ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Και οι εκβιασμοί καλά κρατούν. Για αξιοπιστία της Ελλάδας ρε γαμώτο!

Σε 40 χιλ. δημόσιους υπάλληλους σχεδιάζουν να αφαιρέσουν τον μισθό.

Επιμένουν στις απολύσεις μέσω εφεδρείας και ας μην υπάρξει εξοικονόμηση δαπανών!
 Νέο μοντέλο εφεδρείας (δηλαδή προσωρινή απόλυση για 40.000 υπαλλήλους και μετά ένα χρόνο οριστική) ετοιμάζει η κυβέρνηση για να συμπληρώσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2014, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters.
«Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει», είπε στο Reuters ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε», πρόσθεσε.
«Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να μη φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις (δαπανών), αλλά θα προσδώσει αξιοπιστία σε όλες τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις», είπε δεύτερος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Το οικονομικό επιτελείο, ασύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr, αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου στους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο το θέμα της εφεδρείας αναμένεται να δημιουργήσει τριγμούς, καθώς ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά διαφωνούν με το μέτρο, αναφέροντας ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

Σύμφωνα με το πρώτο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας που εισήγαγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011, περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έβγαιναν σε εφεδρεία, λαμβάνοντας το 40% των αποδοχών τους για έναν χρόνο. Τελικά αποχώρησαν μόνο 6.500 υπάλληλοι, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, και λίγες εκατοντάδες ήταν αυτοί που εντάχθηκαν στο μέτρο της εφεδρείας.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι θα εξετάσει κάθε πρόταση που θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες περικοπές, υποδηλώνοντας ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί με τον τρόπο που έγινε την προηγούμενη φορά.
Εξάλλου σύμφωνα με το EΘΝΟΣ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται νέο μοντέλο για την εφεδρεία με αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού και των στελεχών του Δημοσίου και φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η πρόταση της ΝΔ, που υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες θεωρείται ανέφικτη.
Κατά το Reuters, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των συμβασιούχων του Δημοσίου, επιχειρώντας εξορθολογισμό των αναγκών σε όλα τα υπουργεία και τους Οργανισμούς, είπαν οι αξιωματούχοι.

«Πρέπει να βρούμε τα 11,5 δισ. ευρώ, γιατί χωρίς αυτά δεν θα υπάρξει νέα δόση», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, υποδηλώνοντας ότι η ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας θα κάμψει κάθε αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: