδρου του φορέα ο Νίκος Μακρής. Υπό αυτές τις συνθήκες ο  ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στην επιστολή του, ζητά από τον δήμαρχο να τον απαλλάξει άμεσα από τα καθήκοντά του.
Το σημαντικότερο θέμα που θέτει στην επιστολή του προς τον δήμαρχο, ο κ. Μακρής, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στις παρατάξεις, έχει να κάνει με την οικονομική διαχείριση του φορέα.
Όπως αναφέρει οι οφειλές του Πολιτιστικού Οργανισμού από το 2011, ανέρχονται σε ποσό περίπου 200.000 ευρώ  και για το 2012 σε περίπου 450.000 ευρώ, ενώ επιπλέον με δικαστική απόφαση εκκρεμούν πληρωμές 55.000 ευρώ στη Δημοτική Μουσική.
Επίσης τονίζεται, ότι οι άμεσες οφειλές που πρέπει να καταβάλει ο Οργανισμός πέραν της μισθοδοσίας είναι 300.000 ευρώ για οφειλές απαιτητές κυρίως του 2011.
Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχουν αναθέσεις με προφορικές εντολές που έχουν δοθεί από την προηγούμενη διοίκηση, και οι προμηθευτές προσέρχονται για πληρωμές, που όμως δεν μπορούν να εγκριθούν.
Μάλιστα, φέρνει δυο παραδείγματα που αφορά στον καθαρισμό της Βιβλιοθήκης από ιδιωτική εταιρεία, όπως και ιδιωτικής εταιρείας που ανέλαβε εκδήλωση του Χορευτικού.
Επιπρόσθετα αναφέρει μια σειρά αναθέσεων του προηγούμενου προέδρου του φορέα, χωρίς να υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. όπως:
Υπηρεσίες  οπτικοακουστικής υποστήριξης (850 ευρώ)
Παροχής τεχνικής υποστήριξης υπολογιστών (750 ευρώ συν ΦΠΑ το μήνα). Μάλιστα αναφέρει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει προσφέρει καμία υπηρεσία.
Μελέτη για δωρεάν ασύρματη επικοινωνία με ιδιωτικό συμφωνητικό (12.054 ευρώ)
Δημιουργία CD με ιδιωτικό συμφωνητικό (3.554 ευρώ)
Δημιουργία καταλόγου έκθεσης με ιδιωτικό συμφωνητικό (7.958 ευρώ)
Δημιουργία εκθεσιακού εξοπλισμού με ιδιωτικό συμφωνητικό (8.364 ευρώ)
Απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για εκπόνηση εγχειριδίων διαδικασίων για  το σύστημα διαχειριστικής επάρκειας (4.305 ευρώ).
Επίσης καταγγέλλει ότι από τις εκδηλώσεις με εισιτήρια που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια από τον Οργανισμό, έχουν αποδοθεί στοιχεία, για μόνο 1 εκδήλωση!
«Αγκάθι»  αποτελούν και οι εργασιακές σχέσεις καθώς, από
τα 97 άτομα που έχει στο δυναμικό του ο Οργανισμός, τέσσερις υπάλληλοι απασχολούνται σε άλλες διευθύνσεις και γραφεία του Δήμου Πατρέων, ενώ πέντε άτομα εργάζονται στο Καρναβαλικό Εργαστήριο.
Τα τμήματα του Οργανισμού είναι διάσπαρτα, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Μακρής δεν υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ τους.

(Από το πατραϊκό πόρταλ thebest.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: