ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ανάστατοι οι Δήμοι της Δυτ. Ελλάδας συνεδριάζουν την Τρίτη στην Πάτρα

"Κατοχική κυβέρνηση" χαρακτήρισε την κυβερνητική Τρόικα ο Γ. Δημαράς.


Επιμένει στο κλείσιμο του Δήμου Πατρέων ο Ηλ. Γρηγόρης
Η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 29%, που έρχεται ως συνέχεια των μειώσεων κατά 60% που ήδη έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία τριετία, επιβεβαιώνει την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους.
Εν προκειμένω για τον Δήμο Πατρέων, τον μεγαλύτερο δήμο της Δυτ. Ελλάδας, το κονδύλι που περικόπτει η μνημονιακή κυβέρνηση ανέρχεται σε 680 χιλ. ευρώ κάθε μήνα. Ποσό καθοριστικό για την εύρυθμη λειτουργία του και συνέχεια της περικοπής κατά 50% που υπέστη πέρυσι.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη, δημιουργεί έκρυθμη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση της οποίας καλούνται όλα τα μέλη της σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ, αλλά και όλοι οι αιρετοί της Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις και να καταρτιστεί πρόγραμμα διεκδικήσεων από τους πόρους της Κεντρικής Κυβέρνησης, ώστε να εξασφαλισθεί η στοιχειώδης λειτουργία των Δήμων για να μπορέσουν να επιτελέσουν τον κοινωνικό ρόλο τους.
Έτσι, όπως έγραψε χθες το βράδυ το ISTOLOGIO Giorgou Mosxou, αποφασίστηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την «Οικονομική κατάσταση των Δήμων» που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 21 Αυγούστου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων  (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος  στον Πολυχώρο “Πολιτεία” Ακτή  Δυμαίων 84,  στην  Πάτρα, στις 11 το πρωί, ενόψει της σύγκλησης του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει την Πέμπτη  30  Αυγούστου στην Αθήνα.
Από την πλευρά του Δήμου Πατρέων εκπροσώπηση θα υπάρξει από τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γρηγόρη, αντιπρόσωπο στην ΠΕΔ, ο οποίος θα προτείνει κλείσιμο του δήμου. Σε σημερινή νέα ερώτηση του ISTOLOGIOU για την θέση που θα ακολουθήσει ο Δήμος Πατρέων επέμεινε με τις φράσεις; «Είμαστε ανυποχώρητοι, δεν έχουμε περιθώριο άλλο. Οδηγούν το δήμο στην κατάρρευση. Ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες δεν θα μπορούμε να ικανοποιήσουμε».
Συνεπικουρία στα παραπάνω είναι οι φράσεις του δημάρχου Πατρέων που χαρακτηρίζει «κατοχική κυβέρνηση» την κυβερνητική Τρόικα.
Νωρίτερα η κυβερνητική Τρόικα Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης, ανακοίνωσε μειώσεις αντιμισθιών των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχόντων σε αντιπερισπασμό της ανάλγητης πολιτικής της έναντι των πολιτών των Δήμων, τους οποίους ωθεί σε αύξηση δημοτικών τελών, για να μην καταβάλει η κυβέρνηση αυτά που υποχρεούται.
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα μειώνονται κατά 10% από 1η Σεπτεμβρίου και σε καμία περίπτωση οι μεικτές αποδοχές δημάρχων, περιφερειαρχών ή γενικών γραμματέων δεν θα υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ (μαζί με τα επιδόματα κτλ.), από περίπου 5.850 που είναι σήμερα.
Δηλαδή όσο είναι ο μεικτός μισθός -σύμφωνα με τα νέα δεδομένα- του γενικού γραμματέα υπουργείου και του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: