ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αντίθετοι με την εργασιακή εφεδρεία εμφανίζονται οι Βενιζέλος - Κουβέλης

Φωτογραφία Αρχείου από ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στον ορίζοντα πρώτα σύννεφα στη συνεργασία της κυβερνητικής Τρόικας

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ναυπηγικής βιομηχανίας και η διάσωση των θέσεων που σχετίζονται με αυτήν βρέθηκαν στον επίκεντρο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το www.kathimerini.gr. Τα πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν και επισήμως μπροστά στο ξεπούλημα του Δημοσίου και στην αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου που εφαρμόζουν.
Στη δήλωση που έκανε ο κ. Κεδίκογλου, είπε: «Έγινε μία εκτεταμένη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ναυπηγο-επισκευαστικό τομέα. Στόχος είναι η αναγέννηση αυτού του τομέα. Αύριο στις 4 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών για να έχει πλήρη ενημέρωση για την εξεύρεση των 11,6 δις. Συζητάμε για όλα τα ενδεχόμενα», ανέφερε σχετικά με την εφεδρεία.«Συζητάμε για όλα. Αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
«Τα κοιτάζουμε όλα… πρέπει να βγάλουμε 11,5 δισεκ. ευρώ και θα τα βγάλουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ερωτώμενος για την εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές και τα νέα μέτρα.
 «Είναι οξύμωρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, διότι την ώρα που η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύουν να κλείσουν όλα τα ναυπηγεία μας. Όλα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.
«Αποφασίσαμε, αντί να μείνουμε στις συζητήσεις και στις θεωρίες, να περάσουμε στην πράξη».
  «Θα προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε περιττές διαδικασίες, να απλουστεύσουμε δηλαδή το επιχειρηματικό περιβάλλον και να κάνουμε τις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να λειτουργήσουν οι ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας» είπε στις δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης.

Βενιζέλος: «Αρνητική η εμπειρία από την εφεδρεία»

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:
«Θα συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσαμε με στόχο να διασώσουμε τη ναυπηγική βιομηχανία, να προωθήσουμε τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, να προστατεύσουμε την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου και κυρίως να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας, που δεν είναι μόνον θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία, αλλά και πολλών εργαζομένων σε μικρές υπεργολαβικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Για το θέμα της εφεδρείας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Εμείς, ως κόμμα, έχουμε μία αρνητική εμπειρία από την εφεδρεία. Προσωπικά έχω δεσμευθεί προεκλογικά ότι δεν θα απολυθεί κανείς από το δημόσιο. Βεβαίως θα μιλήσουμε αναλυτικότερα, ανάλογα με τις προτάσεις που θα μας φέρει το οικονομικό επιτελείο».

Κουβέλης: «Αντίθετος με την εφεδρεία»

Την αντίθεσή του στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ., Φώτης Κουβέλης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.
          «Όχι μόνο δεν δημιουργεί κανένα όφελος οικονομικό για τη χώρα και τα δημοσιονομικά της, αντίθετα διώχνει στην ανεργία κι άλλους συμπολίτες μας και δεν είναι δυνατόν να προστίθενται στο μεγάλο αριθμό ανέργων κι άλλοι άνεργοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: