ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Τα νούμερα και τα "νούμερα"

Σκίτσο του Σπ. Δερβενιώτη, από την "ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ".

Του Γ.Κ., από την avgi.gr
 
Ιτς οφίσιαλ. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν χαζέψει από τη ζέστη. Συνάδελφοι σαΐνια, που μόλις πριν από δύο μήνες μπορούσαν να αναγνωρίσουν από χιλιόμετρα το παραμικρό ψεγάδι ή αντίφαση στον προεκλογικό λόγο κάποιου υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα εμφανίζουν εγκεφαλογράφημα πιο επίπεδο και από αυτοκινητόδρομο στην αυστραλιανή ενδοχώρα.
Τρανό παράδειγμα ο "Ξένιος Ζευς" και τα ρεπορτάζ που παρουσιάζουν τα αποτελέσματά του. Από την έναρξη της επιχείρησης και μέχρι χθες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν προσαχθεί 8.073 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν οι 1.662, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα. Από αυτά τα στοιχεία, οι συνάδελφοι βγάζουν το συμπέρασμα, στο οποίο υποτίθεται ότι συμφωνούν και οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι των πιο επιβαρυμένων περιοχών, ότι οι αλλοδαποί έχουν ήδη μειωθεί, η κατάσταση έχει βελτιωθεί, ενώ σημειώνουν επίσης ότι η μετακίνηση προ δύο εβδομάδων μερικών εκατοντάδων συνοριοφυλάκων στον Έβρο είχε ως αποτέλεσμα πρακτικά να σταματήσει η παράνομη είσοδος προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.
Αν δεχθεί κανείς την εικόνα που παρουσιάζουν οι συνάδελφοι των μνημονιακών ΜΜΕ, τότε, αφού με 8.073 προσαγωγές, εξ ων 1.662 συλλήψεις, "ανακαταλάβαμε" τις πόλεις μας, η κατάσταση έχει βελτιωθεί ορατά και έχει γίνει "σχεδόν ανεκτή", τότε δεν θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν πράγματι υπάρχουν ενάμισι εκατομμύριο (έως τρία εκατομμύρια στις προεκλογικές περιόδους) αλλοδαποί χωρίς χαρτιά στη χώρα. Εκτός βέβαια αν θέλουν να πιστέψουμε ότι όλο το πρόβλημα ήταν να ελεγχθεί το 0,5% των εν Ελλάδι αλλοδαπών.
Από τους οποίους μάλιστα προέκυψε ότι χωρίς χαρτιά ήταν μόλις ο ένας στους πέντε, ήτοι το 0,1%, συνεπώς, με αναγωγή στον θρυλούμενο και φημολογούμενο συνολικό αριθμό αλλοδαπών, οι μη έχοντες χαρτιά δεν ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες. Και να μην ξεχνάμε ότι το να μην έχεις χαρτιά δεν συνιστά καν ποινικό αδίκημα, παρά διοικητικό παράπτωμα, κάτι σαν παράβαση του ΚΟΚ. Η εικόνα αυτή που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ουδεμία σχέση έχει με την εικόνα που περιγράφουν τα μνημονιακά μίντια και οι ευνοούμενοί τους, ΛΑΟΣ παλαιότερα, Χρυσή Αυγή και Σαμαράς τώρα. Απλώς οι συνάδελφοι σκέφτονται ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ξενέρωτα νούμερα να μας χαλάσουν μια ωραία διήγηση για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Εκπαιδευμένοι τα τελευταία τρία χρόνια να ακούνε και να αναπαράγουν χωρίς να επερωτούν αριθμούς, ποσά, μεγέθη που άλλες φορές αντίκεινται στην απλή αριθμητική, άλλες φορές φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν μεταφυσικώ τω τρόπω για να χωρέσουν στα παραμύθια του Μνημονίου, οι συνάδελφοί μας δεν τα πάνε πλέον καλά με τα νούμερα. Έχουν γίνει όμως νούμερα οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: