ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Συγκρότηση λικβινταριστικής Τρόικας και στη ΔΗΜΑΡ Πάτρας

Πρόβλημα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ η αντίδραση της βάσης, ιδιαίτερα στην Πάτρα.


Ετοιμάζουν… αποσκευές στελέχη και μέλη για αποχώρηση από το κόμμα
    Παρατήρηση στις 9 Αυγούστου 2012 εκ μέρους του ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU, προς τον αντιδήμαρχο Πατρέων και στέλεχος της τοπικής ΔΗΜΑΡ Βασ. Λοτσάρη, ότι το κόμμα του Φ. Κουβέλη βρίσκεται συμμέτοχος καθώς είναι  μέλος της τριμερούς  κυβέρνησης, η οποία παίρνει σκληρά μέτρα κατά των Δήμων, από τους οποίους αφαιρεί οικονομικούς πόρους, ζωτικούς για την λειτουργία τους, κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που τους αφαιμάσσει από συνδικαλιστικές κατακτήσεις ενός αιώνα, η απάντησή του ήταν:
           - Δεν θα ρίξουμε την Κυβέρνηση γιαυτά!
        Φάνηκε αισιόδοξος ότι «σε κάποια στιγμή θα αλλάξει η κατάσταση στην Ευρώπη, για τούτο σταθερή θέση μας είναι η παραμονή στο ευρώ».
Σημειώνω ότι το εν λόγω στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, μαζί με τον Γραμματέα της Ν.Ε. Αχαΐας Παν. Παπαθεοδωρόπουλο και τον περιφερειακό σύμβουλο Δ. Ελλάδος Χρ. Σταυρόπουλο, όταν σε επίπεδο Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ετέθη το πρόβλημα συμμετοχής ή όχι του κόμματος στην κυβέρνηση Σαμαρά, εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Βασ. Λοτσάρης.
Σήμερα, δύο μήνες μετά την συγκρότηση της εσωτερικής κυβερνητικής Τρόικας οι συμμαχίες σε αχαϊκό επίπεδο στη ΔΗΜΑΡ έχουν αλλάξει. Η συγκρότηση λικβινταριστικής - διαλυτικής εσωτερικής Τρόικας και στη ΔΗΜΑΡ Πάτρας είναι γεγονός.
Σταθερά προσκολλημένος στην ηγετική γραμμή του κόμματος φαίνεται ο βουλευτής Αχαΐας, Νικ. Τσούκαλης, που έχει και τους προσωπικούς του λόγους να μην διαφωνεί, μαζί του στέκονται ο Γιάννης Κριμπάς, από τους δογματικά προσηλωμένους των… ανανεωτικών, στο δρόμο που χαράσσει ο Φ. Κουβέλης και ο αντιδήμαρχος Βασ. Λοτσάρης, ενώ απέναντί τους με τον άλφα ή βήτα τρόπο βρίσκεται το σύνολο των μελών.
Εν ολίγοις στην Αχαΐα, το κόμμα που πριν δύο χρόνια ξεκίνησε με τον φιλόδοξο στόχο της ανανέωσης του συντηρητικού πολιτικού σκηνικού, σταδιακά αναδιπλώθηκε προς συντηρητικές θέσεις και σήμερα καταλήγει να γίνεται μέρος αυτού. Η δε υπόθεση ΔΗΜΑΡ τείνει να αποτελέσει ιδιωτικό ζήτημα μίας παρέας.
Σε χθεσινή ανάρτηση του blog μας μεταξύ άλλων αναφέρονταν:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες οργανώσεις του κόμματος, όπως στην Αττική, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα αλλά και αλλού εκφράζουν ήδη αντιρρήσεις και ενστάσεις. Η ισορροπία πάνω σε τεντωμένο σχοινί αναγνωρίζεται και από στελέχη τα οποία εκφράζουν ενστάσεις και... αντιρρήσεις. Από την άλλη πλευρά, των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ακούγεται όλο και με περισσότερη έμφαση η δικαιολογία: “Δεν θα ρίξουμε κιόλας την κυβέρνηση γι αυτά” και “σκοπός μας είναι η παραμονή στο ευρώ”».
Ένα ακόμη δημοσίευμα στο ethnos.gr χθες και στο αχαϊκό πόρταλ patrastimes.gr προχθές (ρεπόρτερ Γιάννης Γεωργόπουλος) επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Διαβάστε παρακάτω:


Του ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
(από το patrastimes.gr)

Οδηγούν τη ΔΗΜΑΡ στο δρόμο του ΛΑΟΣ.
Καζάνι που βράζει θυμίζει το εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και μελών κάθε μέρα που περνάει αντιδρούν στην πολιτική που ασκείται και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε κυβερνητικό επίπεδο με τη συμμετοχή του Φ. Κουβέλη.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το «κλείδωμα» της μείωσης των συντάξεων και της εφεδρείας, με τα οποία χιλιάδες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στην περιοχή οδηγoύνται στην εξαθλίωση και την ανεργία.
Σε επίπεδο τοπικής ηγεσίας ο βουλευτής Αχαΐας Νικ. Τσούκαλης, ο Γιάννης Κριμπάς από την Αχαγιά, ο Βασ. Λοτσάρης από την Πάτρα αποτελούν το «κόκκινο» πανί, καθώς θεωρούνται οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής του Φ. Κουβέλη και της ηγεσίας γενικότερα, η οποία οδηγεί τη ΔΗΜΑΡ σε πλήρη ταύτιση με την πολιτική των επώδυνων μέτρων .
Στην απέναντι όχθη εκφράζοντας πλέον ανοικτά την αντίδρασή τους, τόσο για τη συγκυβέρνηση όσο και στη λήψη των μέτρων με την σύμφωνη γνώμη η ακόμα και την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, μέσα από το ηγετικό μπλοκ, καταγράφονται οι Κ. Κριετσιώτης, ο Γ. Καρβουνιάρης, ο Ν. Λεκατσάς, η γιατρός Ανθή Ακτύπη, ο Γ. Βλάχος αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των απλών μελών.
Σε αναμονή αλλά με σοβαρές ενστάσεις για ότι γίνεται στην ΔΗΜΑΡ και τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας, βρίσκονται την ίδια ώρα, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Αχαΐας Π. Παπαθεοδωρόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρ. Σταυρόπουλος, η Αλ. Γκοριτσοπούλου και ο Λ. Παπαδόπουλος.
Τα πράγματα ωστόσο είναι ακόμα χειρότερα σε ότι συνθέτει την όποια βάση της ΔΗΜΑΡ στην περιοχή, καθώς τα μηνύματα που φτάνουν καθημερινά στην Κανακάρη είναι από ανησυχητικά έως και σε πολλές περιπτώσεις επιθετικά, για τις επιλογές και τη στάση της ΔΗΜΑΡ στη συγκυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ένα μεγάλο μέρος στελεχών κατά δήλωση των ιδίων «εάν μέχρι τον Σεπτέμβρη δεν αλλάξει γραμμή πλεύσης το κόμμα και δεν αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζουν τις «αποσκευές» τους.
Στην ουσία η ΔΗΜ.ΑΡ. στην Αχαΐα απειλείται με αποχωρήσεις, συνοδεία καταγγελιών που θα αφορούν τόσο στην ηγεσία και τη στάση της όσο και σε πρόσωπα από την περιοχή που έχουν μετατραπεί σε μεταφορείς ειλημμένων αποφάσεων, καθώς προσβλέπουν σε πολιτικά οφίτσια αργότερα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: