ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Δένδιας: «Οι Δωριείς ξανάρχονται» - «Είναι πρόκληση εθνικού μεγέθους»

Ν. Δένδιας, ο στρατηλάτης που κατήγαγε νίκας κατά Δωριέων!

Ο ανιστόρητος που με τις αναφορές του «σκεπάζει» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Έκκληση απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας στις τοπικές κοινωνίες –μεταξύ αυτών και της Πάτρας, για την οποία κοινωνία δεν κοιμάται τα βράδια και όπου νάναι θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα φτιάχνοντας στρατόπεδο- για συνεργασία με την πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα το μεταναστευτικό. Έκανε μάλιστα λόγο για εισβολή μεταναστών άνευ προηγουμένου!
Και τι εισβολή νομίζεται.; Όχι απλή όπως τόσες φορές στην τρισχιλιόχρονη Ιστορία των καθόδων διάφορων φύλων στη χώρα μας, ούτε και αυτών της Βυζαντινής Ιστορίας, μα μήτε και σαν αυτή των Ιλυριακών φύλων του 12ου αιώνα, ούτε ακόμη και σαν εκείνη που ακολούθησε την επανάσταση των Ορλοφικών, τότε που εγκαταστάθηκαν για καλά στη χώρα μας οι Αρβανίτες!
«Η χώρα χάνεται από την κάθοδο των Δωριέων, 4.000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας, που συνεπικουρείται από τον χουνταίο Βασιλικό Επίτροπο Ανδρεουλάκο, σημερινό Γραμματέα του Υπουργείου του!
Τώρα να του υπενθυμίσει κανείς, αν και δικηγόρος αυτός, ότι οι Δωριείς κατέβηκαν των 8ο αι. π.Χ; Κι όχι τον 40ο π.Χ; Μάλλον είναι δώρον άδωρον να μπλέξει σε τέτοια συζήτηση ιστορικού χαρακτήρα, μ’ έναν ανιστόρητο πολιτικάντη.
Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι σηκώνει αχό για να καλύψει τις διαμαρτυρίες που ακούγονται απ’ όλη την Βόρειο Ελλάδα αφενός και αφετέρου για να περάσει με περισσότερη ευχέρεια τα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει η κυβερνητική Τρόικα καλοκαιριάτικα, σε βάρος εργασίας και μισθωτών!
Μάλιστα δήλωσε με στόμφο ότι αν δεν αφεθεί να επιτελέσει το έργο του, θα υποβάλει την παραίτησή του!
Άλλο και αυτό πάλι, νέος εκβιασμός. Αλλά σε ποιον σε μας στην Πάτρα, που ζούμε ιδιαίτερα το μεταναστευτικό ζήτημα που δημιούργησε η πολιτική υποταγή των κομμάτων του δικομματισμού στους Ευρωπαίους του νεοφιλελευθερισμού;
Μία απάντηση χωρά: «Θύμωσε ο Αγάς κι έκοψε τον π…»!

Πρόκληση εθνικού μεγέθους!
«Η επίλυση του μεταναστευτικού είναι πρόκληση εθνικού μεγέθους. Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης, Αν δεν δημιουργήσουνε ένα συνολικό δίκτυο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης θα καταρρεύσουμε» είπε ο Ν. Δένδιας, αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις στη Θράκη για τη μεταφορά μεταναστών στις σχολές δόκιμων αστυφυλάκων σε Κομοτηνή και Ξάνθη, αλλά και στο Διδυμότειχο. «Κινδυνεύουμε με πλήρη αλλοίωση της κοινωνίας, το μεταναστευτικό ίσως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το οικονομικό» τόνισε. Αλλά πάντως στην Κέρκυρα όπου εκλέγεται μας καθησυχάζει ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στρατόπεδο φυλάκισης μεταναστών. Ε, να μη  χάσει και τους ψήφους του ο άνθρωπος!
Το ερώτημα όμως κύριε υπουργέ, είναι με ποιον τρόπο το αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό; Με σκούπες που φάνηκαν ατελέσφορες; Με αντιμεταναστευτικό παραλήρημα, όπως το δικό σας, που φθάνει τα όρια αφύπνισης ρατσιστικών ορμέμφυτων στις κοινωνίες; Κοινώς με πογκρόμ, που δικαιώνει τους νεοναζί της ΧΑ του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου;
«Όσοι παράνομοι μετανάστες συλλαμβάνονται θα κρατούνται και θα απελαύνονται αν δεν επιλέξουν την οδό της εθελούσιας επιστροφής» είπε και δεν εξήγησε ποια χώρα εξόδου των θα τους αναγνωρίσει ως πολίτες της;
Κι αν ακόμη εθελουσίως απομακρυνθούν από την Ελλάδα, θα βρουν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στη χώρα τους, ώστε να μην αποπειραθούν νέα έξοδο προς την Δύση, όταν ΝΑΤΟικά στρατεύματα δημιουργούν συνθήκες εμφυλίου και διάλυσης των χωρών αυτών;
«Και η αστυνομική σχολή στην Κομοτηνή και η αστυνομική σχολή στην Θράκη έχουν μετατραπεί σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, και έχουμε και σχεδιασμό επέκτασης φιλοξενίας εφόσον η ελληνική κοινωνία και η τοπική κοινωνία αποφασίσει να μας βοηθήσει. Τότε μπορούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε αυξήσει τις θέσεις φιλοξενίας (Σ.σ.: ντρέπεται να πει φυλάκισης) σε άνω των 10 χιλιάδων θέσεων» είπε, ενώ ξεσήκωνε τις αντιδράσεις και των ίδιων των αστυφυλάκων. Τους οποίους προσπάθησαν να τους βάλουν να διανυκτερεύσουν γουρουνοειδώς, αλλά τελικά τους νοίκιασαν δωμάτια σε ξενοδοχεία.
Και λοιπόν θα λυθεί το μεταναστευτικό, αφού ένα εκατομμύριο μεταναστών χωρίς χαρτιά υπολογίζεται ότι έχει η χώρα μας, πέραν του ότι καθημερινά εισρέουν λόγω εμφυλίου στη Συρία;
Υπολογίζεται ότι έτσι, εάν κάθε στρατόπεδο περιλαμβάνει χίλιους ανθρώπους, θα χρειασθούν τουλάχιστον δέκα χιλ. στρατόπεδα. Αστεία πράγματα.
Ο Ν. Δένδιας άφησε αιχμές και για τον προκάτοχό του στο υπουργείο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Παρέλαβα σχεδιασμό για 26 κέντρα φιλοξενίας και βρήκα μόνο 200 θέσεις στην Αμυγδαλέζα. (Σ.σ.: Κρίμα στα σχέδια του… αριστερού(!) βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στην Αχαΐα Ν. Τσούκαλη, που υπολόγιζε να βάλουν κάμποσους από την Πάτρα στην Αμυγδαλέζα, έτσι λόγω ανθρωπιάς που λέει και ο Δένδιας). Το Μάρτιο είχε γίνει επιχείρηση σκούπα με 400 συλλήψεις, εμείς την πρώτη ημέρα είχαμε 1.200 συλλήψεις στη δική μας επιχείρηση» υποστήριξε ο Δένδιας.
Εύγε υπουργέ, αλλά εκείνη τη Λισαβώνα ΙΙ γιατί δεν την ακουμπάς. Είναι θέσφατο ότι πρέπει να φυλακίζουμε στην Ελλάδα, όσους μετανάστες δημιουργεί η πολιτική των πολέμων, από την πλευρά της Δύσης, στις ασιατικές χώρες;

ΚΚΕ: απανθρωπιά – ΣΥΡΙΖΑ: έγγραφα

Επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης κάνει η συγκυβέρνηση, με την επιχείρηση Ξένιος Ζευς, λέει το ΚΚΕ, καθώς «την ίδια στιγμή, κρύβει από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθαίνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία».
Και ζητεί, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ». Επίσης «να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας, να μη συμμετέχει η χώρα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: