ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Προβληματική πλέον η παραμονή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα

Ρόλο σε νέο έργο αναζητεί ο Φ. Κουβέλης, ενώ μέσα στη ΔΗΜΑΡ εκδηλώνονται αντιδράσεις.


Στελέχη από Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα μιλούν για ενδεχόμενη συντριβή του κόμματος
 «Μπρος γκρεμός και πίσω... ρέμα». Αυτή είναι πλέον η αγαπημένη φράση ηγετικών στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς βρίσκονται ενώπιον σκληρών αποφάσεων που πρέπει να πάρουν ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα είναι διάχυτος ο προβληματισμός στην ηγεσία του κόμματος για τις δυνατότητες που έχει η ΔΗΜΑΡ να βάλει τη σφραγίδα της στο κυβερνητικό έργο, κάτι που εκφράζουν στελέχη του κόμματος, όπως ο Ανδρέας Νεφελούδης, ο Θράσος Φωτεινός ο Γιάννης Σκοπούλης κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες οργανώσεις του κόμματος, όπως στην Αττική, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα αλλά και αλλού εκφράζουν ήδη αντιρρήσεις και ενστάσεις. Η ισορροπία πάνω σε τεντωμένο σχοινί αναγνωρίζεται και από στελέχη τα οποία εκφράζουν ενστάσεις και... αντιρρήσεις. Από την άλλη πλευρά, των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ακούγεται όλο και με περισσότερη έμφαση η δικαιολογία: «Δεν θα ρίξουμε κιόλας την κυβέρνηση γι αυτά» και «σκοπός μας είναι η παραμονή στο ευρώ».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΣ.gr, το πρώτο σκληρό δίλημμα που τίθεται στην ηγεσία του κόμματος αλλά και προσωπικά στον Φώτη Κουβέλη, είναι το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο.
Η αντίθεση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ συνοδεύτηκε, μία μέρα μετά, από έντονο προβληματισμό καθώς κοινή ήταν η εκτίμηση ότι στην παρούσα συγκυρία αυτό που πρέπει να διατηρηθεί είναι η συνοχή της κυβέρνησης. Οι δηλώσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ σε αυτό το μοτίβο κινήθηκαν, αλλά ταυτόχρονα έβαζαν σε πρώτο πλάνο να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων.
Οι λεπτές ισορροπίες που πρέπει να τηρήσουν διαπιστώνονται και από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλου, καθώς η στάση του κόμματος είναι του τύπου «και με τον παπά και με τον χωροφύλακα».
Από τη μία πλευρά τονίζει ως αναποτελεσματικό το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο –κατ’ ουσίαν το έχει χαρακτηρίσει απόλυση- και από την άλλη λέει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι «επί της αρχής αντίθετη» αλλά «ας περιμένουμε να δούμε ποια πρόταση θα φέρει η κυβέρνηση».
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την αντιπαράθεση που είχε ο Φώτης Κουβέλης με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στην τελευταία σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών έπεσαν οι τόνοι, επικράτησαν πιο ψύχραιμες απόψεις.
«Ακούμε διάφορα σενάρια και όχι μόνο στο θέμα της εφεδρείας, περιμένουμε το τελικό σχέδιο του κ. Στουρνάρα και με τη γνώση που έχει στα θέματα των οικονομικών και τη βαθιά του εμπειρία προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα», λένε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: